Saturday, October 20, 2007

Raya

Ala, ceritanya banyak.
Tapi begitu malas mau menaip.
Agaknya, mungkinnya, lama-kelamaan,
Saya juga bakal menutup blog kerana kemalasan mau menaip entry.
Kecuali jika ada yang mau menaipkan untuk saya,
Dan saya cuma bercerita apa sahaja yang perlu ditulis.

Cerita 1,
Raya seperti biasa.
Tiada sesi bergambar untuk tahun ini.
Ada, gambarnya ada, tapi gambar-gambar yang biasa.
Yang sempat disnap sebelum sesi hidang-hidang, makan-makan.
Itupun dalam 2 keping agaknya.
Hahahaha..

Cerita 2,
Seperti biasa,
Rumah jadi tempat tumpuan.
Dari pagi sampai ke petang orang mula datang.
Untuk raya ke 2, penutupnya orang berbaju kuning.
Sembang-sembang, borak-borak.
Mungkin dia menahan malu, mungkin dia memang slumber,
Maka cara pembawaannya diterima ramai.
Terima Kasih.

Cerita 3,
Pergi tengok The Seekers.
Duh, buhsan.
Nasib baik ada orang sebelah.
Kalau tak, saya harus tidur di dalam panggung.
Mungkin ceritanya tidak serasi dengan saya.

Cerita 4,
Jumpa rakan dan rakan.
Main bowling di hari raya.
Walaupun saya bukan pemain bowling yang bagus,
Sekurang-kurangnya tangan saya menjadi hitam.
Bukti bola bowling itu sangat berhabuk.

Cerita 5,
Untuk rakan sekolah,
Mungkin tahun ini kita ada rumah yang boleh menjadi tempat kita berhimpun.
Sesi kahwin-kahwin bermula lagi.
Siapa?
Orang itu amanahkan suruh menyimpan dahulu.
Tunggu sahaja kad kahwinnya.
Yea, makan nasi minyak lagi. ^_^..

* Saya memang begini. Mau memulakan cukup liat, bila sudah menaip jadi panjang berjela. Jadi abaikan rasa-rasa saya yang mau menutup blog. Itu perasaan bila malas menaip entry. Tapi bila sudah ditaip, ia jadi satu semangat yang jitu.*hikss..

14 comments:

dijah said...

Angah...amacam gath ngan ude ari tuh..huhuh..Sowie...len kali kita kuar..acu blanje okeh?

P/S: kat blog acu ada cuntdown aziah and the punya wedding..siapa lagi ek?

zuriaf said...

kau seperti bosan saje dengan raya kau ini...ermmm...

Noushy Syah said...

ZURA,
Your entry sgt bagus..rengkas tapi padat, semua termasuk ...I like it.

I guess kalau bahagian merengkas karangan tentu Zura dapat full marks, hehehhe...

MZ said...

mcm ader yg d senset jek citer kat atas nih ..

Hajar said...

ya betul tu, saya setuju. macam ade yg di censored kan jer dlm cite ni :p
btw, byk ke collection duit raya awak tahun ni? :D

chot said...

la xkan xde langsung gmbar raya kot...

Jie said...

cik zura... slmt ari raya...
pat sesi memenuhkan perut tu mcm sikit je.. :p

deidaa said...

Sama la kita.. tak sempat bergambar raya :-(

MaziDah said...

As'kum..aku nak bagitau sesuatu..ko baca kat blog aku.ampun maaf dipinta .....

zura lias said...

acu,
jumpe2 arie tu..okies je..tp ude xde geng le nk buli encik itu..hihhi...buley,angah sukerk org blanje2 ni..hahaha...

p/s: orang yg same le acu..opss..jgn lupe..bestpren acu...die kawen 1.12 ni..kalo nk wat countdown gak..bleh je...

zuriaf,
erm, x buhsan..sonot..cume..cume malas mau menaip entry..hahahah..

noush,
erk..thanx noush..pss..pss..zura sebenarnye mempunyai kemahiran bahasa yang teruk..dulu time summary/pendekkan cerita slalu dpt ampesh..hahaha..

pokcik,
mesti le..3 taun ke bwh je leh bace..so,diorg x reti bace..xyah le letak yg disenset tu..hikss..

hajar,
bile plak jd 1 geng dgn pokcik ni?waaa..xnak geng dgn sy dh ke?nk cari geng lain le..sape di sebelah saya?hikss...taun ni..collection duit xde..collection sampul ade...saki-baki sampul yg duit dh xde...x sempat nk bg kt org..hehhee

chot,
ade tu ade..tp gambo x pakai tudung..hehehe..mmg kene senset..

kak jie,
selamat ari raya kak jie...sikit sbb tuan blog dh jd malas..mkn manyak sgt..yg kuar sikit-skit je..hihih..

deidaa,
ehhehe..bukan aje x sempat..kenkdg mcm malas..nak2 bile muke ade jerawat kt dahi seketul..ahhahaa...

dot,
erm..xpe dot..nk wat camne..

faisal said...

waaa, cik zura dah nak pelamin ke? *gosip nih,hihi...:) sempat lagi ek tengok wayang..tak best ker cite seekers tu, baru nak tengok,hihi..tak jadilah camtu,kekeke...:)

zura, bila nak datang beraya umh acai?,hihi

zura lias said...

acai,
erk..acai dh pandai bergossip?hikss...naik pelamin kt muzium ade le acai..kaco2 orang patung..hehehe..x best..jgn tgk..erm,tp xtau le kot sy je yg x best..tp leh terlelap le..hahahaha...

awak wat open house le..leh le mengabihkan makanan kt situe..kalo dtg saje-saje malu..nnti nampak sgt kuat makan..hahahahhahahaha

aria ayumi said...

akk de, sesekali letak ah gambo akk. huhu. akk tengok wayang ngan sape? :p

zura lias said...

diya,
Erk, letak gambo?sekarang ni tak buley, nanti page pecah sebab muke akak dah mengembang..Hahahaha...tunggu akak kuruskan badan dulu ek..hikss...
Akak tengok dengan..dengan..ehehhe...blog yang akak kasi kt diya link die..