Tuesday, May 06, 2008

Takut

Anak saudara baru keluar hospital.
Keadaannya baik walaupun masih tidak seperti selalu.

Tapi yang buat saya "suspen" bila dia jadi takut-takut.
Takut mau duduk seorang kat ruang atas.

Semalam saya tinggal seorang.
Saya pulak yang jadi takut.
Maklumlah saya memang penakut lemah semangat orangnya.

Untuk hilangkan kegundahan,
Saya bercakap-cakap dengan bulan.
Sampai saya tidak sedar sampai mana saya bercakap.
*Kes tertidur*

Bangun,
Salin baju.
Tidur kembali.
Bercakap kembali.
Pun tidak sedar bila saya berhenti bercakap.
Bangun-bangun telefon sudah di hujung katil.

Rasanya saya tidak tidur berdengkur.
Maka tidaklah malu sangat.
Hiks..

25 comments:

ak_0143 said...

supernatural???

hehe konon abes romantik la tuh ttdo dengan hanset...

mula2 sangka tadi bercakap mengadap ke bulan di luar tingkap... *imaginasi sungguh*...

umah skunk mana de tingkap besar2 mcm citer2 fantasi yang tgk2 ke bulan kan... huhu

aria ayumi said...

hehe. kesian kat abg bulan, asek kene 'tinggal' je lepas cakap ngan akk. :p

myfisol said...

ha!..inilah org pompuan, asal ckp je nak tertido..keh2..rasanya tertido sebab penat bercakap tu...kelakar jgk..

Noushy Syah said...

..pempuan mmg selalu penakut..hehhehe,you should just put on the music or radio,let the DJ do the talking,xde arr bulan yang jadi mangsa..lolz!

ERrr..how do you know you are not snoring?hehehhe..nti kita record,mesti x mengaku!

luna said...

hak hak..alg pun salu gitew ..
"tunggu wak, teman...tunggu taww..."
skang bila dh kawin, asyik terjerit jerit panggil "abg,sini..."
"abg, sini jappp"
"abg, gi mane??"
iskk...
sampai bila nak jadi penakut ni..iskk
(cakap pada diri sendiri)

ps-sian bulan

MZ said...

ada gak org yg sudi meneman ...

zura lias said...

kamal,
uikss...kalo tingkap besar-besar mcm umah dulu..harus akak tak tinggal sorg..mesti imaginasi tinggi..ade pokok besar kt luar rumah..siap ade burung antu bertenggek..

pastu tetibe ade perempuan rambut panjang,pakai kain putih tegur.."watper tu?"..rupenye die terawang-awang..waaaaaaaa...tu telepon pun x membantu tu...baik pengsankan diri je..muahahahahah

zura lias said...

diya,
erkk..jgn kesiankan die diya..nnti die rase ade yg sokong die..*die sentiasa berkeliaran kt sini*..hikss...

myfisol,
sebab org pompuan kene pikir kerja opis lg..kerja rumah lg..*terkecuali utk mereka yg single*..hakhakhak...

noush,
radio?radio skarang dh x best..dj2 pun dh x best..x mcm dulu-dulu..hikss...
zura tau tido x berdengkur sbb bulan x penah komplem..hakhakhak..

luna,
ahahhahaha...kite adik beradik same kot alang..kene siasat dgn diorg sume adakah kite serupe..
tapi angah mmg penakut..tgk citer congkak, org yg angah kenal sume ckp x seram..tp angah sampai tutup2 muka..tetibe terase mcm kerdil diri ini..hahahahhaa
p/s:masa nie le pun bulan nk layan camniekan..hikss..

pokcik,
dah pokcik taknak teman..*majuk ahh*...hihihi

meen said...

ish..rasanya semalam ada k.meen tinggalkan komen kat sini...errr..ke tak terpost ek?hihihi..takpe la..juz nak bgtahu yg perkara terlena sambil2 calling2 or sms tu mmg selalu gak berlaku di sini hahahaah..maunya tak kan..kalau dah pukul 2, 3 pagi tu kan...

MZ said...

kalo pak cik yg meneman, pak cik lah hantu itu .... :))muekekekeke
*mengilai cam antu pochong*

noushy syah said...

