Wednesday, May 12, 2010

Lelaki Selalunya Begitu

Daisypath Wedding tickers

Hari ahad yang lepas,
Saya dengan bulan berjalan kat loken. (Pasar Siang hari Ahad untuk orang Ipoh)

Saya sebenarnya bukanlah nak jalan sangat.
Saya lebih pada nak breakfast. *Nampak macam kuat makankah diriku ini?*
Tapi Bulan yang beriye-iye nak jalan kat situ.
Demi mengisi masa lapang.

Saya memang kurang gemar pada tempat yang penuh orang.
Dan saya jugak kurang gemar kalo takat nak cuci mata tengok barang.
Kalau betul-betul ada barang nak beli,
Baru boleh berjalan-jalan tempat cenggitu.

Tapi kaki ni tetap ikut Bulan dari belakang.
Belajar ikut cakap. *Hiks..*

Jalan punya jalan,
Lalu tempat orang jual barang letrik.
Ada satu gitar warna hijau yang agak cun.

Saya tanya bulan;

"Yang, awak perasan tak, sejak kita dah tunang, awak dah takde nak main gitar kat telepon"

"Ntah mana gitar saya pergi"

"Erm, sebelum bertunang; main gitar sampai pagi tepi telepon. Dah tunang; ntah mana gitar pergi. Kahwin nanti; awak main le sendiri gitar tu."

"Itu time nak menekel"

"Huhh..laki selalu camni."

Bulan buat-buat tak dengar dan bergerak ke depan tengok benda mistik plak.

Ceh, dasar lelaki.

:P..


6 comments:

Puan AA said...

ok la tu en..
at least dia reti main gitar & penah main utk en (en kan suke laki canggini)..

laki sy, alat musik satu pon tak tau main..
senapang, bom & yg seangkatan dgnnye tau la die..

ayu said...

hihi....memang cam tu la org lelaki....as long as boleh diterima oleh akal dan hati, kita terima...jgn cam aku, dah xleh terima oleh hati dan perasaan...maka, kembali kepada status dulu....xpelah kan?janji bahagia....good luck k. zura perkahwinan nnt....neves nak jadi pengapit...haha,pengantin apatah lagi ek?

ayu said...

hihi....memang cam tu la org lelaki....as long as boleh diterima oleh akal dan hati, kita terima...jgn cam aku, dah xleh terima oleh hati dan perasaan...maka, kembali kepada status dulu....xpelah kan?janji bahagia....good luck k. zura perkahwinan nnt....neves nak jadi pengapit...haha,pengantin apatah lagi ek?

MZ said...

:)) hahahahahaha

zura lias said...

en,
hehehe...sy mmg suke laki cengginie..tp bile dh tunang..terus xde..huhuhuhu...
xpe le en..die tau bom..kot kene serang ke..die x slh tembak org..hihihih

ayu,
hehee..xpe ayu..nnti jumpe le tu dgn mmg utk ko...hahahaha..xpe..kite sesama neves..ayu..nnti spare bwk tisu ek..aku rase mcm aku nangeh je...*chiiwah..awal2 dah target nak nangeh*..hhihiih

pokcik,
:p..:P..:P

wilda said...

"Saya memang kurang gemar pada tempat yang penuh orang.
Dan saya jugak kurang gemar kalo takat nak cuci mata tengok barang.
Kalau betul-betul ada barang nak beli,
Baru boleh berjalan-jalan tempat cenggitu."

angah, kita sama di situ. hehe

tentang pi'il org lelaki, ayg kurang pengalaman. tp kalo tgk sekeliling, mungkin betul. hehe