Friday, August 10, 2007

FFM20

Komen saya agak lambat untuk FFM20.
Tapi saya tetap mau bercerita.
"Better Late Than Never"
hahahhaa..

Saya tidak mengikut sangat FFM20 kali ni.
Mungkin kerana ketua jurinya adalah Usop Selam.
Mungkin kerana saya sibuk melayan anak saudara.
Mungkin,mungkin dan mungkin,
Yang pasti saya menonton di akhir-akhir sahaja.

Sedih melihat Azean Irdawaty.(taktau eja nama dia)
Semoga dia cepat sembuh.

Tapi yang paling saya suka,
CINTA filem terbaik.
Saya taktau kenapa saya suka CINTA.
Walau sudah menonton di wayang,
Saya tetap membeli VCD CINTA.
Original tau, bukan cetak rompak.

Saya menonton berkali-kali.

Baca review saya di sini tentang CINTA.
Dan saya agak kesal juga, CINTA tidak menang kategori sinematografi terbaik.
Mungkin saya seorang yang buta seni, tapi saya sangat suka dengan sinematografi CINTA.

Ya, saya suka CINTA filem terbaik.
Tak peduli keputusan yang lain.

15 comments:

Tongah said...

Nak bagi pengakuan sikit...Pengakuan ni merupakan satu persetujuan...CINTA memang menarik... ;)

zura lias said...

tongah,
yeah..cinta best..tgk manyak kali pun x jemu..mukhsin jugak best..;)

Hajar said...

ye setuju gak, filem tuh mmg menarik. sinematografinya cantik. tp tu la kan, kita bukannya pakar. hehe...

tapi kan, budak yg berlakon jadi anak shidi ngn rita tu cumil kan?

MZ said...

- owh .. pak cik tak tonton filem CINTA sebab juera tak ajak pak cik gi tengok skalik. * kes majuk lah ni*
- tapi pak cik tonton OST Cinta by Anuar Zain beratus malah beribu kali. tak pernah jemu ...

zura lias said...

hajar,
tu ar pasal..usop selam lagi pakar..hikss..haah..budak tu pandai berlakon..cute..

pokcik,
alaa..pokcik jgn majuk ek..meh tgk cd sesame meh..hikss..

ost cinta tu,die amik dari citer CINTA le pokcik..bestkan...x jemuuuu...hihih..palin suke mase rita rudaini dalam selimut..

Jie said...

Kak Jie seret abg g tgok gak pilem ni...lama kita org tak msk panggung berdua²an...selalu tgok pilem utk anak²...cite katun2 depa tu la..

CINTA kak jie tgok kat melaka parade time bercuti berdua dgn abg...tanpa anak²..huhuhu..mcm remaja..beli pokcorn..beratur peluk2 mcm selalu tgok budak2 muda ..ngeh ngeh...

Dlm semua kisah CINTA tu, kak jie suka kisah Pierre Andre dgn Sharifah Amani

aria ayumi said...

mmg xdinafikan, filem cinta deserved to win the award. cite die agak lain dr yg lain. tp, quite slow die nye jalan cite. huhu.

zura lias said...

kak jie,
wah,romantiknye die..camne anak kak jie xmo ikut ek..kak jie dh gula-gulakan anak kak jie ek..hikss...

diya,
hihihi..kalo x cinta menang..akak nk mukhsin menang..tp cinta menang..akak sukerk..hikss..

Merakemas said...

Wah...suka pilem Cinta yer....tajuk die aje dah boleh suruh semuer tangap lentok errrrr..... kalo cinta menang Zura belanja akak erkkk..... ((@~@))

faisal said...

awk, sy lum tengok lagi cite tu,hehee..dan sy tak taupun bila FFM tu pe?hihihihi

zura lias said...

merakemas,
hikss..cinta dh menang kak...tawaran terlambat..hahaha..

faisal,
hihi..nk pinjam cd ke?sy ade..*nk kasik faisal kmen camne movie cinta*...ahhaha...FFM tu..erkk..xyah amik tau pun xpe..tu anugerah utk org2 seni..hikss..

KhaL said...

hehehe x pernah tgk citer CINTA walaupon ade siar kat astro. suke layan citer tamil. sound efek dia power bangat :))

zura lias said...

khal,
dh agak dh..ekau mmg layan citer tamil..gaya pun dh ade ero tamil dh..muahhahahaha....tpkan statement ni dak laki opis akak penah ckp gak..pastu akak kasik dia pinjam cd akak..terus die tgk 2 kali..hahahahaa..tgk dulu br ckp..hikss..

noushy syah said...

Oooo..talking about Malay film...I have no comment..

Tapi nak jugak tuliskan comment disini of my NO COMMENT, hehehhe...

p/s Tak tau apa2 ttg filem melayu ini..

zura lias said...

noush,
hikss..nnti zura kasik noush piinjam ek cd citer ni..*time noush dtg Malaysia ar..*..hihihhi...