Thursday, December 25, 2008

Selamat Bercuti

Ini entry yang berjadual.
Ketika sudah dipapar,
Saya tersengguk-sengguk di dalam keretapi KL-Ipoh.
Ataupun main games beserta dengan SMS di henset untuk yang sudi melayan.
Oh, saya ghairah.
Ghairah mahu menaiki keretapi malam.
Tapi saya mahu elakkan memandang tingkap.
Demi imaginasi saya yang terlalu tinggi.

Kenapa keretapi?
Bukan bas atau kereta.
Bukan kereta sebab saya malas mahu memandu kalau pemandu dan penumpang hanya saya seorang.
Bukan bas sebab saya tak suka berhimpit di pudu.

Cubalah naik keretapi KL-Ipoh.
Laju.
Senyap.
Nikmat.
Kalau mau murah,
Amik ekonomi.
Kalau mau berlagak,
Amik Superior.
Hiks..*Ini edisi gurauan*

Saya amik Superior.
Bukan berlagak.
Tapi yang ekonomi sudah habis.
:((..
Tak sanggup nak tanggung risiko untuk beli yang harga seringgit.
Takut-takut saya angkut beg berpatah balik ke Putrajaya.
Seringgit itu untuk mereka yang gamble.
Sanggup menunggu saat akhir untuk membeli tiket asalkan seringgit.

Saya bukan.
Saya suka merancang walaupun ada tersasar, ada tidak.
Tapi kalau tersasar, selalunya saya sediakan backup plan.
Jadi selalunya saya sentiasa berfikir,
Jika tak boleh itu,
Perlu buat begini.
Jika tak boleh begini,
Perlu begitu.

Tapi untuk study,
Saya suka gamble.
Hahahah...
*Kes Study Last Minute*
(Tidak sesuai untuk bacaan mereka yang masih belajar)

Selamat bercuti. :D

11 comments:

aria ayumi said...

selamat bercuti kak. harapnya akak selamat sampai umah =)

kaklong khazis said...

angah, dok online kat ipoh ek? selamat bercuti angah :) cepat2 wat id card. ayg penah terjatuh jam tgn dlm jmbn kat taayah (masih ingat kondisi tandas di taayah?). ayg amik balik guna hanger sepa ntah yg gantung kat situ. heheheh. nanti ayg reka tandas yg hanya menerima sisa manusia. yg bukan sisa akan dibalingkan keluar semula. ok x? :p

meen said...

selamat bercuti zura..

k.meen ada la few times naik keretapi from butterworth to ipoh zaman belajar dulu..scenerynya sgt cantik la zura..cuba tgk ke luar tingkap tu...hehe

jejakalkindi said...

ehem...hati2 guna toilet dalam keretapi...nanti ada barang yang terjatuh lagi..

fisol-shiny happy people

dijahsaad said...

selamat bercuti angah..

iEn said...

ehee salam maal hijrah :D

arsaili said...

Salam Maal Hijrah, May Allah crown us with the best of iman, health, wealth and peace of mind in the New Year.

Framestone said...

salam.. kite baru je balik dari bercuti..wat pe tue..adik yg umur kne tmbh lg 6thun nie

yOnnA said...

kakak..
msjbox dah expired heee..

selamat bercuti ye kakak
miss u!!

zura lias said...

diya,
mekasey diya..akak dh selamat sampai.. :D

ayang,
angah leh imejin tandas kt taayah especially tandas rumah putih = white house..ayang..copp..rasa nk muntah jap..hiks...angah sokong kalo ayang nk reka toilet camtue..sgt seuai utk org yg mcm angah yg slalu terjadi kejadian pelik-melik..

kak meen,
kalo siang mmg cantik kak meen..tp kalo malam..cantik tang lain tu..hihihhhihhi

myfisol,
kalo jatuh dlm toilet ketapi lg susah..terus jatuh ke bwh x sempat nk amik dh..mmg dh hancur.. :(

acu,
mekasey acu.. :D

ien,
salam maal hijrah..

arsaili,
salam maal hijrah..thanx bro.. :D

framestone,
salam..oo..ye ke..best bercuti?erkk..sape kate bertambah?makin turun le..ahahhaa

yonna,
hihihhi..tu le..x perasan..nnti akak updatekan..dh abih cuti pun..sob..sob..sob..

ak_0143 said...

sesi mengorek entri bermula!!!

nikmat ek nek keretapi???
best mcm keretapi harry potter tak??? =p