Monday, May 05, 2008

Rojak

Hari Sabtu kelmarin,
Saya ada buat entry panjang berjela.
Kenapa saya lama tidak berblog.
Apakah saya sudah di ambang dewasa. *baru masuk 18 kan*..:D
Apa itu PMS.

Sudahnya,
Habis menaip,
Internet DC.
Saya refresh, yang keluar hanya page blogger.com yang masih belum di taip apa-apa.

Saya geram.
Nak taip kembali memang dah takde idea mood.
Sudahnya saya mengemas kain baju.
Mengangkat kain di jemuran.
Bersiap-siap pergi kembali ke rumah mak saudara di Cheras.

Saya cuma simpulkan apa yang saya taip kelmarin;

1)Saya di ambang dewasa.
- Saya bilang di pejabat, saya setakat ini tidak pernah rasa sakit tumbuh gigi geraham termasuk gigi bongsu.
- Tapi dr bilang gigi bongsu saya harus di cabut. * tumbuh tak betul*
- Gigi bongsu saya hanya yang bawah baru timbul.
- Lalu rakan di pejabat musykil, berapakah umur saya sebenarnya.
- Kerana mereka sudah lama tumbuh atas dan bawah.
- Jadi saya pasti, saya seorang gadis yang masih berumur 18 tahun.

2) Tidak berblog jangka masa yang lama.
- Saya tidak bermalam di Putrajaya.
- Malam awal di Pulau Meranti.
- Malam kemudian di Cheras.
- Sepupu mahu berkahwin.
- Hari pekerja di Pahang.
- Rombongan dari pengantin lelaki. * saya termasuk*

3) Apa itu PMS.
- Malas dah nak terangkan.
- Dulu saya tidak percaya.
- Sekarang saya mengalaminya.
- Ia hanya pengaruh psikologi di dalam fikiran.
- Tapi sukar mau membuang.
- Yang jadi mangsa, orang yang paling rapat.
- Ampun, ampun. *senyum*

Besok-besok saya sambung entry yang betul-betul entry.
Tag.bila-bilalah saya sambung.
Sindrom malas sekarang.
Duh, mengantuknya datang pejabat hari ini.
zzzz...

16 comments:

chot said...

pms tu playstation kah?

zura lias said...

premenstrual syndrome..:d

faisal said...

hehehe, zura kalau nak taip panajng2 kat blogger kena pastikan tekan button save selalu..kalau tak, tulis kat word dulu baru paste kat blogger tu..:) acai tak pernah tulis entry kat blogger tu,heheh..slalu copy paste dr tpt lain..penah kena dulu,huhuu...:)

biasalah tu PMS..kalau tiba2 kena marah ngan org pompuan tanpa sebarang sbb mmg sahlah tu..:)

MZ said...

kesimpulan nya ... sumer2 itu adalah alasan aje :p

Noushy Syah said...

Salamz Zura..

Ehh bukan kah blogger ada auto save nowadays?

ANd the latest,you can scheduled when your entry to be published too.(see at dashboard for blogger news latest - good if you will be away for a period of time and you want to update your blog at certain time,this is good.)

Anyhow,PMS,emm never experience it....some might have and some might not:)

SOme have it badly when single but recovered when marriage..:p

ak_0143 said...

to noush kat atas nih...
dia mesti tak penah mengalami internet conncetion yang macam cipan...
noush, mmg slalu gak la... sbb gune tenet kolej, autosave tuh tak berfungsi... but schedule tuh cool gak.. dah try pown...

to tuan punya blog... ambang dewasa ke??? siap yakin umur 18 taun lak tuh.. ish2.. berpijaklah di bumi yang nyata...

sian owg paling rapat tuh, gara2 pms...

ish2...


(komen ni rasa macam kurang perencah je... jangn salahkan beta, otak beta penat nak final neyh! huhuhuhu)

meen said...

errr...apa la k.meen nak cakap tadi ni ek..semua dorang kat atas tu dah tulis pun huhu..

Wiween @ Awin said...

laaa..zura gi pahang jugak ke.heheheh

eh pms ek..ween bakal2 ni.kakakka rasa hangin 1 bdn aje ni.

zura lias said...

acai,
erm..patut-patut die autosave..tp xtau kenape autosave tu x berfungsi..slalu kalo zura taip kt tempat lain..alamatnye seminggu lepas tu baru upload..ahhaha..

wah,penah kene ke?hiks..

pokcik,
erkk..erk..garuk kepala sat..*tolon garu pokcik*

noush,
autosave tu x berfungsi noush..ntah pesal..bile bace komen noush,baru zura gie tgk dashboard..ade le..hihihi..sebelum nie..slalu terus klik ke new post..x tgk dh ape2 yg latest..n zura masih lagi x upgrade blog zura..kan skarang leh update n pakai xml..zura lom lg..ahhaha..ketinggalannye..hikss..

untung kalo lom kene sindrom PMS tu..dulu zura takde tau sindrom tu..tp ntah pesal..lately nie mcm x sedar lak dh kene..hahaha..tetibe mcm rase nk marah orang..try control..tp kenkdg menjadik..kenkdg tak..hiihih...

kamal,
haa..autosave akak x berfungsi ar..tu sbb xleh gune..

eh,jeles ek umur akak still 18..ehh..kalo umur 18 xleh le bahasakan akak..hahhahahahaha

kesiankan die..sib baik die penyabar..hihihi...

nnti akak bubuh ajinaik moto kt komen nie..kasik sedap..:D

k.meen,
eehehhee..speechless ek kak meen..hiks..

zura lias said...

ween,
haah..gie raub..tp balik arie je..:D..
zura dh abih dh sindrom tu..jage2 ween...takut ade yg terase..ahhhaha

aria ayumi said...

eheh. PMS. diya pun ingatkan playstation gak. seb baek akk dh mentioned awal2. :p

Noushy Syah said...

Ohh yeke? Technical error...so far I never encounter as such...maybe as Kamal said is true,depends on the internet connection too..

Scheduled function tu cool kan?

zura lias said...

diya,
hahahhaha...best gakkan kalo play station..

noush,
yup..depends pd internet connection..sbb wireless kt umah zura..agaknye usb wireless tu x kuat kot..sikit2 dc..waaa...

ehehhe..x cube lg..nnti nk cube le..:D

Hajar said...

huhu. PMS?
biasala, kdg2 hormon pun penyebab juga. hehe. kesianla kat org terdekat yang jadi mangsa tuh. :D

meen said...

zura..happy weekend

daniza said...

waaa.. aku muda lagi laa
baru 12 pasal gigi bongsu aku tak tumbuh lagi.. hahahaha :D