Monday, August 11, 2008

Tersalah Masuk Lif

Saya bergegas di pagi hari untuk menaiki lif.
Tidaklah berlari-lari anak
Kerana untuk permulaan kerja baru,
Saya datang begitu awal.
Awal setengah jam.
Hihihi..

Berbeza dengan company lama.
Walaupun masih baru.
Saya datang 2 minit awal.
Kalau 5 minit awal,
Sudah terasa bangga.
Ada perbezaan tak di situ?

Sambung dengan menaiki lif.
Lif di hujung belah kanan sekali terbuka.
Saya bergegas masuk.
Bertembung dengan PA head department saya.
Melemparkan ucapan pagi dengan senyuman yang manis.
Dia keluar dari perut lif.
Pada agakan saya mau pergi sarapan.

Saya masuk di dalam lif berseorangan.
Saya mau tekan butang no. 2.
Tapi yang ada hanya butang 1 yang paling tinggi.
Yang lain semuanya pergi ke bahagian parking di bawah bangunan.
Saya keluar kembali dari lif.

Saya nampak kelibat PA itu bersama beberapa yang lain masuk lif di kiri sekali.
Walaupun saya sempat untuk mengejar pintu lif yang masih terbuka.
Tapi saya ada perasaan malu kerana tersalah masuk lif.
Saya mendiamkan diri dahulu di dalam lif.
Agak-agak mereka sudah tiada,
Baru saya keluar dan menekan butang lif untuk naik ke atas.
Selepas ini,
Pelajaran baru yang saya dapat,
Lif di kanan sekali adalah lif untuk ke bahagian parking di bawah.
Jangan sesekali masuk lif itu jika mahu masuk ke dalam opis.
:D

13 comments:

:: Wiween laoshi :: said...

bley plak silap masuk lif yek zura.nih kes Monday blues gak ka nih?> eeggegege ;p

Hajar said...

hehe. tempat baru eh? x biasa lg kot? ke sbl ni naik lif dengan kwn ttba hr ni kena naik sorg?

zura lias said...

ween,
hihihi..sbb xpenah naik lif yg kt situ..ala2 gak kot..hahahaha...

hajar,
haah..tempat baru n x biase..x penah naik lif tu..tetibe pg td rase nk naik..hihhi..patut le xde org naik lif tu sebelum nie.. :D

izali said...

ceh ting 2 pon nak naik lif....umah aku 2 tingkat gak, tak de lif pon. wargkakakaka

meen said...

alahaiiii..zura..zuraaa..camana bleh salah lif ni..hihi

iEn said...

issk xkan ah lif tu xde signboard. hehehe.. xpeee.. small mistake tu :D

Adry said...

biasalah tu... masih baru kan... :)

Kujie said...

alaa.........salah lif je..bkn nya pakai baju terbalik pun..

sok2 salah opis..hahaha

zura lias said...

izali,
masalahnye aku xtau tangga kat mane..kalo terbakar..bahaya nie..sbb aku xtau mane tangga..

kak meen,
sebab x biase lg..hihihhi

ien,
xde..lift tu xde signboard..sumenye nampak same je..mcm sama tp x serupe le..ehhehee

adry,
haah..ehehhehe...

kak jie,
hehehe..dh kene dh tgh hari td..salah opis..eehehe

diya said...

hehehe. ada jugak lif yg beza2 gitu ek. ingat kan suma lif ada byk2 nombor. huhu [jakun jap] :p

ak_0143 said...

huhuhu
kaber malu lah tuh...
mesti pipi tu kempis sat kaber malu!
ops!

lariiiiiiiiiiiiiii

myfisol said...

ish3..sib baik x tekan lif ke parking & terus balik rumah je..

yOnnA said...

hahahha!!
adeh akak ni..
sangat comel betul kesalahan akak ni.
tp kalo yonna pun. dah malu kan.
xkan nk naik lif skali gak ;p