Friday, December 19, 2008

ID Card

Tak sabar-sabar nak cerita kat sini.
Nak-nak sekarang time rehat hari Jumaat.
I like.

Saya masuk toilet.
Melepaskan hajat yang terpendam.
Tenang,
Nyaman.

Selesai urusan,
Saya tunaikan tanggungjawab menflush toilet.
Ada satu benda melayang masuk ke dalam lubang toilet.
Tenggelam bersama air yang diflush.

Id card saya yang gunanya untuk keluar masuk pejabat,
Merangkap punch card kedatangan saya.
Ikut bersama deru air yang mengganas di lubang toilet.
Terkasima.

Nasib baik ada rakan yang berada di surau.
Tumpang guna ID card mereka sambil mengumpat ID card saya yang tak sabar-sabar nak melarikan diri.
Harus bagaimana mahu diberitahu pada mereka yang bertanggungjawab menguruskan ID card ini.
Malu seh..

Tak pasal-pasal,
RM25 melayang.
Sadis sungguh.
Isnin baru saya buat tuntutan sambil mereka idea bagaimana mahu bercerita dengan suasana yang santai tanpa rasa malu.

*SIGH*

10 comments:

diya said...

adeh kak. huhu. ID card akk tu dok dlm poket ke? ID card takpe lagik, mcm kes kwn pada kwn diya dulu, handset baru beli tenggelam masuk dlm tu. huhu. nanges tak sangga die.

shay said...

hahahha... macam mana leh jatuh tu kak... letak kat mana?

ala siannya dia, nanti kalau cerita hal sebenar mesti kena gelak punya...

ak_0143 said...

hahaha

yang tak faham tuh part:

tenang
nyaman


sungguh aku tak faham!
haha

iEn said...

hang letak dalam poket ka.. next time buh dlm beg skolah okek? hehehe :D

MZ said...

:)) muahahahaha

Miss KouzEr said...

yekkkk.....
zura busuk...zura busuk..
itu la,len kali pakai card holder...
kehkehkeh...lucu la ko nih...
kalo toilet sumbat,mesti pihak pembentungan dpt agak siapa penyebabnye...:p

arsaili said...

salam...ahahahaha adusssss...sabar je la

zura lias said...

diya,
id akak tu..gantung kt leher..tp card holder die dh longgar..so..mmg ikut time ar..flush je terus jatuh kad tu sbb akak tertunduk sikit.. haa..kt opis akak nie..arie tu toilet tersumbat..diorg ckp jumpe enset..nie kalo tersumbat lg..jumpe le kad akak plak..ehehehe

shay,
akak gantung kt leher..same mcm citer kt diya kat komen atas..die melurut jatuh..akak suh admin dept akak yg bgtau kt org yg jaga bhg card tu..so..akak jd tukang amik je..eehehe..xde le malu sgt..

kamal,
kalo sakit perut..cepat2 gie toilet..lepas qada' hajat..cube rase feeling mase tu..tu le namanye tenang dan nyaman..ahahahahahhahaa...

ien,
gantung kt leher ar..card holder longgar..beg skolah?jenuh le nk bwk beg lak masuk toilet.. :D

pokcik,
:P :P

kuza,
cehh..kad aku yg jatuh ar..bukan aku..aku pakai card holder maa..tp card holder aku dh longgar..x tampal lak selotape nk tutup yg longgar..tu yg bile gantung melurut jatuh dlm toilet bile aku mangun dari toilet cangkung tu..eehehhe..ko leh imagine tak?hahahaha
erk..dh tentu aku keje tempat pembentungan..arie tu diorg jumpe enset tau..nie kalo tersumbat lg..jumpe lak kad aku..ahahaha

arsaili,
eehhee..dah takde rejeki.. :D

:: Cikgu Wiween :: said...

seb baik 25 hengget zura oii..kalo 250 camno tu?? huhuhu

zura lias said...

ween,
kalo 250??meraungggg...waaaaa...