Monday, May 26, 2008

Perempuan

Akhirnya,
Misi selesai.
Tapi pertengahan bulan 6 belum selesai.
Maka saya harus bersiap-sedia dengan mental yang di injek doksin kuat.

Sekarang mau bersiap sedia untuk perkara lain.
Bersedia untuk menonton cerita korea kembali.
Semalam tonton 2 movie.
1 gembira.
1 buat saya menangis teresak-esak.
Oh,sungguh lembut hatiku ini.
Hikss...

Tapi perempuan memang begitu.

Kena marah menangis.
Gembira menangis.
Ketawa menangis. *itu saya*
Marah orang menangis.

Senang cerita,
Senjata perempuan adalah air mata.
Maka gunakanlah senjata itu pada tempat yang betul.
Contohnya;

1) Memohon cuti dari boss anda walaupun permohonan tidak di layan.
2) Kehilangan barang berharga. *Orang tersayang pasti belas hati*.
3) Mengelak dari kena bebel.

Cukup-cukuplah dengan tiga tips.
Banyak-banyak nanti, nak aplikasikan pada orang tersayang susah pulak.
*Dah tau tektik* (wink..wink)

p/s: Setelah lama tidak berupdate, nak berceriti pun sudah terbantut.

14 comments:

Noushy Syah said...

hohoho..yeke,tangisan itu senjata perempuan, aiyakkk...marah pun nanes ek?Does it means Zura marah org tapi Zura yg nanes???

But for the rest,it make sense:)

Happy Monday my dear..sini cuti:)
Take care.

zura lias said...

noush,
erm,lebey kurg ar..hihih...haah,zura kalo marah org giler2..pastu sendiri rase sedey..tp x nangeh depan org tu le..blkg2...ehhehe...

waah,bestnye cuti..:D..cuti ape noush?

Wiween @ Awin said...

huahahha nak diaplikasikan pd org tersyg camna tuh? :P :P

Hajar said...

uhu, sensitif ek?
biasala tuh. nant kalau takde apa-apa reaksi orang cop tak berperasaan pulak kan? hehe..:D

ak_0143 said...

ish... gedik r...
pompuan asik gune senjata itu je...

err... tips tuk laki tak de ke???

tips kepada en bulan:
kalo kak zura guna airmata sebagai senjata, just ciom dia kat pipi.. sure dia terdiam!

hahaha

meen said...

hihihi..harus la airmata tu jadi senjata..mencengengkan diri gitu kan..tapi kan..k.meen pun camtu jgk, kalau marah org tu boleh nangis jugak, sebab tak reti nak marah..tahan perasaan punya pasal..then nangis sorang2 huhu sian kan..

zura..tajuk apa cite korea tu..sharing2 la..dan lagi satu, tolong regards kat noushy tu zura..sian k.meen selalu masuk blog dia tapi takleh nak tinggal komen, tau je la line kat umah k.meen agak slow mellow

meen said...

hihihi..harus la airmata tu jadi senjata..mencengengkan diri gitu kan..tapi kan..k.meen pun camtu jgk, kalau marah org tu boleh nangis jugak, sebab tak reti nak marah..tahan perasaan punya pasal..then nangis sorang2 huhu sian kan..

zura..tajuk apa cite korea tu..sharing2 la..dan lagi satu, tolong regards kat noushy tu zura..sian k.meen selalu masuk blog dia tapi takleh nak tinggal komen, tau je la line kat umah k.meen agak slow mellow

MZ said...

x pak cik sangka juera pun menggunakan senjata tangisan yang begitu ampuh, agile dan mobile :p
*kene wat report dengan persatuan lelaki2 tertipu dgn airmata mesia nih*

zura lias said...

ween,
ikut kemampuan ween..kalo hebat berlakon..boleh ar..hahahhaa

hajar,
haah..sensitip..dh tua-tua nie baru pandai nak tunjuk emosi..dulu-dulu orang cakap xde perasaan..hikss..

kamal,
hahahaha..org laki mane ade tips..dh tentu akak pompuan..cehh..

ehh,suh bulan cium??sebelum kene cium..lepas abih nangeh..pengsan terus sbb x dpt barang berhajat..hahahaha

kak meen,
haahaha..memang pompuankan cengeng sikit..tp kalo sikit2 nk nangeh,melampau gak..kene ikut masa..kalo agak2 lame dh x nangeh pastu nangeh..mesti org belas tgk..hahahahhaaa...

tp zura memang cepat sedih pun..cume nangeh depan org tu jarang-jarang..maluuuuuu...hihhi..so,member2 yg x kenal rapat ingt keras atie sgt..hahahaha..

zura tgk citer lame kak meen..mesti kak meen dh tgk..Il Mare, Love so divine..skarang tgh tgk which star are u from..semlm tgk sikit je green rose..ala2 lembap..terus set nak tgk lenkali..tgk citer lembap memlm..leh wat tertido..hahahaa

pokcik,
hahhaha..biase le pokcik..sy pun pompuan gak...hikss..

diya said...

pempuan memang sensitip, kak... huhu. tadi diya baca majalah psl ibu bapa... tak benti nanges.... *tgk cite korea yg klaka pun diya bleh nanges gak,huhu*

myfisol said...

hmm..rasa nak menagis pulak baca entry ini...tapi kena tabahkan hati, lelaki x boleh menangis sesuka hati..

yOnnA said...

betul tu kak..
senjata perempuan adalah air mata :)
tetibe mcm sayu lak bace entry akak ni..
hehe..
menangis bukan bererti lemah kan kak :))
hanya sekadar utk mencari sebuah ketenangan..

Ronoroa Zoro said...

orang yang asik nangis patut² kena sekeh jer...tapi....blom pun setahun adalah ayat yg pasti akan di ulang suara beberapa kali.....

zura lias said...

diya,
tu le..senjata tu diya..hikss...tgk cerite korea kelakar sbb gelak gile babeng..hihihi

myfisol,
erk...sedih ke entry nie?konpius...:P

yonna,
haa...yonna pun sedih?konpius nie..nie bukan entry sedih2..hihihi
betul..menangis bukan bererti lemah..itu le kekuatan kite..

ronoroa zoro,
sekehh??CANCEL!!!!!!!!..hihihi