Thursday, August 07, 2008

Selamat Ulang Tahun Ke 29

Saya ada banyak entry terhutang.
Saya mau letak pantun ini.

Pisang Emas di bawa belayar,
Masak sebiji di atas peti,
Hutang emas boleh di bayar,
Hutang entry dibawa mati.

Tapi yang ini saya tidak boleh berhutang.
Sudahlah hadiah di tunda ke tarikh yang sesuai.
Entry ucapan khas untuk birthday pun tiada.
Belum masuk politik sudah begini.
Kalau jadi orang politik,
Mungkin mata hanya melihat jam tangan.

Entry ini khas untuk "kawan" saya.
Sempena birthdaynya yang ke 29. *Tua dah*
28/7/1979-28/7/2008.

Selamat Ulang Tahun Kelahiran.

Selamat menjadi warga tua.
Semoga semuanya sukses.
Semoga hati bisa tenang selalu.
Semoga semuanya selamat-selamat.
Tapi tolong,
No more Scream Park.
Lepas ni, Wildlife Park pulak. *kenyit mata*
(Hanya bisa difahami bagi yang memahami) :D

Kekangan masa,
Cukup gambar yang berkata.







Sempena cukup umur menjadi orang dewasa yang hampir tua.
Kerana kelewatan saya membuat ucapan khas.
Maka saya letakkan gambar tuan punya birthday sebagai tanda ralatnya saya.

p/s: untuk mesej-mesej dan komen-komen, saya akan balas. Jangan risau mau tinggalkan jejak. Saya akan membalas bila sudah lapang nanti. :D

9 comments:

Ronoroa Zoro said...

Alamak!!! errrr....errrr...err...ni ke bulan cik kriesz....errr...hensem nyer dia...bleh tahan la...dia takder tangkap gambo ngan cik kriesz ker?? naper tak letak gambo berdua??abis ler syayer....

zura lias said...

erk..erk...ensem ke??pakai spek kanta paling power tau..mata rosak tu..hahahahhaaa...bulan ke?bulan kt atas sana..bukan kat bumi.. :D
Gambar berdua?isk..dah dia gie dgn org len..camne nk tangkap gambar berdua..lagipun..die x sudi nk bergambar dgn saya..sapelah saya..sob..sob...* nyuruk bwh katil*

ak_0143 said...

Tapi tolong,
No more Scream Park.
Lepas ni, Wildlife Park pulak. *kenyit mata*
(Hanya bisa difahami bagi yang memahami) :D


statement LUtCAHaya!
huhuhu

*komen ala kadar je... busy lol!*

meen said...

wah zura..tak terkata2 laaa k meen..nak wink2 sajalaaa. hihi

apapun happy bday n selamat mnjadi tua buat empunya diri tu

zura lias said...

kamal,
hahahahhahhahaa...ingt nk ckp lucah td...:P...biase ar...halusinasi punye statement..hikss..ciannye bz..

kak meen,
hihihihih...sesaje je tu..bikin gempak n poyo sekali sekala..hahahahaha...
tu tuan punya badan kene jwb tu..ehehehe

:: Wiween laoshi :: said...

ehem ehem..macam kukenal buah hati sapa nih.agagagag :p

happy besday!! :D

Hajar said...

oho. dh berani show off ye skrg? Alhamdulillah. Moga happy selalu :)

zura lias said...

ween,
erk..buah atie sapekah?hikss..die jwb..mekasey..

hajar,
erk..xde le berani..anggap mcm tulih entry khas utk kenkwn punye besday..ehehehe...aminnn....

diya said...

walaupun rsnya dh agak terlambat. diya nak wish jugak lah ye. happy belated birthday utk abg bulan :D moga sihat2 dan murah rezeki slalu ;)