Monday, April 07, 2008

Akhirnya..

Fuh,akhirnya.
Rasa mau fuh,fuh,fuh lagi.
Walaupun belum 100% fuh.
Tapi sekurang-kurangnya sudah lepas beban.
Fuh dengan kerja yang bikin saya sakit hati.
Akhirnya.
Finally.
Sudah siap.
Sudah beres.

Kalau tak,
Tengok blog buat saya menyampah.
Bulan pun jadi mangsa.
Sebab tu bulan menyorokkan diri.
Nak-nak sekarang musim hujan.
Kena menyanyi lagu memanggil bulan ni.

Tengok Surat Untuk Bulan?
Macam tulah lagu memanggil bulan.
Kalau tak tengok,
Abaikan.
Tak penting dalam kehidupan harian.

Tag ween saya jawab nanti.
Tag hajar, saya ada masalah di sini.
Yakni, saya agak kurang pengetahuan tentang tajuk lagu.
Dari saya hentam keromo,
Sudilah kiranya saya tidak perlu membuat tag itu.
Bolehkan? *kelip-kelip mata*

Kerana saya sakit hati dengan kerja.
Maka saya telah mengambil cuti selama 3 hari.
Untuk menenangkan diri.
Minggu depan saya mula bercuti.
Jumaat ini balik kampung.
Yiehaa..
Jangan jeles..hikss..

Mungkin bila di kampung saya tidak akan update blog.
Mungkin.
Jadi saya akan berupdate dalam minggu ini sahaja.
Juga mungkin.

Kalau tak berupdate pun takde masalah.
Tiada isu penting.
Hanya cerita saya.
Mahu cerita penting.
Pergi ke blog-blog yang ilmiah.
:D..

11 comments:

Hafifi said...

sy baru smpai dari kg..hehe..sy dulu blk kg dari awk..

chot said...

sepi hidup tanpa ko..hehehe

ak_0143 said...

oho... diam sbb emosi tak stabil ek???
entry plagiat tuh sbelom emosi yang stabil tuh la... bior je la tak berupdate dulu... mana tau kang malam ada mood baru update...

cmna ek panggil bulan??? jadi serigala jadian jerit terlolong kah??? hahahaha

perenggan akhir tuh macam perli + marah je... eheh!
bukan ke entri di blog ini akan menggugat keamanan dunia??? hahahaha

faisal said...

amboi cuti sampai 3 hari tu zura,hehehe..:) apapun smoga hati dan fikiran lebih tenang ye..:) jg diri zura..

MZ said...

mcm mana acara panggey bulan tu ek? :p ada mcm katak puru wat konsert pas ujan tak? ada tak? ada tak?
pasai keje jgn la mengimpak kan emosi diri. melangkah kuar dari opis, tinggalkan masalah opis di pintu opis. jgn bawa pulang ke rumah atau ke mana2.

jom lah kita karaoke menghilangkan tensi. sesambil memangil ujan .. :p

Noushy Syah said...

Aippp...lagi cuti yea? Meshti mau jerit2 panggil bulan hehehhhee...

It's nice to see you around with latest posting, regardless the entry....it's your blog sweedie...:)

"sishoney" said...

salam zura,
nak ikut balik kampung boleh tak?
sbb sis xder kampung,
sbb sis mmg dah duduk kampung~hehehe

zura lias said...

hafifi,
hehehe...xpe,sy wat konsep..biar lambat asal selamat..hakhakhak..

chot,
syahdunye aku chot..hikss..

kamal,
diam sebab bz..bile bz+sakit atie..die jd sakit mental..hahahaa..

cara-cara memanggil bulan:-
1)duduk atas tempat paling tinggi kawasan berdekatan. kalo rumah setingkat,panjat bumbung rumah.
2)pakai baju kelawar sambil berlari-lari. kalo lelaki, sila pakai kain pelekat cover 1 badan.
3)yg palin penting,time tu bulan tgh terang n pandang bulan dgn sepenuh rasa.
4)cakap kat bulan,"wahai bulan,mengapa ko tak menjelma?'*padahal bulan dh mmg bulan terang"
5)pastu terus tido kat situ.
6)nanti bulan datang dalam mimpi, bawak kita pergi planet asing sambil menyanyi-nyanyi.
7)lepas tu terpulang kt kite nk wat pe..samada tangkap bulan tu jgn kasik die pergi or biar die pegi sbb malam kang die kene duty.

*Imaginasi dari cerita Surat Untuk Bulan*..:D

ini mmg komen perli nie.hahaha...
ulss..terpanjang lak komen nie..hahahaha

faisal,
hehee..sekali-sekala..slalu cuti kampeni bagi. Ni baru cuti amik senirik..hikss..
tq..:D

pokcik,
boleh rujuk kt komen sy bg kat Kamal..Malas le nak taip lagi skali..hahahaha..
erm..tp keje tu kene bwk balik rumah..dh bwk balik rumah,dh bersengkang mata, pastu kene buat balik lg skali sbb ade yg cuai...waaaaaaa....

noush,
ehhee..tak jerit,nnti bulan lagi merajuk..panggil dgn nada sopan..hikss...
tq noush...*big hugs*

sishoney,
salam sis..
buleh aje..tp kg zura tak mcm kg..tp kalo nak merase kg yg x mcm kg..meh le ikut skali..leh amik gambar kt gunung lang..*tempat shooting citer sepet*..:D

ak_0143 said...

panjang gila respon komen gue... eheh!
waa... cmtu ek paggil bulan...
ye la.. kita mana de men bulan2 nih...
byk jerawat! kalo dtg bulan lagi sush! lalala

zura lias said...

kamal,
hheehe...sekali-sekala...haah..sile ikut tips tu ek..hiks..manyak jerawat leh picit-picit..hahaha

aria ayumi said...

huhu. teringat sebelum muncul entry nih... diya asek nampak perkataan KFC jerk... sampai makan KFC baru ni pun rasa muak... hehehe