ERRRR....bulan tak pernah complain Zura tido berdengkur? Emm emmm...*garu2 kepala*

Hajar said...

haih, kesian dia. tak berdengkur ke? atau mengigau? hehe...:D

chot said...

berckp dgn bulan? bilik ko berbumbungkan langitkah?

Wiween @ Awin said...

aisey zura..jgn arr takut2.jom tgk cite antu jepun, one missed call dgn ween meh..hehe

ehem ehem..bulan bley berckp ek? ajaib tu..huhuhuhu *saja nyakat*

Wiween @ Awin said...
This comment has been removed by the author.
Hafifi said...

lemah semngat rupanya...meh sini nk bagi kuat semangat..

faisal said...

hehehe, waaaa baru tau zurapun lemah semngat orgnye,hehehe..:) brani tak tengok cite pocung or congkak sengsorang memalam?hihihi

KiMiE said...

assalamualaikum n salam perkenalan..

huih~..gayut sampai tetido..bahaya nie..hehe!!

Luffy said...

Biar Bulan Bicara

bulan sabit yang jatuh di pelataran
bintang redup tanpa cahaya gemintang
langkah tanpa arah sesat di jalan yang terang
aku yang terlena dibuai pelukan dosa

*ingin pulang membalut luka hatimu
ku pun tahu betapa pedih batinmu
beri kesempatan atau jatuhkan hukuman
andai maaf pun tak kau berikan

air mata tulus jatuh di sudut bibirmu
tak terlintas dendam
di bening mata indahmu

aku yang merasa sangat berdosa padamu
masih pantaskah mendampingimu

biarlah bulan bicara sendiri
biarlah bintang kan menjadi saksi
takkan ku ulangi walau sampai akhir nanti
cukup derita sampai di sini

zura lias said...

kak meen,
hahaha...tu le pasal..mmg sah-sah ckp dgn angin je kalo dh kul 2-3 pagi tu..hikss...

pokcik,
erk..pokcik hantu tu??ehh..nie pokcik ke antu yg bg komen nie..ehhehehe

noush,
tak pernah..bukti zura tidor x berdengkur..hahaha..*kalo die nak komen pun..die x beraninye..kantoi le nnti org tau die sape*...hahahahah....

hajar,
mengigau tu susah nk ckp sikit ar..mengigau same tak mcm mamai..tetibe cerite pasal kerje..hahahaha..

chot,
isk..bahaya berbumbungkan langit..takut-takut,tgh tgk bulan..yg nampak kain putih melayang-layang..hahahaha

ween,
buley..buley tgk..tp ween kene tido dgn zura jangkamasa setahun..kasik zura lupe dulu citer2 seram tu..hahahah..
bulan skarang advance..bintang pun boleh berlari..hahaha

hafifi,
bagi ubat kuat semangat xpe..jangan bagi ubat kuat lain..ehehehe..opsssss...

faisal,
syy..jgn bgtau org..hahaha...congkak tgk memlm?tgk siang2 pun zura tutup muka,tgk celah2 jari je..manyak x tgk dari tgk..hihihi..walaupun ramai kate,citer congkak x seram mane..zura rase,citer hantu siang tu pun seram gak kalo tgk memlm..hahahaha...

kimie,
waalaikumsalam..hahaha..jgn ikut ye budaya camni..x elok utk kesihatan..:D

luffy,
lagu ditujukan utk sykah?maap,lom practise sore lagi nk nyanyi ala2 broery marantika aka romantika(ehehe)

myfisol said...

masih takut lagi?...mungkin kot, tak update lagi nie..

zura lias said...

myfisol,
ehehhee...bz last week..insyaAllah tis week boleh..psss..boss tgh xde nie..leh curi2 update..hahaha

Luffy said...

Biler plak cakap lagu Broery Marantika....camner tau ni...kata tak suker romantika....tapi camner tau....haaa....minat cakap minat...kan dah kantoi...

zura lias said...

luffy,
erk...mmg minat pun..iskkk..xde kantoi-kantoi..memang minat pun..

Luffy said...

woo...memang cik zura ni ala² romantika di amor gak la orang nye ekk....