Thursday, September 06, 2007

Rasa macam lama je tak berupdate, padahal baru beberapa hari.
Saya diserang simptom malas berupdate.
Ditambah dengan suasana sekeling yang menjadi pemangkin untuk saya bermalas-malasan mengupdate blog.

Sambung cerita yang sebenarnya dah agak lama.
Saya pergi ke zoo. (rasa macam karangan budak darjah 3 plak).

Dari UIA, tiada hala tuju.
Nak pergi kl memang terasa malas.
Kalau tiada sebab,memang lemah nak melangkah ke kl.
Tak suka tempat yang terlalu ramai orang.
Sesak napas.
Tapi kalau terpaksa, layankan aje.

Seronok jugak pergi ke zoo.
Nak-nak pulak ada orang yang memang pakar hal ehwal binatang.
Saya yang dangkal ni memang rasa teruja le.
Yer la, orang tengok channel 50,51,52.
Saya tengok channel 4,15,17,70.
*Ini saluran untuk astro ye*
Memang jauh beza pengetahuan yang ada.
Hahahah. (gelak untuk diri sendiri)

Kebetulan semasa datang,
ada show dari binatang-binatang di zoo.
Bila part anjing laut, orang utan,
mata jadi buntang.
Bila part burung je, mata jadi kuyu.

Habis show, jalan-jalan lagi.
Jumpa tempat sang beruang.
Saya sukakan beruang sebab bila dipeluk, sangat sedap.
*ini untuk teddy bear*
Bila jumpa beruang yang real,
comel memang comel,
Tapi ganas.

Saya dengar bunyi beruang.
Imaginasi saya memang tinggi.
Saya pikir beruang terlepas kandang.
Saya harus menyelamatkan diri.
Lalu saya pun mau berlari.
Lupa suasana sekeliling.
Selepas itu, baru sedar.
Saya masih di dalam zoo.
Tempat binatang terkurung.
Malu sendiri..Hiks..

Jalan,jalan dan jalan.
Kaki dah luka.
Badan dah penat.
Mau minum-minum.
Sebenarnya saya mau mencari aiskrim.
Bila tensen, bila gembira,
saya memang suka makan aiskrim.
*Habit baru*
Tapi aiskrim yang saya nak, takde kat zoo.
Sedih.

Sambung minum di Kg Baru.
Dari zoo ke Kg Baru,mengambil masa 2 jam lebih perjalanan.
Hahahah..
Kenapa?
Kena tanya orang yang memandu.
*wink..wink*

Kaki memang sakit.
Ada parut syiling 1 sen kat jari kaki.
Tapi saya happy.
Yang penting happykan.
Oh, untuk tidak menghampakan permintaan pakar hal ehwal binatang,
Saya letakkan gambar rakan-rakannya.
Hahaha..






20 comments:

chot said...

skrg ni bayaran masuk ke zoo brapa hinggit? dah lama aku xgi kesana...

Jie said...

ckp tak dan nk hapdet...malas...tp entry berjela².

Kakjie nk abis baca ni dgn lompat galah..lompat kijang bagai!

p/s maafkan salah silap selama ni ye

zura lias said...

chot,
skarang ni bayarang masuk RM15..tp kalo ko rase ko golongan kanak-kanak..ko dpt separuh harga tau..hahahahaha

kak jie,
hehehe...baru arie nie le rajin kak jie..sebelum-sebelum ni malas...hikss...erk, kak jie..hati-hati melompat..takut kang tersangkut..hihihih..

p/s: yer kak jie..saya juga begitu..

MZ said...

- tetiba jek apdet. citer zoo. siap gamba ngan kaum sepupu sepapat.
- timer kaseh sebab apdet.
- gi zoo tak ajak pung :p
- makan eskrim tak pelawa pun :p
- gi kg baru *kg pak cik tu* tak bagitau pun :p

.::{ uMIe }::. said...

