Tuesday, May 13, 2008

Tag De Lima - Dari Acu

Saya sambung sesi tag lagi.

*Maaf untuk yang tag terlebih dahulu,buat masa ini saya mau letak entry yang boleh difikir secara spontan kerana kekangan masa*

5 hadiah yg diimpikan & alasan2 utk hadiah tersebut:

1. Suami - *macam acu gak. Adakah kita sudah gatal acu?*..eheheheh..
Saya mau suami. Boleh jadi pelindung saya. Jadi Wolverine saya. Spiderman saya. Juga batman saya. (Sungguh saya terpengaruh dengan superhero dari barat)

2. 1 Almari yang penuh dengan buku-buku - Saya suka membaca. Kalau buhsan, saya akan baca kembali novel-novel yang sudah 4-5 kali saya baca. Kesiankan. Maka hadiahkan lah saya satu gudang buku untuk jangkamasa setahun. Saya akan duduk diam di dalam bilik, makan buku,tidur buku. Eh, bagi buku novel,biografi,motivasi atau sejarah sahaja. Jangan buku cerita tentang sains dan politik yang boleh buat saya pening kepala.

3. Laptop - Saya mau tukar versi makan bola,tidur bola.
Saya mau makan laptop,tidur laptop. Tapi beli sendiri tiada keperluan(cukuplah dengan pc yang ada). Orang bagi suka. *sengeh*

4. Digi-Cam - Selalu berkira-kira kalau mau beli. Terdetik di hati mau beli, pasti ada bisikan lain yang bilang, "ala,duit tu ko boleh simpan untuk buat benda lagi berfaedah." Maka saya akan meletakkan kembali kamera itu sambil tersengeh-sengeh kepada penjual tanda batal. Tapi kalau ada yang beri sebagai hadiah, tanpa ragu-ragu saya terima dengan hati yang lapang. Jadi kita akan bergambar bersama-sama.

5. Benda-benda comel - Contohnya seperti saya. Hahaha, gurau okies. Takpe,saya masih sedar diri. Saya suka benda comel seperti teddy bear, frame yang comel, selipar toilet yang comel, bantal-bantal yang comel. Dulu masa menengah, tidur saya ditemani sang garfield dan bantal besar yang nyaman. Masa di U, ada pooh yang setia menemani. Masa sekarang, ada spounge bob yang sedap dipeluk semasa tidur.

p/s: penat cerita, tak reti-reti nak adiahkan ke?hahaha..

5 impresi terhadap orang yg diminati:

1. Kewl *tapi kenkadang kelam kabut gak*
2. Kelakar
3. Sabar
4. Separa matang
5. Senyuman yang manis.
(Kena tambah sebab baru nampak sesuatu)
6. Kuat perasan. *Hahahah*

Perkara yg paling hebat pernah dilakukannya utk anda:
Meminati saya. Hahahaha..

5 ciptaan plg disukai (x semestinya melibatkan teknologi maju)

1. Internet - Hidupku begitu bermakna
2. Wayang - Bila tiada tempat mau dituju
3. Buku - Mengisi masa-masa lapang
4. Handphone - Memudahkan komunikasi
5. PC - Tanpa pc, hidup sunyi.

Perkara yang paling dibenci:
- Kerja patut leh settle cepat, kena tunggu lama sebab nak dapat approve banyak pihak.
- Kerja sambil lewa.
- Orang menyombong. *Maka saya akan menyombong balik*
- Orang kedekut. *Saya akan kedekut juga*
- Orang yang marah orang lain depan orang ramai.

5 org yg anda mahu tag:

Ayang
Noush
Diya
Kamal
Ween.

17 comments:

aria ayumi said...

okeh. 1st.

adehh. kak. ade gak hutang tagged yg mcm ni. tapi, versi omputih. huhu.

hehe. kak, kita klw dh comel kan... of coz lah suka benda comel. agaga.

kak, beli ah digi cam *menghasut gaya halus*. beli yg kaler pink. nnt diya bleh pinjam. hehe

aria ayumi said...

BTW, nnt diya jwb tagged akk ni ye ;)

myfisol said...

aisey..tersilap langkah, kena entry pasai hadiah pulak...tapi baca x semestinya kena bagi kan..errr...kalau sy nak bagi pun kena tunggu awak dpt hadiah suami dulu la..

arsaili said...

salam...tak suka baca buku berulang..kecuali dah betul2 lupa

zura lias said...

diya,
eheheh..diya leh wat dua version..1 omputeh..1 melayu..dwibahasa..
itu statement akak suke..sbb kite comel,maka kita perlukan mende comel..hahahaha..*gelak sampai muntah darah*
alamak,kaler pink?hihih..akak palin x suke kaler pink..pinky..hihhii...

diya lagi,
okies...ehhehee

myfisol,
erkk..tp sekali dh melangkah,kene le melangkah-langkah gie kedai cari adiah..dpt adiah yg comel2 tu pun xpe..lepas sy dpt adiah suami..maka awak boleh bg sy sume adiah2 yg saya nak..tanda hadiah hari kawen..*demand tu*..ahhahahaa

arsaili,
eheheheh..saya sgt suka sbb dh abih baca sume buku2 kat rumah..kesiankan..

aria ayumi said...

huhu. lupa lak akk tak suka kaler pink. akk suka kaler biru kan. takpe, akk beli satu digicam kaler biru, satu kaler pink. agagaga :p

insya Allah, sok diya update tagged akk :)

Ronoroa Zoro said...

5 impresi terhadap orang yg diminati:

1. Kewl
2. Kelakar
3. Sabar
4. Separa matang
5. Senyuman yang manis.

Perkara yg paling hebat pernah dilakukannya utk anda:
Meminati saya. Hahahaha..

Siapakah lelaki di atas???
Atau mungkin bukan lelaki....

meen said...

owh..k.meen pun nak hadiah number 1 n 2 tu zura! hahaha..adakah gatal jgak??

anyway..k.meen drop by nak say thank you for the bday wishes..touchingnya berniat nak tunggu till 12am tu..tak kisah pun zura..dah dapat wish pun dah tersengih je ni dari tadi hihi

Noushy Syah said...

hhehehhe...habis, kalau orang tu tak comey,dia suka barang yang tak comey yea?hehehhe..

Hope someone get your hints Zura...lolz!

Pinky is yikes!!Blue is lovely..bcoz my love is blue, always The BLUES..:)

Noushy Syah said...

p/s Will do the tag later yea..muahhss, thanks Zura.

ak_0143 said...

sungguh benci bila kene tag macam nih, masa tgh sibuk!

bagi la hadiah ke hapa, pomot blog beta dalam satu entry ke, kalo ye pown nak tunjuk kasih sayang!!!

ni bagi tag, apa barang???

MZ said...

ermmm ...

chot said...

oo ko nak suami yek...hehe

aria ayumi said...

kak... diya dh update tagged akk... :D

Hajar said...

hehe.. selamat x kena tag :p.
tapi kan, ade 1 hasrat kita yang sama. saya teringin la org hadiahkan saya buku. x dpt buku kedai buku pun ok. hehe..:D

Wiween @ Awin said...

yuhuuu tag zura udah ween buat.heheh meh tgk.:p

Anonymous said...

angah,

'5. Senyuman yang manis.
(Kena tambah sebab baru nampak sesuatu)'

psst, yang bab blushing itew ke?
kekeke

cik jah