Wednesday, December 17, 2008

Cerita-Ceriti

Ada hutang tag yang belum berbayar.
Tapi masih dalam mood M.A.L.A.S.
Banyak cerita,
Letak dalam satu entry habis cerita.

Cerita 1

Saya berjalan ke Kuala Selangor.
Alang-alang pergi kenduri kahwen,
Terus jenguk Bukit Melawati dan Taman Alam Kuala Selangor.
Best memang best.
Tapi monyet kat situ lagi best.
Siap boleh letak tangan atas peha.
Confirm kalau pergi sana lagi,
Saya nak bawak pistol air.
Tapak tangan monyet menggetarkan jiwa.
Walaupun terletak dengan cara yang sangat manja.

"Selamat Pengantin Baru Nurul & Subhi"

Cerita 2

Saya diserang sindrom,
Sindrom-Tidur-Tak-Ingat-Apa.
Ada 2 kes yang dapat dikesan.

i) Bulan telepon mahu berbual.
Saya bilang saya mau gosok gigi dan basuh muka terlebih dahulu.
Dengan harapan,
Selepas habis berbual terus tidur dengan lena.
Saya siap-siap semua.
Tarik selimut,Tutup lampu dan baring.
Tiba-tiba saya diserang sindrom.
Terus tidur tanpa membuat atau menunggu panggilan.
Bulan bilang esoknya,
Dia sangat bengang sebab saya bilang saya sudah telepon dia.
Padahal tidak.
Saya pikir, mungkin dalam mimpi saya menelefonnya.
Dikira telefon jugakkan.
Tapi sampai ke pagi saya tidak sedar apa yang terjadi.
Sindrom punya pasal la ni.

ii) Saya selaku PA bulan,
Menjadi pelapor tak rasmi apa yang berlaku di dunia maya kecuali email,
kerana masalah teknikal connection internet Bulan yang masih belum selesai.
Jadi saya menjadi pengawal sementara Ikariam.
Patutnya hari tu saya cakap mau tengokkan pada pukul 10 nanti.
Tup-tup saya terlena.
Bila bulan telepon,
Dia bilang, saya cakap padanya saya bukan tidur tapi line celcom yang tak berapa betul buatkan dia tak dengar suara saya.
Ohoo, saya kira skill mengcover saya hebat juga diwaktu tidur.
Akhirnya saya tidur sampai ke pagi.
Dan besoknya bulan paksa saya tengokkan awal-awal lagi Ikariam kerana pretasi menjunam teruk.

Itu contoh-contoh sindrom Tidur-tak-Ingat-Apa.
Kesiankan kalau orang menunggu mau bergayut dengan saya di malam hari.
Dengan timbunan kerja yang makin menambah,
Sindrom itu memang senang diperolehi.
Harap tabah.

Cerita 3

Ini cerita sedih sedikit.
Bukan sedikit.
Banyak le jugak.
Hanya mampu bercerita begini,

" Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku... padamu "

Itu perasaan semasa sedih.
Bila perasaan kembali stabil,

" Everything I do is for you
And you are every part of me
And I don't want to face
Another day
Alone
Without your love "

Okies, cukup, cukup.
Nanti saya dapat sindrom baru,
Jiwang-Tak-Hingat.

5 comments:

Nadya said...

perghhh

jewang xhengat

ahahaha

=D

diya said...

amboi kak. ahahaha. sindrom tidur tak ingat apa tu paling best. kesian nya lah kat abang bulan akk =p

en_me said...

ammvoiiii, tak hengat.. ehehe

zura lias said...

opah,
shekali shekala opah..kasik can ar..hahahahaha..tp xleh lawan kejiwangan opah..hihihhih

diya,
ehehe..kesiankan..lately le..akak cengginie..dulu pun ade gak..tp xde kronik cenggini..dulu kalo akak tensen dgn keje je..nie leh kate arie-arie..ahahahhahahha..

en_me,
hehehe..x hinggat..

ak_0143 said...

amboi..
pandai merepek gak ek akak nih!

mmg la, lagu cuba tuh mmg kene bila kita kene tinggal skejap..
pastu bila dia dtg, mmg trus akan tukar lagu len!
haha

sindrom tuh mmg nyakitkan jiwa!
sian bulan..
kalo beta la jadi bulan, mmg dah fire2 dah!
haha