Monday, June 25, 2007

Hujung Minggu

Sabtu dan ahad yg baru berlalu.
Saya tak balik kg.
Walaupun tak balik kg tidak bermakna saya akan terperap duduk rumah.

Sabtu,
Pagi-pagi bersemangat mau shopping.
Walaupun gaji masih belum masuk.
Bukanlah excited sangat nak bershopping.
Tapi lebih pada semangat pergi ke KL dengan menaiki LRT.
Saya sudah lama tinggalkan aktiviti berjalan di KL.
Rimas dengan jammed, orang sesak.
Jadi, LRT jadi pilihan.

Jalan-jalan sambil membuat bajet.
Bajet tidak boleh terlebih, kalo tak, 2 minggu sebelum gaji,
Saya puasa berhari-hari.

Seronok sungguh tengok cadar bercorak-corak.
Saya dan Ana ada hobi baru,
Melihat cadar.

Jalan-jalan lagi.
Ada satu baju saya main rembat je tanpa mencuba.
Asal size S, boleh le tu.
Ada satu baju, saya cuba jugak.
Memang padan.
Saya suka.
Cashier pun suka sambut duit dari saya.

Jalan-jalan lagi.
Saya sebenarnya mencari satu baju untuk satu function.
Pesanan ye untuk orang-orang berbadan kecik.
Sila tempah baju awal-awal untuk mengelakkan anda letih kaki mencari size baju yang sesuai.
Dari satu kedai ke satu kedai.
Paling kecik baju, hanyalah bersize 40.
Saya perlukan size 34.

Memang kaki sangat sakit.
Dah lama tak buat excersice memang cenggitu jadinye.
Saya sudah nekad, alang-alang tak dapat,
Biar tunggu sampai gaji sajalah.

Singgah Bangi, melepak di kopitiam dengan eli.(Ana tentunya)
Dari 7.00++ malam sampai 9.00++ malam.
Dari suasana kurang orang, sehingga tiada orang, sehingga penuh orang kembali.
Maklum, lama tak borak-borak dan jumpa begini.
Malam tu, saya tidur dengan lena.
(Hilang sakit badan).hikss..

Ahad.

Mau mengabiskan masa di Mines.
Tengok wayang saja plan asal.
Tapi melarat sehingga makan pizza sampai muntah.
Opps, saya pergi makan di pizza tapi tidak mengorder pizza.
Cukup dengan menu baru+ayam deli wing.
Pizza, kami batalkan sementelahan plak si tukang amik order lupa mau catit pizza dalam menu diorder.

Jalan-jalan lagi.
Rembat lagi satu baju.
Entah le kenapa saya gatal tangan mau membeli baju tu.

Oh ye, saya lupa mau cerita.
Baju yang saya beli di KL,
yang main rembat tanpa mencuba,
Memang kemungkinan besar saya tak memakainya.
Baju tu mungkin untuk orang tinggi yang berbadan kecik kot.

Huhhh..pembaziran.

8 comments:

aria ayumi said...

uhu... shopping best.. tapi jarang sangat nak beli pape... just jenjalan tengok kedai, tengok orang, tengok makanan, tengok buku, huhu... *diya mmg suke tgk2 nih*.. sbb tu diya xkisah klw sakit kaki ke ape... :D

noushy syah said...

hhehhee..rasa2 baju tuh utk org kurus yang tinggi lampai cam shaye tak? sbb shaye tinggi 170cm tp size 10(UK), kalau sana S..so baju tuh utk shaye arr tuh..TQ Kriesz..muahhsss

p/s itulah akibat beli bila sepatutnya tak perlu!

ak_0143 said...

duh mmg tak suka shopping... mencari bila perlu je... tapi bila time mencari tu mesti macam2 nak dibeli

nadzeem said...

weekend yg sgt membosankan.. muehahahaha

zura lias said...

diya,
hikss, actually akak jarang shopping..hobi akak cume tgk wayang, layan cd korea or bace novel(priority ni kalo ade novel x bace lg)..ehhehe..

noush,
haah, baju tu utk org kurus tp tinggi lampai..sbbkan harga die murah..main amik je..hahaha..tu ar..akibat beli mende x patut nk beli..tp murah betul noush..hahhhaaa..

ak_0143,
memang minggu tu minggu nak beli brg..akak bukan shopperholic tau..haahaha..

nadzeem,
lenkali jgn duduk jauh sgt..hhahaahhaa

MZ said...

pak cik tahu citer ni telah di senset ...

zura lias said...

pokcik,
hahahaha..yer pokcik..citer ni telah di senset..tak sesuai untuk tatapan umum..hahahhahahahhaa

nadzeem said...

saper kate jauh?? xder jauh ok!!! kalo jauh tu is pemisahan antara 2 alam... so skerang nieh masih lagik satu alam.. atas bumi tuhan,wakakakkaakka