Thursday, August 07, 2008

Kerja Baru

Hidup saya agak serabut sekarang.
Keluar 7.00 pg,
Sampai rumah 6.50 ptg.
Melepaskan lelah di rumah.
Makan.
Online utk blog walking.
Dan bersiap-siap untuk tidur.

Tiada lagi blog walking di office.
Tiada YM. *Kadang-kadang boleh muncul kot..hihihi*
Tiada entry dari office.
Semua aktiviti maya hanya di rumah.

Di pejabat hanya masa untuk bekerja.
Kerana banyak benda yang saya perlu belajar.
Dan refresh yang mana saya telah tinggal.

Walaupun sibuk,
Tapi saya suka.
Kembali pada SQL dan Visual Basic.
Belajar Oracle dan Crystal Report yang memang saya idam-idam dari dulu.

Dari Windows ke Mac.
Dan kembali pada Windows.
Saya suka.
Mac pun saya suka.
Kalau untuk personal,
Saya berharap,
Sudilah kiranya orang yang meminang saya,
Memberi macbook sebagai salah satu dari barang hantaran. *wink..wink*.

Kenapa saya rasa entry tidak tersusun.
Mungkin otak masih beku untuk berfikir cara bercerita yang menarik.
Anggap sajalah paham ek.
Tak paham,buat-buat paham. Hikss..

Kesimpulannya;

Saya sudah bertukar tempat kerja.
Dari Cheras-Kajang ke ?.
Dari tempat lapang ke tempat sesak.
Dari lapang nafas ke sesak dada. (jem pepagi).
Walau macam mana pun,
Saya tetap teruja mau pergi kerja.
Hanya bila sesak di waktu pagi sahaja buat saya rasa mahu berpatah balik ke opis lama.
Selainnya,
Saya gembira.
Alhamdulillah.

8 comments:

:: Wiween laoshi :: said...

heheh selamat menjalani tugas baru zura. ;)

Ronoroa Zoro said...

Wahhhh!! Cik kriesz dah tuko tempat keje....cayalah...biler nak rasa banjer gaji baru???



P/s: Biler nak 1st date sebenornyer...

ak_0143 said...

waa! jadi gak ek tukar keje...
beta tak tau dari dulu ni, kak zura keje pe???
agensi gebukan pipi pown guna mac book ek skrunk? wow canggih!
huhuhu
ampooon!!!
lama sangat hilang, lama tak usik! huhu

tiba2 je ada permintaan hantaran di situ.... tak bleh bla!

MZ said...

heh! kalo tgh jammed tgh jalan pepagi tu .. pasang jek sinar fm. then gelak aaa kuat2 :)) muahahahaha

zura lias said...

ween,
mekasey ween.. :D

ronoroa zorro,
malas nk layan ini org.. :P

kamal,
jadi..mane bleh x jadik..hihihh..k.zura keje cleaner je..kenkadang jd driver..hehehee..biase ar...skarang zaman canggih manggih..hhhihih...
hahha..tu ar..balas dendam naaa.. :P
biase ar..kot2 kamal sudi nk lunaskan hantaran utk akak..kire kamal jadi wakil penaja..hahahahahhahahaa

pokcik,
erk..dgr sore pokcik leh tak?hihihi

Hajar said...

hehe. selamat bertugas kat tempat baru :)

jgn jd cm kwn saya, br 3 hr pindah JB ni x tahan. balik KL semula. Keje balik tempat lama. Isk..

zura lias said...

hajar,
mekasey..

ooo...alhamdulillah..takat nie sy masih bertahan..tp boss sy dh ckp..kalo x tahan keje tempat baru..masuk opis lame balik..hikss..

diya said...

huhu. sql. visual basics. adehhh. failed diya bab2 system plus programming ni. tak minat tp so far tak penah lah pulak fail paper. kompius2 :p