Friday, November 21, 2008

Bersyukur dengan apa yang kamu perolehi

Baru terjaga dari lena yang panjang.
Idea mengupdate pun kurang.
Ah,poyo ah.

Saya baru terjaga dari tidur.
Sesudah tidur selepas semayang maghrib dilakukan.
Terjaga pukul 11 malam untuk mandi dan makan.

Saya cakap,
Bekerja dengan otak lebih penat dari membanting tulang.
Terlalu banyak otak diperah,
Menghasilkan kelembapan pada diri sendiri,
Sejurus tamat masa bekerja.

Kadang-kadang,
Saya jeles dengan receptionist di department saya.
Atau Tea Lady di pantry.
Saya mau kerja begitu.

"Bersyukur dengan apa yang kamu perolehi"

6 comments:

Luffy said...

Ya bersyukur dengan aper yg kamu perolehi....nanti kalo dapat DPLI lagi la....

yeyeyyeye......abang bulan akak tak dapat komen no 1.....muhahahahha..
sure dia jeles....

diya said...

hehe... [tersenyum jap baca komen luffy neh :p ]

erm... kdg2 kita mmg takkan puas dgn apa yg kita ada... bila dpt lebih, nak kurang. bila kurang, nak cari lebih. aishhh, diya slalu tak bersyukur dgn apa yg ada. huhu

zura lias said...

Luffy,
hohoho..kalo dapat, kene prepare mental n fizikal.. :D

Dia jeles?hikss..saiko sungguh layan 2 alam nie..hahahahahahhahaha

Diya,
hehehe..xpe diya..biarkan die..*kes diya senyum bace komen luffy*

betul..kite mmg xkan puas..selagi kite idup..kite xkan puas..tp sampai 1 tahap..kite mmg kene bersyukur..hidup jangan tamak.. :D..tp mmg akak jeles pun dgn receptionis tempat akak..best sungguh kalo dpt keje cenggitu..hakhakhak..

Teman said...

Alamak....Luffy berjaya merampas no 1.....uwaaaaa...jeles ni....errr....siapa Luffy ni....nak kena dia ni....errr...cik kriesz...receptionist tu aper?? pelekat kereta ker??


P/S : Lepas ni nak asah parang....siap ko Luffy....

zura lias said...

Teman,
erkk..erkk..rase arie tu dh amik borang spital Tg kan..katil penuh ke kat sana? saiko sungguh.. :P

ak_0143 said...

erk...
pulak..
betul2
bersyukur dengan apa yang kita ada...