Tuesday, May 18, 2010

Cerita Bulan Bintang 1

Daisypath Wedding tickers

Memandangkan saya dan Bulan akan bekerjasama mulai World Cup 2010 sampai akhir hayat, (InsyaAllah)
Saya nak letak cerita-cerita kat entry blog ni berkisar tentang saya dan dia dan apa-apa yang berkaitan yang saya rasa nak letak dan yang lebih tepat,
"sukati aku le nak cerita ape pun..blog aku..blog aku jua..bukan blog kamu, kamu dan kamu"

Saya mau jadi satu peringatan untuk saya bila mana bergaduh dengan Sang Bulan,
Bila baca sini,
Mungkin saya boleh ketawa sinis dan kembali gelak-gelak macam biasa.
Kalaulah blogspot tak tutup servernya.
Sebab saya muktamad,
Saya takkan berpindah atau tutup blog ini selagi ada hayat saya dan server. (InsyaAllah)

Sebagaimana saya mahu maintainkan blog ini,
Sebagaimana itulah saya mahu jaga perhubungan saya dan Bulan.

Permulaan di tempat Bowling,
Detik pertama bersua.
Saya letakkan tanda sempadan.
Saya dan dia takkan bersama.
Kami hanya kawan sampai bila-bila.
Sebab dia abang kawan saya.
Lagipun saya pernah tau kisahnya edisi 17 tahun yang dulu.
Tak mungkin saya nak cerita kat mak balik,
Dia yang saya pernah bercerita dengan mak 17 tahun dulu,
Akan jadi peneman hidup saya.
Histeriaa..

Kali ke-2,
Yang ini memang di atur.
Dia semangat datang putrajaya nak tengok bunga api bersama saya dan rakan.
Dia dah sesat barat tapi degil nak tunjuk aksi hero Kg Ampang.
Saya biarkan aje.
Nak tengok tahap mana degil taknak mintak tolong.
Tapi dia berjaya jugak jumpa jalan ke rumah.

Kawan : Hensem tak?
Saya : Erm..ko tengok le nanti. Tapi bagi aku tak hensem. *saya jujur..hikss*

Dia datang dengan muka penuh jambang-hero-tamil.

Kawan : Lorrr...boleh tahan ar.
Saya : Erk..ye ke..ntah, aku rasa tak.

Kami tengok bunga api bersama.
Mungkin masa tu ada memercik-mercik bunga dalam hati.
Tapi tengok muka jambang-hero-tamil aka abang kawan sendiri.
Oh tidak.
Dia bukan orang yang sesuai.

Kami masih berkawan macam biasa.
Saya tak letakkan apa-apa pengharapan.
Cumanya kalau ada orang lain nak masuk jarum,

Saya : Maaf, saya tengah kenal hati budi seseorang. Sila cari lain orang.
Yang lain : Pasti ke seseorang tu pun ada perasaan yang sama.
Saya : Tak. Tapi kalau dia jodoh saya, kami bersama. Kalau tak, dia kawan saya.

Dengan ayat lainnya,
Saya malas nak serabutkan otak nak pikir pasal lelaki.
Saya memang nekad,
Sape pinang saya dulu,
Dialah jodoh saya.
Dia hanya sebagai perisai untuk saya mengelak mengenal lelaki lain.

Pertemuan ke-3 pun di atur jugak.
Tempat paling strategik,
Zoo Negara.

Di sinilah saya nampak dia orang yang pandai mengenal binatang.
Banyak tengok dokumentari.
Rancangan yang saya paling menyampah nak tengok.
Tapi dia suka.
Dia berjaya membuat kawan saya rasa dia pakar binatang.

Dulu saya pergi Zoo tanpa ada pengetahuan.
Tapi bila ada library bergerak time jenjalan kat Zoo.
Saya rasa macam pergi zoo itu satu nikmat.

Mungkin di sinilah hati saya terbukak 2 cm.

Tapi sebabkan dia dah cakap kat saya awal-awal,
"Kalau awak jumpa dengan orang yang lagi baik, pergi le kat orang tu. "
Saya amik hintnya sebagai,
"Sila anggap kita hanya teman biasa, tak lebih dan tak kurang."

Jadi perhubungan selepas itu hanya biasa-biasa.
Walaupun dia berikan ayat bunga-bunga cinta,
Saya anggap itu macam pemanis kat telinga supaya saya tak leka dan alpa.

Sampailah satu tahap,

Bersambung....

Kami menuju satu misi

5 comments:

Puan AA said...

mintak2 blogspot ade tiga empat ploh taun lagi..
bior anak cucu en tgk yg kunun2nye mak/opah depa wat2 juai mahai dgn ayah/tok depa..

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

wahhh.....hehe...tetibe bc ni..teringat ayt2 ko dlu...aku pun tergelak gak...x sangka kan??

MZ said...

ni mesti nk wat drama bersiri korea nih ;)) hik hik hik

Luffy said...

lelaki tu macam best jer....hensem tu kompem...tinggi pun tinggi...tapi naper perempuannya rendang....konpius...

zura lias said...

en azree -> mmg sy pun mintak cenggitu gak..blogspot tahan sampai 40 taun..so..boleh le anak cucu ikut style mak/neneknya yang bagus ni..hahhaa..

suen -> haa..tu ar pasal..kenkadang terpikir gak..camne aku leh terima pokcik ni..hahahhahaha...*jgn marah yang..*

Luffy -> tinggi??ensem??..tinggi pun..tinggi dari pompuan yg comel tu je le..ensem..ensem sikit dari mr. os je pun..pompuan tu rendang sbb die comel..harap maklummm...muahahahahhaa

pokcik -> pandai pokcik...*senyum sipu-sipu*..tapi sinetron indon pun ye gak kot...sampai 120 episode kalo rajin..kalo x rajin..1 episode je..pastu pelakon..krew sume cabut..