Wednesday, February 06, 2008

Sila lihat entry ini jika suka dengan tuan blog

Setelah lama tidak meletak apa-apa entry terbaru di sini,
Agak kekok mau memula bicara.
Nasib baik Uncle Khal sudi mengetagged saya. *Sudut Buat Bahasa sendiri*
Terima Kasih Uncle.
Budimu Ku Kenang.
Pemula untuk entry yang terbaru ialah fakta tentang saya.
Haish, ada unsur promosi diri di sini.
Jadi kepada mereka-mereka yang berkenan menjadikan saya sebagai
menantu, isteri,orang gaji adik atau kakak dan kawan,
Bolehlah merujuk fakta ini sebagai rujukan.

The Rules:
1. Link to your tagger and post these rules.
2. List eight (8) random facts about yourself.
3. Tag eight people at the end of this post and list their names.
4. Let them know they’ve been tagged by leaving them a comment on their blogs.

  1. Pemalu kalau tak kenal. Dah kenal bertambah "malu". Jadi sila le jangan malu-malu dengan saya. Kalau dah malu, dan saya pemalu, maka komunikasi tidak berjaya. *Cikgu matrik saya pesan camtu le time subjek Komunikasi. Dan saya fail subjek itu* (Jangan suka ponteng kelas ye)
  2. Tak suka telur. Bukan pantang, bukan jaga kesihatan. Cuma tak suka. Rekod saya menggoreng telur hanya sekali. Itupun nak pecahkan telur dengan tangan terketar-ketar. Silalah jangan kecik hati jika tidak jamah malah sentuh sekali pun telur yang dihidangkan. Itu memang saya.
  3. Saya tak makan benda yang saya rasa saya tak penah makan. Kalau dalam family, ada yang menghidangkan makanan pelik-pelik dan saya ditanya, "makan ke zura?". Maka ada orang lain yang tolong jawabkan. "zura, tak makannye mende camtu." *Saya ada PA untuk masa yang tertentu*
  4. Saya sangat suka membaca. Hatta masuk ke tandas sekali pun. *ops, pecah rahsia*. Kalau saya di dalam LRT, saya akan membaca apa sahaja yang di tampal di dalam LRT. Dan saya paling suka jika ada sesetengah LRT yang meletakkan poem *saya panggil poem sebab semuanya di dalam English Language*. Maka saya menghabiskan masa membaca poem itu berulang kali sehingga sampai tempat di tuju.
  5. Suka menconteng di kala buhsan. Akan terbentuk tulisan atau lakaran di mana-mana kertas yang ada di depan mata. Contohnya, buku rujukan semasa sekolah dahulu. Penuh dengan tulisan nama sendiri atau lukisan rumah, pokok atau muka kartun.
  6. Duduk di gerai makan, ada tisu di atas meja atau plastik kotak rokok, maka akan terkerat-keratlah tisu atau plastik itu menjadi kecil-kecilan kerana tangan saya yang tidak boleh duduk diam. Sambil menyembang, sambil menyepahkan tempat. Selalunya mereka yang meletakkan kotak rokok di atas meja, balik ke rumah dengan kotak rokok sudah dibogelkan. *wink..wink*
  7. Suka kucing. Sangat suka. Kalau geram, saya handal menyekeh kucing.
  8. Suka bau tanah bila hujan turun. Harum.
Ini tambahan dari saya. Walaupun dikatakan 8, manatau ada yang betul-betul berminat mau mengenali saya, bolehlah dijadikan panduan.
  1. Suka tengok bulan penuh. Maka bolehlah tengok bulan bersama-sama saya. Jom tengok Bulan.

Saya mau sambungkan tagged ini.
Tak kira, tetap mau sambung.
Ini 8 yang bertuah.

1.:: *_* ::
2.acu
3.alang (angah paham kalau alang tak buat, sebab alang sibuk dengan orang baru. Dimaapkan
4.aryn
5.ayang
6.En Halym
7.Kamal
8.Yonna Tomei

Tapi tiada paksaan. Jika mampu, buat.
Jika tak mampu, takpa, dimaapkan. :D


17 comments:

MZ said...

kesimpulan nya ... dak pipit ni memang tersimpul worang nya ...
*;)) huhuhu*

yOnnA said...

kak,
haha..
bertuah ke 8 org yang akak tag tu :p ngeh3

Sanji said...

uwaaaaaaaaaaa.....kena tag ler plak...

zura lias said...

