Tuesday, July 03, 2007

Aktiviti Semalam

Kerana komen-komen "bernas", maka saya bertekad untuk buat aktiviti baru di petang hari.
Saya akan cuba untuk tidak balik terlalu lambat. Dapat setengah jam pun jadi.
Gambar di bawah bukti saya mulakan suatu aktiviti sihat.



Saya tidak berseorangan buat aktiviti sihat.
Aktiviti ini dijalinkan sekali dengan proses pembersihan mata.



Saya akan cuba buat aktiviti ini sekerap yang mungkin.
Hidup lebih sihat dan otak menjadi segar. :D..

Malam tadi pulak,
sebelum tidur, saya buat satu eksperimen.
Saya hantar sms gud nite kepada mereka yang selalu saya berhubung, yang jarang berhubung dan sudah lama tidak berhubung.
Hasilnya, ada yang ingat saya tersalah hantar sms. Ada yang macam tak percaya adakah benar saya yang bagi. Ada yang terus menelefon kerana fikir saya dilanda masalah.
Jadi saya percaya,
walau kita sudah lama tidak berhubung, selagi dihati masih ada ingatan,
Ia akan kekal selamanya selagi persahabatan itu bertunjangkan keikhlasan.

17 comments:

MZ said...

the top pic ... kiut banget! mcm tgh bercuti2 kat switzerland jek ;)) huhuhu

zura lias said...

hikss...meh le dtg sinie pokcik..manyak laie tempat menarik..hikss..*sesambil blanje kenny rogers..*..

aria ayumi said...

ohooo kiutnye gambo akk tuh... huhu betoi kate pakcik.. cam dok obersea jerk... huhu rajin yek akk bersukan... :D

erm... bile dh lame xberhubung, mmg agak pelik bile member lame sent meset... huhu

zura lias said...

meh le diya dtg sinie..nnti akak bwk pusing2 sinie..leh nampak mcm kt obersea..hihihh...baru semlm start balik..men2 tennis,squash sume dh terkambus..:(

yup,tu sbb ade yg ingt akak ade problem..alahaiii..

Zaihasriza said...

Apsal aku tak dapat pun SMS gudnite tu??
Ohoho.. time aku kredit pun dah habis laa ye!!! :p

zura lias said...

izah,
hikss..aku xmo kaco org dh kawen n beranak pinak..weis..sok aku gie damansara..mlm kang aku msg ko..:D

aria ayumi said...

huhu xtau le bile blh dtg tpt akk... diya suke men squash... nnt kite lwn dua nak... :D

zura lias said...

diya,
nnti bebile..insyaAllah..kalo ade rejeki..haa,nnti kite lwn dua plak..tp part ni diya kene kasik chance akak menang sbb stamina akak dh kureng n akak x gheti men sgt..hahahah

noushy syah said...

ngeh ngeh ngeh....yeke tuh jogging ke posing..lallalalalla...

Obersea tu dimana? hehhehhe,but really if you lead a healthy life style it'll make you much more healthier and happier too!

Bravoo...keep up my dear.

MZ said...

ehem ehem .. lawan dua je ekk? lawan apa tu? :D

MZ said...

lor ... blog ni telah di senset .. di gam dan di olah suaikan :p

semalam lain ... ari ni lain ... tetiba jek gegambar nyer berubah jadik omputeh lak :)) ekekekeke

faisal said...

awk, gambar diaorg berjogging...tapi awk duduk je,hihii....:) sy tau kat mana tpt tu sbb penah duduk situ...

aria ayumi said...

kak... akk jadik top commentators diya... with over 50 of comments... ade request tak? *huhu tgh baek nih* :p

Prince Justice said...

hai, just passing through. terbaca blog awak, saya tertarik dengan ayat awak ni, "aktiviti ini dijalinkan sekali dengan proses pembersihan mata". smart..good for u. moga2 penglihatan semakin jelas. =)

Jie said...

salam zura...sori kakjie bz tak sempat jenguk zura..bkn tak ingat...

moga lebih sihat...

ak_0143 said...

kak zura! im back!

hurm... like the experiment u did. leh try r... mana tau ada org call free2...

serius, best gak kalo cuba kan...

dah lama tak jog ler... dah sengal2 badan... kamal kalo lama tak jo, bdn msti sengal... hahaha

zura lias said...

noush,
dedue buley noush..sambil joggin sambil posing..hikss..yupp..jogging make me more happier..:D..

pokcik,
nk lawan skali ke pokcik..pokcik lwn dgn diya dulu..sape menang lwn dgn shaye...*hikss..ayat eksen*..hahaha

pokcik,
hahaha..ade org tegur den nk publisiti..utk org2 mcm sy yg low profile ni..tersentap kejap bile dgr cenggitu..maka bertukarlah gambar ini ke sudut yg lain plak..alkisahnye...hihihih

acai,
hehee..ade gambo mcm aksi jogging..tp i malu arr...hihhi..tau ek..syy..ni mesti dh biase deting kt situe..hikss..

diya,
requestnye..akak nk diya slalu update blog..buley?hikss..

prince justice,
hehehe..skarang mata agak segar la...lalallalalala..hihihh

kak jie,
xpe kak jie..shaye paham..sy pun agak2 busy skarang..yg mane dan je sy gie jenguk..tp next week x bape busy kot..agaknye...:)

kamal,
try arr..sies bile experiment ni success baru kite tau ade ramai yg still ingt kt kite..tp kite yg lupe diorg..so..kite akan cube ingt kt org2 yg kite lupe tu..bukan kt otak..tp hati..akak pun jog ari tu sengal2 gak..lotih dek...