Saturday, April 24, 2010

Kita Celebrate Bachelor Party Sebelum World Cup..

Saya bukan tergolong dalam orang yang suka makan bermacam benda makan.
Tapi saya kuat makan pada benda yang saya suka dan boleh makan.
Kalau kenal diriku ini,
Dan kita pernah makan bersama,
Mungkin kamu akan kata, saya salah seorang alien yang terlepas ke bumi.
Cuma kamu akan bercakap di dalam hati,
Atau direct di depan saya.

Jangan risau,
Saya tak pernah amik hati dengan ketidakpuasan hati orang sekeliling yang runsing,
Kenapa saya tak pernah makan itu,
Taknak makan ini.
Tapi terlebih suka makan itu ini.

Ada pikir saya suka berpantang.
Ye, saya memang pantang.
Pantang nampak benda yang saya suka makan,
Saya akan sebat dengan sepenuh hati terutama di saat perut berkondisi zero.

Ada kata saya mengada-ngada.
Perut kamukah yang kamu runsing sangat?
Bukan kan,
Perut saya..
Kalau saya lapar pun,
Perut saya.
Bukan perut kamu atau yang sewaktu dengannya.
Maka saya tidak peduli kutukan begitu.
Tak mati dek keji.

Sebab makan jugak,
Saya happy hari ni.
Menunggu masa tik tok..tik tok..
Cuba kosongkan perut sedaya upaya,
Supaya saya boleh melantak sehabis daya.

Oh Sunway,
Tunggu kami.
Hari ini kita celebrate Bachelor Party.
Hanya acara makan-makan.
Tapi yang tu buat saya happy.
Bukannya acara mari mencucuk langit.
Runsing ok.
*Bajet macam pernah je mencucuk langit*
Kihkihkih..

Tak sabar..tak sabar..

2 comments:

meen ell.eza said...

selamat berparti zura..dan makanlah apa yg nak dimakan itu sepenuh hati ya hehehe

zura lias said...

kak meen,
ahhaha..mmg mkn sepenuh atie kak meen..sampai xleh tido mlm tu..perut penuh..