Monday, April 26, 2010

Bersenam Di Nilai 3 sempena World Cup

Semalam exercise kat Nilai 3.
Memula ala-ala nak exercise jalan kaki round abih kedai kat Nilai 3.
Bila round 5-6 kedai,
Semangat tu dah hilang bila nampak jarak antara kedai boleh buat makan nasi 5 kali tambah.

Amik kereta,
Hidup enjin dan mula meliarkan mata pandang kedai-kedai yang boleh diterjah.
Best gila exercise duduk dalam air cond ni.
Nyaman, Nikmat dan Segar.

Dalam banyak-banyak kedai yang kena terjah.
Semua tak jual dah mende yang saya nak.
Mungkin ar orang kata old scool.
Tapi saya tetap suka dengan mende alah ni.
Taktau pesal.
Sampai saya cakap kat kawan,
"Ini last kedai, kalau tak jumpa gak, aku beli kat Ipoh je le"

Dan kedai yang terakhir tu memang betul-betul kedai yang terakhir.
Sebab kat situlah saya jumpa barang idaman.
Abih sume saya beli kat situ.
Siap kawan saya nak ingat bebetul kedai tu.
Senang,
Kalau lepas ni turn dia World Cup,
Terus pergi kedai ni je.
Eh,
Turn dia tak boleh World Cup.
Lama tu.

Berbaloi-baloi le jelajah Nilai 3 semalam.
Walaupun nak balik tu sesat sampai ikut jalan Bangi lama.

Saya memang camtu.
Nak pergi terror.
Nak balik ampesh.

Lepas ni cuma pikir barang nak naik selera tengok World Cup.

Tapi saya semakin selera nak makan McD.
Nyum..nyum..

*Imaginasi McD hilang bila Bulan datang cekak pinggang*

"tak reti-reti nak diet ke??"

Hampa..

6 comments:

meen ell.eza said...

akak datang cekak pinggang sebelah bulan "no McD!No McD!!!!"

hmm..jgn pikir naik selera tie worl cup makan pop corn jek zura..dah outdated tu..skrg org world cup makan kek cawan kekeke

MZ said...

:)) hahahahaha
shedap woo mkn bigmek

zura lias said...

kak meen,
alamakkk..pakatan dgn bulan nie..hihihi...ermm..tp tgk world cup mkn pop corn tetap world walaupun kek cawan nampak exclusive..ehehehhe...

pokcik,
bigmek x sukerk...slalu melekat-lekat...mcchicken...ayam goreng..mc deluxe..nuggets..waaa...dah kecur-kecur air liur..hhuhuuh...poser..poser..

MZ said...

lapangan dan balapan latihan kat nilai satu dan dua tak g ek? g la. tingkat kan exercise.

zura lias said...

pokcik,
nilai 1 org kate x best..nilai 2..ade ek?ermm..boleh amik idea nie.. :D

wki said...

ayg bayangkan entry tentang bersenam dgn suar track dan sport shoes..hehe. apapun chayok angah!!!