Friday, November 06, 2009

Pisau Cukur

Malam tadi tengok pisau cukur.
Dapat pisau cukur seketul.
Kalau tengok cerita pasal kereta sport,
Agak-agak leh dapat tak kereta.

Memula cerita,
Agak buhsan.
Pelakon nampak kelam kabut.
Walaupun saya suka Fadzura. *Hikss..*

Masuk lama-lama,
Terus jadi seronok.
Ini memang cerita hiburan.
Tapi bukan hiburan bodoh yang suka buat dialog bangsawan panjang berjela.

Saya suka dialog,
Oh my Diorr, Oh my Gucci, Ohh Louis Vuitton, Oh my Prada.
Memang nampak pisau cukur high class.
Nasib baik tak terkeluar, Oh Avon.
Jatuh terus standard.

Lagi saya suka,
Karakter Fakir.
Muka selamba, ayat laser.
Ala-ala lelaki laser yang suka buat ayat takde perasaan.

Senang cerita,
Saya terhibur dengan cerita begini.
Walaupun jalan cerita simple.

Oh, saya lupa nak sebut satu lagi director yang saya suka kat Malaysia ni,
Bernard Chauly.

Saya suka gol n gincu.
Good Bye Boys.
Dan terbaru,
Pisau cukur.

Sebab Bernard Chauly ni buat saya rasa saya masih muda remaja dengan mainan warna yang funky-funky.
Hahaha..

6 comments:

MZ said...

x ajak pak cik pun tgk wayang :(( waaaaaaaaaaaa

Diya said...

Ahah. Diya teringin sangat nak tengok cite Pisau Cukur. Tengok review dia mcm best je =D

Kak Long Mawar Merah said...

Kak Long cuma jumpa pelakonnya buat promosi Pisau cukur.

Ada pemberian tiket percuma untuk petang tu, tapi ke situ untuk urusan lain, jadi tak adalah ambil.

Kak Long Mawar Merah said...

Kak Long cuma jumpa pelakonnya buat promosi Pisau cukur.

Ada pemberian tiket percuma untuk petang tu, tapi ke situ untuk urusan lain, jadi tak adalah ambil.


p/s Maaf tersilap taip url...

ell.eza said...

yaaaaaa setujuuuuuu dgn statement zura ni "Bernard Chauly ni buat saya rasa saya masih muda remaja dengan mainan warna yang funky-funky."

sangat suka gol dan gincu..admire fazura..owh..sapa nak ajak pi tgk pisau cukur niiiiii

zura lias said...

pokcik,
pokcik jual mahal skarang..camne nak ajak..hihihhih

diya,
bg akak best..utk hiburan semata-mata ar..hiks..yg penting..xde dialog meleret..

kaklong,
yer ke kak long jumpe pelakon pisau cukur?aiseh..ade jumpe redza minhat tu?rase mcm tersyok plak kat dia..hahahahaha..

kak meen,
fadzura dlm pisau cukur nie..hotttt...suke tgk die berlakon..gie le ajak "D"..tp kak meen jgn syok dgn fakir ek..hihihhhh...