Friday, October 23, 2009

Ensetku Merajuk..

Minggu-minggu yang lepas,
Demi menghabiskan masa di hujung minggu,
Saya bersama teman berjalan-jalan di Mines.
Bajet nak survey enset untuk suka-suka.
Dek kerana teruja Si Bulan membeli enset baru.
Pergh, eksen gilerk dia.

Jalan dari satu kedai ke satu kedai.
Ramah-tamah buat-buat tanya enset idaman hati.
Ada satu kedai offer dengan harga yang agak murah beserta trade-in yang tinggi.
Nasib baik saya tak keluarkan duit masa tu.
Pikiran dah kacau bilau nak tukar ke tak.
Akhirnya,
Muktamad,
Saya setia dengan enset yang lama.
Kawan di sebelah yang membeli enset baru.
Untuk kegunaan 2 nombor berlainan.

Balik Ipoh,
Saya excited nak tunjuk kat Bulan enset idaman hati.
Walaupun tak beli,
Tapi tetap nak bangga,
Sony yang terbaik.
Sebab Bulan gila dengan Motorola.

Dan untuk hari-hari terkini.
Mungkin enset merajuk.
Sebab saya ada bunyi-bunyi nak tukar pada yang baru.

Enset saya semakin sukar untuk di cas.
Ada bunyi-bunyi bising kalau pakai ear phone untuk dengar lagu.
Cuba-cuba pujuk enset.

"Eh, kita tak beli enset baru ar. Kita saje je acah-acah nak beli. Kita sayang awak le."

*Nada manja tak ingat. Kalau Bulan dengar sure dia muntah darah.*

Tapi pujukan tak mendatangkan hasil.
Aduh,
Takkan nak beli enset baru kot.
*Mata bersinar-sinar*

Eh, tapi operasi jenjalan 7/11 ni.
*Mata kuncop ke bawah*

Akhirnya saya biarkan saja.
Kalau enset tak tercas,
Saya cucuk-cucuk biar normal kembali.
Tak sabar nak pergi repair.
Huhuhu...

Sabar ye enset,
Nanti saya bawak awak jumpa doktor.
*Mintak-mintak dr ensem.*
Aminnn... :D

7 comments:

Diya said...

Hehe. Ayat last tak tahan tu. Akak guna nset nokia ke skang?

Puan AA said...

teringat zaman en pakai 'enset baling anjing pon mati' dgn enset kecik yg melengkung tu (x ingat brand ape ntah)..eheheh..

Puan AA said...

haa ingat dah brand enset melengkung tuh..
SAGEM.. eheheh... kan?kan?

zura lias said...

diya,
hihihhi...tak..akak gune sony..peminat sony ericcson...hehehe..

azree,
haah...enset 'baling anjing pun mati" tu..malu kalo nk bwk gie kuliah..nk angkat tepon tu time kt public pun malu..takut org ingt botol air..ehehehe...

haah..yg brand melengkung tu...sagem...masuk ukm, sy tukar dgn abg sy..die gune enset T10..T10 tu sy pakai okies je..die pakai sagem..speaker rosak terus...hhuhuuh..

ell.eza said...

benda2 camni takleh la cakap nak tukar ke beli baru ke..msti meragam kan? sama gak macam keta..baru je kita usha2 model baru, keta lama dah asyik rosak je huhuhu..sensitip betul

zura lias said...

kak meen,
tue ar...kene belai2 sikit..baru die okies kot..semalam sy yg majuk dgn enset..die okies lak..ala-ala berjiwa lak enset nie..hikss..

yOnnA said...

itu lah henset kan kakak.
even kereta pun (mcm akak punya dulu kot haha) hah, merajuk habis tahap tak boleh diselamatkan lg :p

dengar je nak beli baru, dan2 tu la nak buat perangai semua. pelik..