Saturday, November 22, 2008

Teknologi

Saya suka teknologi.
Biarlah apa kata orang,
Saya suka teknologi.

Waktu sekolah,
Saya masih naif tentang teknologi.
Yang saya bangga,
Menggunakan teknologi public phone,
Menelefon keluarga dirumah untuk bertanya khabar.

Ada junior,
Membina satu email untuk saya,
Semasa tingkatan 5.

Sampai sekarang,
Saya tidak tahu dan ambil tahu apakah email yang dibina untuk saya.
Betapa tidak amik kisahnya saya dengan teknologi internet dahulu.

Masuk matrik,
Saya mula gila berteknologi.
Menghabiskan hari Sabtu & Ahad untuk guna kemudahan teknologi internet dengan sebaiknya.
Tapi bukanlah perkara berfaedah.
Mengenakan orang di MIRC semata-mata tekanan duduk di tempat jin bertandang.
Eheheh..

Saya sambung study di Bangi,
Saya ambil jurusan yang berkaitan teknologi.
Sehinggalah sekarang saya bekerja dalam bidang Teknologi Maklumat.
Teknologi sungguh.

Zaman sekarang pun zaman teknologi.
Kalau taktau teknologi,
Mungkin bikin orang konpius.
Tak kisahlah teknologi apa pun.
Janji teknologi.

Kerana teknologi,
Hidup saya tidak sunyi hari ini.
Kerana teknologi,
Saya tidak begitu tertekan dengan jammed di petang hari.

Bagus sungguh ada teknologi telefon bimbit.
Menghubungkan yang jauh di mata dekat di hati.
:D

8 comments:

Teman said...

Sediakan sahaja duitnya....pasti teknologi mudah di gunakan...

Tolong bayor bill Celcom bleh?

zura lias said...

teman,
nak duit.. ;) ..nak tolon bayar bil celcom.. hakhakhak..

en_me said...

me pong minat teknologi gakkks.. samerlarrr kiterrrr.. kannns

zura lias said...

en_me,
hihiih.. gimme 5.. :D *tp skarang,minat sy teknologi internet je dgn network telekomunikasi..bukan pada telefonnye.. :D

diya said...

hehehe. tertarik lak diya part akk kenakan org kat mirc. kite leh jd geng ni kak. sbb diya penah jugak menyamar jd laki anak org kaya, smata2 nk tgk reaksi org pempuan. muahahaha

btw, diya skang blaja bwh fakulti ftmsk [ada kaitan ngan it gak lah]. tp kan klw blh diya takmo lak keje yg terlalu teknologi [memilih lak,hahaha]. maksud diya, programmer ke, system analyst ke, aisehhhh gile lemah bab2 gini. klw jd secretary blh ah kot. hahaha

zura lias said...

diya,
hahaha..bestkan..akak slalunye nyamar jadi laki sebab nak chatting dgn org pompuan..org pompuan xmo layan kalo tau akak nie pompuan..hikss...

hehehe..kalo diya x minat,better jgn masuk line it nie..penatt..akak sendiri pun dah rasa penat sesangat ngadap pc dari pagi sampai petang, tengok coding yang ada error..sangat penat..sies penat..*kes dah penat sangat*

diya said...

hehehe. diya igtkan diya sorg je yg berminat nak nyamar2 nih. :D fyi kak, mmg ada lah sorg dak pempuan ni sangkut ngan diya [sbb dia btl2 igt diya ni anakorgkaya-hensem-lagi-romantik]. hahaha. tp lepas2 tu, diya tobat dh la. diya diam terus. lama2 die pun pts asa. hehehe

owh kak. diya blh bayang camne kepenatan akk tu. sbb diya pun bese gak kena wat esaimen bab2 coding tu. mmg skt otak. tambah2 bile kena berjaga smapai ke pg, smata2 nak btl kan coding. ohmigosh.

ak_0143 said...

haha
beta blaja men mirc masa darjah 6 lagi...
slalu lepak cyber cafe!

eheh!
ayat last tuh...
mengapakah teknologi itu tidak menghubungkan kita???
hahahaha