pokcik,
tersimpul?apakah maksudnya itu?hikss..

yonna,
haha..kire bertuah le dik di pandangan mata akak..sbb akak jarang nak tag org nie..

sanji,
yer..kena!

aria ayumi said...

hehe. akk cuma goreng telur skali jer? alahai. takpe, nnt diya uat resipi telur scramble diya, msti akk jadik suka ngan telur tetibe. ngehh~

hehe. yang nombor 5 tu obviously sama ngan diya. sangat suka conteng2. especially bile dh buhsan dlm kuliah :p

MZ said...

ala ... yang macam worang cakap tersenyum simpul tuuuu. lebeh kurang mcm tu lah :)) ekekeke
*aka @ ala2 pemalu gitu :p*

julia said...

uihh jenis tabley dok diam eyh ? semua mende di kerat, diconteng.. hmm hyperactive nih. =D

Noushy Syah said...

Yeyyy..nak ikut tgk bulan...sama2 tgk yea? Eh eh cantik ke bulan tuh? mengikut gambaran permukaan bulan berlubang2 dan bergerutu ..:p

TGk bintanglah dengan Yonna,sebab Yonna gemar memandang bintang dilangit, biar Zura tgk bulan sorang2!!*wink wink*

myfisol said...

saya pun pemalu orangnya....

zura lias said...

diya,
erkk..erkk..diya, akak sudah nak masuk 26 taun..kalo ade org yg berjaya buatkan akak makan telur..akak rase org tu akan diraikan dalam family akak..hiksss..
hahaha..kite serupe lagi dik..

pokcik,
erkk...mmg cenggitu pun saya orgnye..*masuk lif tekan sendiri*...hikss..

julia,
hahaha..ade sikit-sikit ar..tp hyperactive dengan kertas je..:D

noush,
hehehe..menggerutu,berlubang..tetap cantik kat mata zura..hikss..tp kalo bintang xde,bulan ade jugak noush..tp sayup2 le...hikss..

myfisol,
pemalu?jadi pensyarah tak boleh malu..:D

aria ayumi said...

waaa 26 taon akk tak makan telur... huhu. mmg le akk pelik. nnt diya nak carik jalan gak ah kasik akk makan telur. :p

zura lias said...

diya,
haahh..lagi manyak diya tau pasal akak, lagi manyak rasa kepelikan diya kt akak..hikss..especially tang makanan le..kalo diya leh cari jln kasik akak mkn telur..akak rase family akak muahs..muahs diya..hahahaha

Noushy Syah said...

hehhehe..Zura, mmg sah deeply inlove kan kan....*wink wink*

zura lias said...

noush,
i think..:D...

ak_0143 said...

erk... bukan dulu penah buat ini tag ke??? napa kena lagi??? hehehe

nanti ye kak... baru balik dr kelantan.. penat dan sengal badan... ada masa beta buat!

smile kak!

nak tau pasal bulan... samada gerhana bulan ke... apa yang best tgk bulan... apa istimewanya bulan... kenapa bulan... jerawat batu kah? hahahaha

Rina said...

salam..

Hehe.. wah, tag! =) kelakar la baca.. hehe.. drpd 8+1 benda tu, saya pOn suka kat no 4, 5 ngan 7.. Tp, walaupOn ske membaca, xdela masuk tandas.. hehehehe.. =) gurau je, jgn marah.. LoL..

pastu, sy pun ske menconteng2.. kdg2 kalau salin notes dlm kuliah, bukanny nota yg byk, tp lukisan2 yg penuh.. hee.. ala2 hiasan tuk nota la tu.. heehee..

pastu, sy mmg ske kucing! comey! mcm sy. LoL..

lg satu kn, sy ske bau hujan.. xtau nape, tp ada satu bau yg xdpt dinafikan ke'fresh'annya di situ. haha..

pape pun, slamat cuti! hee.. xsangka sok da abis, back to bangi 2moro.. ;-)

zura lias said...

kamal,
xpe...disunatkan buat manyak kali..hahahaa..ape yg best pasal bulan?nanti akak citer kt entry terbaru ek...*hutang entry dgn kamal ni*

rina,
jangan amalkan bwk buku masuk tandas ek..nnti jd mcm akak..buku2 kt rumah sume layu2 kulit depan..hihhi...

haaa...tu aktiviti time buhsan..akak mmg sgt sukerk..

erkk..comel mcm rina?konpius..hahaha..

yupp..bau hujan sgt sedapkan...bile kene tanah...

selamat belajar...