Thursday, August 09, 2007

Saya akan cuba membuat entry berganda atau berganda-ganda.
Hanya untuk kepuasan diri sendiri.
Selepas itu,
Saya mungkin tidak akan berblog,
Seminggu,
2 minggu,
3 minggu atau sebulan.

Saya akan cuba menjengah blog rakan-rakan,
Tapi nak meninggalkan jejak agak sukar kerana saya bukan BigFoot. *saya amik ayat ni dari rakan saya*

Kalau lihat,
msjbox saya tidak berbalas.
Komen terabai.
Blog sudah bersawang,
Maka itu tandanya saya sudah meninggalkan dunia blog selama-lamanya.
*Itu hanya penanda ya, bukan maksudnya saya merajuk lalu meninggalkan blog saya*
Dalam erti kata yang lain,

Saya akan cuba balas msg di msjbox.
Balas komen yang dititipkan.
Hanya entry yang tiada.

Oh ya, jika ada sebarang pertanyaan mahupun jemputan,
Silalah letakkan msg anda di msjbox, ruang komen.
Untuk alternatif yang lain,
Sila-sila SMS saya, buat panggilan atau email saya.
Tolong jangan menulis surat lalu membuat pengiriman melalui pejabat pos.
Saya orang yang agak liat menulis surat.
Kalau dah tulis pun, surat tu terperam kerana tuan blog agak sukar mahu memasukkan surat ke dlm peti pos.
Ini hanya kalau ye.
Bukan mesti.

Situasi ini tidak dapat ditetapkan bila.
Bila lihat entry sudah lama tiada.
Bila lihat nama saya sudah tiada di msjbox/shoutbox anda.
Itu tandanya saya berehat sebentar dari berblog.
Jangan rindukan saya,hikss.....

P/S: untuk silent reader, manalah tahu saya akan berhenti terus berblog, sekurang-kurangnya, tinggalkanlah 1 jejak supaya saya dapat menjejak anda. Hikss..Jika anda bersembang dengan saya di YM, tak perlu malu untuk mengaku yang anda ambil ID saya dari blog saya. Itu lebih saya layan dari anda bermsg dengan saya tapi tidak mahu memberitahu dimana anda perolehi ID saya. Yang itu saya akan menyombongkan diri. *Saya orang yang sombong*.hahaahha...

23 comments:

chot said...

bunyinya mcm nak berumahtangga dan xnak ber blog lagi je...

zura lias said...

hiks..xde ar..aku ade komitmen lain ar..berkaitan kerjaya...hahaha..jgn wat spekulasi naa..

chot said...

ye ke ni...bagusla kalau gitu..utamakan kerjaya dr ber blog ni...

Tongah said...

Erh, xkan anda nak berhenti berblog. Baru nak berjinak² dengan blog anda....

zura lias said...

chot,
blog ni kire mcm jiwe aku tau..tp kerje tanggungjawab aku..so..utamakan tanggungjawab..baru jiwa..hahahaha..

tongah,
bukan,bukan berhenti terus..cuma sementara je..selagi ada entry, selagi tu masih belum berhenti sementara..hikss..

MZ said...

kadang2 ... kita akan buat apa yang kita rasa betul pada kita. walo pun pada org nampak mcm tak betul.
buat lah apa yang kita rasa betul.

MZ said...

- pak cik malas nak tinggal komen kat messej box. sebab lalulintas kat situ sibuk dan laju. nak tgk balik maklum balas tuan tanah .. puas lah nak mencarik nya balik. silap2 dah abih melebihi page2 yg ada.
- pak cik nak gak es em es. tapi apakan daya numbo tader. nak mintak shegan.
- pak cik nak gak anta surat. kad ucapan. samada secara maya atau nyata. tapi malang nya dedua alamat tader.
- :D

zura lias said...

pokcik,
betulll..shaye sukung..

-mane de pokcik, sy tengok tenang dan damai je msjbox kt situe..
-pokcik x mintak..camne nk kasik..kalo pokcik mintak..mesti kasik..hikss..
-erkk..tipu xde yg maya..selame ni sy berYM dgn sape ek?hikss...tp alamat yg real xyah le,maleh nk balas2..melainkan pokcik nk antor kad jemputan..hikss..

