Thursday, November 06, 2008

Cacar Marba - Sroot Sreet

Sroot..Sreet..
Sroot..Sreet..

Saya dilanda virus.
Virus selesema.
Tapi bukan yang jenis meleleh.
Jenis yang tersumbat.
Saya kira biar meleleh dari tersumbat.
Sebab menggangu lena tidurku.

Itu dululah.
Sekarang ni,
Datanglah gangguan macam mana pun,
Tetap tidur dalam lena.
Termasuk deringan telefon yang tidak dipedulikan.
Sorry pada yang menelefon.
Agak kurang gayut-gayutan di malam hari sejak kebelakangan ini.
Tapi siang dari office sampai ke rumah,
Cukup 1 jam lebih bergayut.
Rasanya itu pun dah boleh coverkan.

Cecair di hidung telah menggangu perjalanan otak saya untuk menghasilkan entry yang tersusun.
Kalau yang tak paham,
Salahkan virus selesema yang menghinggap diriku ini.
Kalau ayat baiknya,
"Sabar, itu semua dugaan Tuhan."

p/s:
sungguh, saya sendiri benci dengan entry cara begini tapi demi milo-ais-satu,saya tetap gagah menghasilkan 1 entry.
Biar kalah selepas berjuang, Jangan mengalah sebelum menentang.

*Edit kata nasihat dari En Anzai, hero pujaanku.*

(Lamanya tak tengok Slam Dunk) . :(

5 comments:

Sanji said...

Shohoku....Shohoku.....
Hanamichi...Hanamichi.....
Kaede....Kaede....

Esok episod last Slam Dunk....
Muahahhahahhaa....
CD yg dapat tu dah tengok??
Memang tak bleh pakai cd tu....
dah rosak...
muhahahahha...

P/S : Entry yg ntah aper²....komen nya juga perlu ntah aper²....aper yg aku merepek ni sebenor nyer??
ADuih...

ak_0143 said...

oho... entri merepek komen merepek ek???

brroooooooooooooommmmmmmmmmmmmmmmm
lalalalalla

nescafe ais satu!!!

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrf

poooot!!!
ops!

haha

shu said...

aku pun ade virus yg same.. huh.. :(

MZ said...

pak cik nak neskepi tarik satu!!
*jom tgk citer mat jebon*

yonna bebot =) said...

HAHAHHAA..
kesian akak eh.
tanak tunduk cabaran even akak benci nk buat ngeh2.
lame x nampak akak :p ngee...

get well soon ok :)