Saturday, September 15, 2007

Minggu Pertama Puasa

Minggu pertama berpuasa.
Happy dapat balik kg.
Happy ada orang yang sudi ambil di stesen bas.
Happy, happy, happy..

Minggu pertama berpuasa.
Pertama kali duduk hujung bas.
Pertama kali masuk Masjid Jalan Diary.
Pertama kali pergi Pasar Ramadhan Medan Gopeng. (Ye ke, lupe plak).hikss..

Terima kasih.
Terima kasih kerana itu.
Terima kasih kerana ini.
Terima kasih, terima kasih, terima kasih.

Semoga,
Ada bahagia dihujung nanti.
Kita merancang, Tuhan menentukan,
Tapi kita berdoa,

Semoga,
Semuanya baik-baik belaka.
Amin..


P/S->Nota tambahan:

Saya lihat bulan.
Yang ada hanya gelap.
Balik-balik gelap,
Saya lihat ada cahaya.
Saya pikir UFO,
rupanya itulah bulan yang saya tunggu.

Hai bulan,
Saya rindu awak.
Semoga awak terangkan cahaya sampai ke bumi.
Saya tau, awak tiada kuasa.
Jadi saya berdoa.
Biarlah bulan sentiasa bercahaya.
Supaya rindu sentiasa terubat.

Bintang-bintang jangan lari.
Temankan bulan ye.
Tanpa bintang, siapalah bulan.

Hai bulan,
Saya suka awak.
:)

* Inilah jadi kalau saya sedang buhsan.
Abaikan ya kalau rasa macam pening-pening atau muntah-muntah bila baca.
Biar saya saja yang tau kenapa ada bulan,
kenapa ada bintang..hikss...*

23 comments:

.::{ uMIe }::. said...

Uwekk... uwekk... rasa loya2 la.. adakah saya pregnant? muahaha... bila nak berbuka sama nie kak? :p

KhaL said...

suke tgk citer jula juli bintang 3 x?

zura lias said...

umie,
erk..pregnant?sape yg bertanggungjwb ni umie?hikss..jomm..anytime..tp jgn weekend je..weekend dating dgn family..hikss...

khal,
erk..jula juli tu hape?hahahaha

tongah said...

uiks...lamanya menyepi...mane ilang nie...

KhaL said...

hahahahaha..kakap nasik tambah
*daulat*

MZ said...

ehem ehemz. moga berbahagier :)

Noushy Syah said...

hehhehe..tu rasa2 nak datang bulan, muahhahahaha!! yeyyy nampak anak bulan lalu dipagari bintang, tandanya Raya...hikss

faisal said...

waaa, bestnya dapat berbuka kat kampungkan wak, terubat rase rindu tu,hehe..:) hehee..nape tak apply jadi angkasawan negara wak ari tuh? bleh gi mkn angin kat bulan sane,hihii..:)

zura lias said...

tongah,
hehehe..ni wat come back ar ni..hiks..

khal,
nk kene sekeh budak ni..:P

pokcik,
mekasey pokcik..:D

noush,
erk..poser baru 5 arie..dh pikir raya..ahhahhaa

acai,
haah,tu yg tetiap minggu wajib balik tu..
erk, jd angkasawan..ade kriteria tinggi tak?kalo ade..kompem x lepas..hikss...

chot said...

sy pun suka kan bulan...undi pun parti bulan..hehe

Sham said...

ai.. mcm jiwang jer

zura lias said...

Chot,
hehhee..kite serupe le..hikss...*tp aku x mengundi,menyokong mane yg aku rase baik je*..hik..

sham,
erkk..jiwang?gua kental bebbb..hahahhaa

Jie said...

salam cik zura....

dah cuti posa anak bulan dah dtg ye?

erk..kakjie salah faham ke?

tp puisi biasa lah...belit2 ade dabel meaning kan..so ikut suka kakjie la nk paham..bulan yg di tunggu itu bln yg ada gravity!

:)

MZ said...

mana juera tahu nama manja pak cik bulan? :D
juera bukan jiwang ekk? kental ek? *siul2*

Hajar said...

uih, nape ade bulan bintang ni?
hehe...
kat atas kepala ada bulan ngan bintang ek? :)

Noushy Syah said...

hehhehe..bukan dah 'raya' ke..ngehhh

Sham said...

eceh..eceh.. kental kunun... siapakah bulan.. siapakah bintang itu?

Anonymous said...

uik....pas buke pose semlm...br ku tau aper maksud entry cik zura.....hiks....ko jgn terasa ngan mad tau smlm....hiks...

daniza said...

Zura..
hohoho..rindukan bulan ye!!
Bulan Ramadan ke Syawal..ke Sya'ban?? :D
kalau rindu bulan.. maksudnyer ko ni ala2 pungguk laa ye! Ke pocong je? :p

joey said...

lama tak datang sini
baru nak menjenguk
baru nak ucap
selamat menyambut bulan ramadhan

selamat menjalankan ibadah puasa ek...

errr.....apa menu berbuka ari ni ...(matila...sahur dah nak habis...baru nak start puasa ari ni dah tanya pasal berbuka...wakakakaka)

zura lias said...

kak jie,
hehe..datang bulan tu biase owg pompuan..hikss..maluuu..haa,xpe,ikut suke kak jie nk paham camne..janji leh bace..:D

pokcik,
sy mmg pakar hal-hal cenggini pokcik..kire mcm ala-ala utk pokcik le..xmo menbalas ke?:(..yer..shaye mmg kental..hahahaha..

hajar,
haah le..mmg penuh atas kepala dgn bintang-bintang n bulan-bulan..hikss..

noush,
erkk..camne noush tau?hikss...*malu*..

sham,
yer ar,mmg kental pun..bulan tu,sila isi tempat kosong..bintang tu,soklan bonus..kene isi tempat kosong gak..hahahah..

suen,
heheh..paham ek?hikss..eh,x ar..nk terase ape..abih2 kang aku sekeh je mad..muahahahaa..*ko jgn marah lak kalo aku rase mcm nk menyekeh je mad*..hikss..

iza,
aku windu ramadhan, syawal pun yer gak...*wink..wink*..weis,xleh jd pocong..nnti kene ikat time bulan poser..hahaha..

joey,
hehehe,xpe..lame x dtg pun xpe..xde entry baru lg..selamat berpuasa gak..arie ni x sahur..tidor sampai nk gie keje..hikss..

MZ said...

- kental kununnnn :-" *siul2 lagik*
- bila d pk pk kan semula, ketika entri ni di buat, blom cukup seminggu lagi berpuasa. baru hari ke tiga :p :p :p

zura lias said...

pokcik,
erk..erk..apakah yg bermain dipikiran pokcik skarang?hahaha