Saturday, November 29, 2008

Kalau Ada Rezeki

Bukan lupa mau berblogging.
Dek kesibukan,
Saya senyapkan diri.
Nak-nak,
Saingan milo-ais-satu dilanda masalah internet.
Maka saya pun jadi culas dan malas.
*I Luv Celcom*

Kalau-kalaulah saya ada rezeki yang lain,
Saya juga akan berhenti sementara dari berblog,
Saya mahu bersedia dari segi mental dan fizikal mulai sekarang,
Bimbang nanti saya menggelupur sebab tak dapat update blog.

Apa-apa pun,
Biarlah rahsia dulu.
Tunggu sampai harinya,
Saya akan beritahu,
Kalau takde rezeki,
Maka saya tetap disini,
Jangan meroyan lak kalau tengok entry saya berupdate tetiap hari.
Takmau baca takpe,
Saya baca sendiri,
Bila-bila nanti.
Sebab blog ini hanya untuk diri sendiri,
Bukan untuk kemantapan ilmu pengetahuan.

Doakan rezeki saya ada.
Kalau takde, Mungkin ada rezeki di sana yang lebih baik.
Tidak lama,
Hanya seminggu, sebulan atau setahun,
Baru saya kembali berblog.
Kalau ada rezekilah.

Selepas confirm akan berhenti sementara,
Saya akan habiskan sisa-sisa masa yang ada.
Kalau takde,
Saya masih di sini.

Kalau Ada Rezeki.

9 comments:

diya said...

owh. diya doa moga rezeki itu ada utk akk [walaupun diya cam kompius sket, apakah akk maksudkan keje br?] :)

meen said...

zura mau ke mana pulak ni..? jgn la berhenti blog lama2 ekk..akak doakan rezeki zura ada...

errr..tunggu tawaran sambung belajar kot zura? atau kemana-mana ni..? ishkkk apa la ekk..

yOnnA said...

err kakak.apakah?

ape2 pun hope rezeki menyebelahi akak.
amin.. =)

kalau dah tak berblog jgn lupe yonna ok!

MZ said...

kalau .. kalau ... kalau ...
butang baju melayu aku mana pah?
:P

ak_0143 said...

hahaha
komen di atas ini sungguh kelakar!!!

gud luck kak oiii

:: Cikgu Wiween :: said...

x kire xkire! zura kena blog jugak! :p

ayg said...

angah..suke bebeno berteka teki..angah nk g mane? sambung blaja ke? nk kawin ke? nk buka eshop ke? angah, watla kuix utk meneka, sape betul angah poskan hadiah. hehehehe (idea utk memokaikan angah)

Hajar said...

erm..nak ke mana la tu agaknya ye? :-?
apa pun, moga awak happy dengan apa juga yg awak buat :)

zura lias said...

diya,
erm..rezeki tak berpihak pada akak..takpe..ade hikmahnya kan.. :D..thanx diya..

kak meen,
ehehhe..tak jadi kak meen..so..tetap setiap berblog..hikss..

yonna,
thanx dik..tp rezeki tak menyebelahi..so..rezeki berblog yang ada.. :D

pokcik,
pah letak atas almari..sudut paling atas..yang paling atas sekali..kalo berani amik le..hiks..

kamal,
takde rejeki ar kamal..rezeki berblog yang ade..hiks..

ween,
ehehe..mmmg zura terus berblog..hiks.. :D

ayang,
hahahaa..dah alang2 orang cakap angah ni perahsia..tu yg suke nak berahsia yang bukan le rahsia sgt pun..aahahhahaa...tapi kalo org blanje mkn..angah suke le semata-mata nak tau ape rahsia angah..hakhakhak..

hajar,
ehehe..tak kemana-mana...yup..thanx.. :D