Monday, June 01, 2009

Baru Ku Tahu

Akhirnya misteri kad kawen sudah terjawap.
http://kriesz.blogspot.com/2009/05/hilang-ingatankah-daku.html

Saya cuba memikir dan memikir siapakah gerangan orang ini.
Tapi hampa.
Lalu kesal dengan diri sendiri yang lupa member.

Tapi sekarang saya lagi kesal,
Ada orang yang taktau tapi berpura-pura macam tau,
Malah memperlecehkan orang yang memang berminat nak tau,
Hakikat dari perasaan bersalah melupakan kawan.

Rentetan dari kawan yang tak dikenali,
Saya bukak friendster,
Dan saya lihat nama yang familiar,
Kad kawen juga sama yang macam saya dapat.
Rupanya yang mengenali saya adalah pengantin lelaki,
Bukan perempuan.
Dan pengantin lelaki itu saya kenal melalui friendster.
Dari 2003 atau 2004 mungkin.

Kami berhubung hanya melalui message di friendster,
Tiada kata-kata membabitkan hati dan perasaan.
Hanya sembang isu semasa, pekerjaan memasing dan life sekarang.
Sampai sekarang masih berhubung walau tidak sekerap dulu.
Nama yang digunakan adalah Immortal berbeza dengan nama sebenar.
Saya sendiri tidak pernah ada keinginan mau menanya nama sebenar atau bertanya latar belakang lebih terperinci.
Kerana prinsipnya,
Kawan maya adalah kawan yang perlu ada had dan sempadan.
*Ini sebelum saya menjadi blogger*

Tapi yang saya telepon pengantin pompuan.
Sebab pikir selalunya kawan lelaki saya adalah kawan yang memang saya kenali,
Kerana bilangannya boleh dikira dengan jari.
Dan pengantin pompuan pura-pura macam saya dah kenal dia 100 tahun.
Sungguh saya kuciwa.
Tak bolehkah berterus-terang sesungguhnya bukan dia pengirim tapi mungkin bakal suaminya.
Ini tidak,
Menyalahkan saya seolah-olah saya lupa kawan.

Adakah saya terlalu tua,
Untuk sensitif dengan perkara sebegini.
Tapi perkara yang menyentuh famili dan kawan memang perkara sensitif untuk saya.
Jangan cuba mengutuk famili mahupun rakan saya.
Saya akan mula menggunakan skill lama menggunakan ayat-ayat lazer,
Yang sudah lama tidak dipraktikkan sejak keluar dari sekolah.
;)..

Untuk Immortal,

Selamat Pengantin Baru

11 comments:

yOnnA said...

ish akak! ade jugak ke manusia mcm ni>????
kenapa pompuan tu perlu berpura-pura?? means dia berlakon seolah-olah akak yang lupa kawan?
eieiie sangat tak patot!
nampak sgt dia nak kenekan akak.tu dia melayan je tu!

eieiie kesian akak T___T
dah la akak terlalu comel utk dikenakan sebegini :(

ciktutor said...

sentapppppp!!!!

zura lias said...

yonna,
tue ar..so..x slh ar kalo akak nk sensitip mende2 camniekan....sib baik akak x kasik msg nk wish selamat pengantin baru..terus x jd nk kasik sbb kecik atie..hahahaha...

acu,
yeahhhh...sentapkann..penat i tanye2 orang sana-sini...

Diya Kamaruzaman said...

ada sikit tak faham. ahah. jap, diya baca sekali lagi.

oh oh. baru paham.

nasihat diya, utk org macam ni, guna je ayat2 laser. kalau akak tak sampai hati, meh diya tolong sampaikan. ngeh =p

Diya Kamaruzaman said...

adeh. akak tgh online jgk ke? ekeke. btw, tentang hal tersebut, sila diam kan aje ye kak.

*shay* said...

kita tak de nasihat untuk hari ni,

nak tanya sihat ke tak jerk... dah makan ke belum... tu jerk

sekian terima kasih...

MZ said...

err ... mana alamat cik juera
mana tau pak cik pun nak bg kad jemputan ;))hik hik hik

zura lias said...

diya,
hihihi..siap sampai kene bace 2x tu..nampak sgt akaknye ayat tunggang langgang..ahahhaha...
meh le diya tolon laserkan..kite berjemaah laser bersama-sama..hikss..

okies...akak diamkan..take care dik..jaga diri bebaik..

shay,
akak sehat...alhamdulillah..breakfast dh mkn..lunch lom laie..mekasey dik tanye camtue..tu pun akak dh sukerk...hiks..

pokcik,
pokcik nk bg kad jemputan kawen????pokcik nk kawen dgn org len ke???abih sy???waaaa..*episode 1 drama swasta hari ini*

Miss KouzEr said...

selepas ini,aku akan sentiasa kenalkan diri aku supaya ko tak lupa tau..hehehe saje je bikin panas kt zura...
relaks la..nth2 dia nk menyiasat bakal laki dia sblm kawen kot...huhuuh..

ak_0143 said...

huhuhu
tergelak sat diya blur kat atas tuh...

wah, maknanya perkenalan di fs itu amat bermakna bagi immortal!
dan yang pompuan tuh, pehal?
dia jeles kowt... =p

zura lias said...

kooza,
ehhehehe..aku rase,aku ingat je member yang mane rapat dgn aku..tu aku konpius camne aku leh lupe terus minah nie..so..aku bajet aku x close dgn die..hihhhhi..
hohoho...nak siasat pun jangan cakap aku teruk lupe member..aku sentappp..waaaaa..ahahhahahaha

kamal,
hahaha..diya slalu konpius dgn entry akak..ke tu maknenye akak kene wat ayat terang n jelas..hakhakhak..
hahaha..bermakna le sgt.. :P..pompuan tu maybe cube mengcover diri senirik padahal die pun x kenal...tp xleh blah kalo nak salahkan orang len x kenal padahal die pun x kenal...*nie geram nie*..huhuhuhuh