Wednesday, September 26, 2007

Aiskrim

Semalam, susah hati jugak.
Susah hati kenapa,
Tak perlu le diceritakan di sini.
Yang penting susah hati.

Ajak ana keluar.
Jumpa, mengadu.
Makan-makan.
Sembang-sembang.

Pergi kedai runcit,
Saya mau beli topup,
Ana mau beli aiskrim.
Isk, macam pelik suruh saya memilih aiskrim apa yang diingini.
Macam biasa aiskrim peberet saya yang jadi pilihan.

Ana sampaikan pesan dari seseorang.
Dia cakap, saya tengah sedih, tolong belikan aiskrim.
Nanti dia bayar kat ana.

Saya terharu.
Sungguh.
Nampak kecik tapi saya terharu.
Walaupun dia tiada disisi sepanjang makan aiskrim,
Tapi ingatannya terhadap kesukaan saya bila sedih atau happy,
Buat saya terharu.
Sungguh, saya tak tipu.
Walaupun saya bukan penonjol perasaan yang bagus.
Semoga dia tahu apa yang saya rasa.

P/S: Nanti kita makan aiskrim sama-sama ek..^_^

7 comments:

MZ said...

x pernah ada org ajak pak cik makan eskrim sesama ... :(

wanita ini... said...

huhu..terharu ropenyer.pendam dlm ati ye..hhmm tgk cam biase2 jer..hmm ropenyerrr???..hehe..cube teke sape haku??harharhar...*gelak penjahat*

MZ said...

- lupa nak bagitau ... entri eskrim ni patut d labelkan sebagai 18sf ... di larang membaca bagi mereka yang berpuasa dan lemah semangat tengok makanan shedap especially eskrim.
- payah2 senset jek terus!
- *sambil mengesat air liur*

zura lias said...

pokcik,
alaa..ye ke pokcik..meh le kite mkn skali..meh shaye suap kat mulut pokcik eh..mehh..meh..alaaa bucuk..bucuk..hikss...*alamak, tersuap kt idung pokcik lak..ingtkan mulut*..hahaha

wanita ini,
ermm..ermm..rase mcm tau..ehehe..biase ar aku..suke control muke..control emosi tu penting..hahahahaahha...

pokcik,
tapi pokcik..x adil utk mereka yang tidak berpuasa..tambah-tambah yang diwajibkan membukak poser..jadi saya cume bg idea..silalah makan aiskrim..baik utk emosi..hihihih..*kalo org pompuan wajib x poser..emosi slalu x stabil*...hahahaha

.::{ uMIe }::. said...

Akak, jom kita makan eskem.. ;))

aria ayumi said...

huhu... kak... pe kata nnt kite makan aiskim sesame dalam ujan. cewahhh. romantik lah plk. muahaha

Hajar said...

wah besnye...
bes kan bila ade org yg buat something sweet utk kita although benda tu kecik jer...^_^
jom mkn aiskrim!