Wednesday, August 01, 2007

Iraq Piala Asia

Sempena 50 tahun merdeka,
Mungkin entry isu semasa lebih banyak disentuh.
Itupun kalau saya sempat berpikir,membaca paper atau melihat Buletin Utama.
Jika tidak, cerita harian biasa.

Saya baca di suratkhabar semalam.
Mungkin cerita ini sudah basi.
Basi tak basi, mau bercerita jugak.
Yang sakit perut saya sorg je. Hikss..

Iraq Juara Piala Asia.
Sungguh tersentuh hati.
Orang kata, yang melihat tak sama dengan yang melaksanakan.
Tapi kalau yang melihat si pelaksana pun macam tak laksana.
Susah hati jugak yang melihat.

Nasib baik ada squasy.
Nasib baik ada badminton.
Ada le sedikit pengubat hati.

Okies, besok plak bercerite.
Saya selak suratkhabar besok pulak.

9 comments:

Noushy Syah said...

Football..mmg Msia xbole nak catch up dah, dgn berbagai2 insentive and coaches yg begitu begini, Msia yang satu ketika dulu bole sampai ke Olympic kini tercorot dibenua Asia..dimana salahnya yea?

Badminton masih berkuasa, but not too long...pada pemakanan kah? atau sikap? atau terlebih manje?

zura lias said...

erm..politik banyak sangat dalam persatuan n player-player yang rase stylo abih,nak-nak plak bile ade anak-anak dara lawo yang terkejor-kejor player kite..*bukan semua...hikss*

yeah,badminton still okies lg cuma kenkdg tenggelam timbul tp masih seronok dinonton..hihihi...

*Ala-ala pengkritik sukan plak shaye*...ahhahaa

MZ said...

pak cik kurang mengerti entri ni. apakah motif dan cerita yg cuba d sampaikan? mengapa terlalu tersirat? naper tak tersuratkan aje?

zura lias said...

pokcik.
erkk..erkk..aaa...xmo kene tangkap I As A..hahahhaaa

MZ said...

bukan I As A :p tapi I Es A :D

zura lias said...

pokcik,
erkk..pueh den sobut2..*lidah pendek ke?*..hihhi

AM said...

"Orang kata, yang melihat tak sama dengan yang melaksanakan. Tapi kalau yang melihat si pelaksana pun macam tak laksana. Susah hati jugak yang melihat." --> well said!

aria ayumi said...

pemain iraq... diorg punya smgt juang yg tinggi utk negara...

pemain mesia... smgt juang yg tngi utk dpt duit... tu yg jadik hampes..

zura lias said...

am,
*sengeh*..

diya,
yupp..betul tu..lalu penonton malaysia lebey bersemangat nk tgk MU lwn Chelsea..hahahaha...