Friday, August 10, 2007

Sambungan semlm..

Entry sebelum ini, saya kira komunikasi saya tidak sampai.
Maaflah ye, dulu saya tak pernah belajar sastera.
Cikgu ajar Bahasa Melayu Malaysia,
Saya tidur berbantalkan buku-buku teks.

Entry sebelum ini,
Bukan maksudnya saya mau berhenti blog.
Bukan juga saya sedang bersedih.
Bukan merajuk.
Semuanya bukan yang negatif-negatif.

Saya ada tugasan yang memerlukan pemerhatian.
Tidak boleh bersenang-lenang melayari internet seperti biasa.
Kerana itu, saya bercuti sementara dari berblog.
Cuma waktunya tidak dapat dipastikan lagi.
Ayat yang sama diulang tayang,
"Jika lihat tiba-tiba saya menyenyapkan diri,
Itu tandanya tugasan saya sudah bermula."

Jangan pikir yang negatif-negatif ye.
Saya masih ok, tetap ok dan insyaAllah ok.
Blog adalah jiwa saya,
tak mungkin saya berhenti berblog.
Cuma mungkin saya menukar kepada private.
Itu ada kemungkinan.
Haish, tapi itu mungkin tau.
Bukan pasti.
Anggap saja mustahil.

12 comments:

chot said...

semakin hari semakin pupus rakan2 blogger aku...masing ada perihal tersendiri...bila la masa aku nak menghilang plak....

zura lias said...

erk..ko jgn ar menghilang..nnti aku xde member...hikss..

Tongah said...

Apa kata cik saudari tangguhkan dulu tugasan cik saudari hehehe...Boleh kan...Dah biasa kan...

zura lias said...

tongah,
erk..erk...kalo tugasan belajar, memang selalu buat..hahaha..tapi ni tugasan kerja..kene pecat le saye..hikss..

Hajar said...

ala...janganla stop,
janganla jdkan private...
janganla ek? ek? ek? :(

Tongah said...

Btul²...Jangan la begitu...Janganla buat mcm tu...Jangan...Jangan² kamu nak kawin tak...

Kalau kamu tak update blog...Blog manakah lagi yang akan menjadi tempat hamba bertandang secara setia...

MZ said...

pak cik paham maksud juera. apa yg tershurat dan tershirat! sangat memahami.
cuma sama juga dengan pembaca dan pengikut setia blog juera ni, kami sengaja wat2 tak paham. menokok nambah apa2 yg patut dan tak patut, supaya ia nya menjadi lebih klise, gempak, menarik dan mungkin suatu lagenda ...
:D hik hik hik

zura lias said...

hajar,
insyaAllah tak..hikss...dun worry..:D

tongah,
yer..yer,sy cuma sementara saje..terima kasih kerana setia..hikss..

pokcik,
hihihi..jom pokcik,kite berlakon teater..*tetibe lari dari topik*..

Jie said...

ooo..gitu ye..

kakjie wat² paham tp sebenonya haram tak paham...

lantak la..
janji leh conteng² lagi kt sini

tp kan..
kalo nk tawen..jgn lupa post pic tu kt sini..ngeh..ngeh...

aria ayumi said...

klw mission akk dh start, gitau diya okeh. diya prepare awl2. huhu

zura lias said...

kak jie,
takpe kakjie..part wat2 paham tu leh diterime..hikss...
hehee..kawen ek kak jie?ntah bile ek..hahaha..

diya,
okies diya..no problemo..hikss..

noushy syah said...

hehhehe...bila2 free just update,kalau bz biarkan xpe nshy pun bole bersih2kan rumah ni and Syah tolong potong2kan rumput yea..ngehhh..