MZ said...

ader jek jawab nya. geget kang aaa :p

zura lias said...

pokcik,
aaa??xleh jwb ke pokcik...erkk..erk...

MZ said...

leh jawab. leh ..
x bleh geget ke?

Tongah said...

Hehehe...saja nak mencelah...rasanya layan comment lagi meriah dari layan msg box kot...

zura lias said...

pokcik,
gigit?erk..sy bukan pau..

tongah,
hehe..ye ke?memasingnye citarasa kan..hikss..

MZ said...

tak kata pun juera ni pau :p :-" *siul2*

ak_0143 said...

ish... macam nak balas dendam kat kamal je, kamal tak update, dia lak terus nak tutup blog... hehehe

rehat boleh... jgn berenti trus... susah tau blogger nak tggalkan blog dia... last2 mesti teringat...

Jie said...

lor apasal lak nie?

tadi hntr e card tu ambek id kt sini la..jgn la marah..jgn la majuk sbb tu erk....:(

Kakjie pun jarang sgt tinggal msg kt msgbox..... yg kt blog sendiri pun...........nk balas tu....pn malas tapi org bertandang kita kena hargai kan...

aria ayumi said...

kak, sok kasik num akk yek. kasik kat ym. *dh lame nak mintak nih, huhu*

aria ayumi said...

huhu. sorry to say lah kak. blog akk dh jadik kewajipan utk diya view setiap kali msk blog. dan kdg2 cuma blog akk je diya view. :D

p/s-hope statement nih bleh pujuk akk .huhu

Noushy Syah said...

Hehhehehe....blogging ni bukan wajib, just suka2 kan, utamakan yg mustahak, kita kena prioritized but it would be nice if you keep on up dating from time to time and not to forget to say hi to us...

p/s Whatever you do,wish you all the best dear..

faisal said...

awwaaaakk, jgnla camtu, dah nak kawin ke nih? apa salahnye kahwin ada blog wak,heheee..papepun awk jg diri ye..sypun bz gak tapi cube dtg jengok member2 nih,heheee

zura lias said...

pokcik,
eh..pokcik x ckp ek..malu shaye..hahaha..

kamal,
ehh,akak bukan nk berenti..akak maybe busy next week..so,xde kesempatan nk wat aktiviti blog mcm biase..blog ni mcm jiwa akak, rasa mcm mustahil nk tutup..hihihi..dun worry kamal...

kak jie,
aaa..mane de kak jie..sy sgt terharu kak jie bg e-card..bukak email pagi2..dpt e-card kak jie,buat sy tersenyum..thanks kak jie..muahhss....

diya,
okies,nnti akak kasik kt ym ek..mlm ni akak balik ipoh..
thanks diya statement diya tu..akak terharu dik..tp akak bukan nk berenti blog terus..cuti2 mcm arie tu je..akak ade keje nk kene settle n keje tu buat akak xleh nk wat aktiviti blog mcm biase..dun worry,insyaAllah..akak x berenti berblog..

noush,
erm,mula-mula blog memang suka-suka tapi sekarang mcm dh jd kewajipan coz blog jadi tempat zura nk release tensen ke..citer ngarut2 walaupun bukan tu yg zura nk citer sebenarnye..jadi la..at least dpt menulis..tp next week,maybe xleh kot sbb ade keje kene settle n kene fokus pada keje tu..ala2 cuti2 blog le ni...

thanks noush..

faisal,
ahhahaa...xde ar..camne nk kawen kalo xde calon..hihihi..eh, sy bukan nk berenti blog..sy cuti kejap2 je..*alamak, komunikasi sy x sampai ni*..hahahaha...yeah, sy akan cuba gak jenguk2 tapi xde le mcm skarang..hiks..

MZ said...

kekasi la numbo tu skalik kat pak cik.
wat2 la kunun2 nak anta kat diya. tapi terhanta kat tetingkap ym pak cik ;)) huhuhu
*kelip2 mata lentik2 kan bulus mata*

zura lias said...

pokcik,
hahhaa..xmo..nk pokcik mintak secara rasmi..hikss...pokcik,bulus mata jatuh tu..