Waa.. tak cakap pun nak pegi zoo :( nape x singgah umah umie? ikss.. dulu tiket masuk zoo 10 hengget je..

zura lias said...

pokcik,
hihhi..tgh rajin..updet le..hikss...erk, sepupu sepapat tu..member org len pokcik..hihihh..
-yer, kasih diterime..hikss..
-erk..erk..speechless..hahahhaa..
-lom mkn aiskrim lg pokcik..waaaa..
-ohoo..x sempat nk es em es sbb nonye xde..ahhahaa

umie,
hehehhe...tu x dirancang tu..plan mengejut..rase time tu umie gie gath kot...haaah, dulu masuk 10 hinggit je...

aria ayumi said...

kak, very the kiut le monyet/beruk/cipanzi *xtau yg mane satu, huhu* yg bwh skalik. akk pegi sane nnt, kem slm kat die yek... hoho

faisal said...

waaa, bestnye masuk zooo, hehe..dah lame gile tak masuk sane..:) haaah rm15 sekali masuk, mahalnye...huhu..tapi kalau reramai mesti seronokkan..

sham said...

eh.. sama la orang utan sini dgn yang di zoo tepeng.. hehehe

Hajar said...

eh, skrng masuk zoo dh kena bayar RM 15 ek? xpela, mungkin untuk maintenance binatang2 tu sume kot?

awat x bw balik sekor beruang, buat teman tido? :p

MZ said...

pak cik ingin bertanya .. mengapa gambar2 sepupu sepapat itu tidak d sertakan sekali kera ber'montot' merah?
tidak kedapatan kah di zoo negara?
atau telah d senset?

Noushy Syah said...

tehehhehe...tu kawan-rakan-sahabat siapa tuh my dear?

ak_0143 said...

huhuhu... best la plak tgk org g zoo... hari tu ada orag ajak, tapi malas la plak...

sempat lagi berangan beruang tu trlepas tu... sengal sungguh! haha

tiba2 lapo eskem la plak... duh!

zura lias said...

diya,
orang utan dik..hehehe..die isap rokok tau..nk je akak ckp..merokok membahayakan kesihatan..ahahaha...kalo akak gie sane..kalo ade org nk bwkkan..*wink..wink*...akak leh sampaikan salam..hik..

acai,
ehehe..best bangat..erm, tp dh naik harga le..:(..arie tu pegi 3 org je..hihhi

sham,
hahahaha...die leh terbang pindah tempat ko..

hajar,
tue ar...mahal..tp kalo x mahal, camne lak nk support kos jage binatang2 tu..
bawak beruang?hahaha..dgr suara beruang pun saya dh lari...

pokcik,
kera bermontot merah ade..tp gambar tak diamik sbb org yg mengambil gambar tgh kusyuk mentelaah kot..dari mana dtgnye merah..ahahhahahaha

noush,
itu kawan-kawan pakar hal ehwal binatang...hahahaha

kamal,
hahaha...bukan berangan dik..tp tu kire tindakan reflek lepas dgr bunyi beruang mengaum..(erk..beruang mengaum ke ek)..hhehee..

jom mkn aiskrim..ahahaha

Koji said...

Hahaha..cerita hang mmg melucukan, tapi aku heran hang punya imaginasi mmg tinggi boleh dibuat movie. Huhuhu..itu ke kawn hang yang telah hang jumpa di zoo? Mmg hebat sesuai gitu, mana beruangnya :D

KhaL said...

x pernah masuk zoo.. ada makan2 tak dlm tu? ade shoping kompleks ker. muekekekekeke

aria ayumi said...

akk de, bile nak hapdet? bizi ek?

joey said...

wakaka...dah lama tak pegi melawat zoo....comelnyer sedara awak...hihihihi

Kat dalam zoo ada Sus Barbatus tak?

matila...saintifik name gitu...hehehe

zura lias said...

Koji,
hehehe..penangkap gambo x tangkap gambo beruang sbb same-same lari mcm aku..hahahaha...

khal,
dlm zoo ade istana, sg, theme park..iskk..mcm disneyland ar..gie ar nnti..hahaha...

diya,
akak x bz..tp akak malesh nk updet..leh tak wat statement cenggitu..ahhaha..

joey,
erk..bukan..bukan sedare sy..kwn pd pakar binatang..alamak..mmg saintifik..sy biology pun ampesh..camne nk ingt name2 saintifik..hikss..

mr. lee said...

best ka tengok monyet? :p