Tuesday, July 15, 2008

Unintended - Muse

Sekarang sangat sibuk.
Menyiapkan kerja-kerja terakhir.
Mau pergi berjalan-jalan ke blog kenkawan belum dilakukan lagi.
Cuma mau cerita tentang perasaan terbaru sebelum saya menyenyapkan diri semula.

Ini entri yang jiwang-jiwang.
Biasanya lebih senang letak di blog peribadi.
Tapi kerana empunya diri tidak dibenarkan melayari blog peribadi itu,
Maka saya letakkan di sini.
Biar dia tau saya menghargainya walaupun saya susah mau menunjukkan emosi terpendam. Hiks..

Saya sukakan lagu Unintended-Muse.
Saya pernah letak liriknya di sini suatu ketika dulu.

Bulan pandaiboleh bermain gitar.
Walaupun saya tidak pernah melihat secara live.
Cuma mendengar di corong telefon atau melalui VOIP.

Hari Sabtu yang lalu,
Saya buat permintaan.
Saya mau dia mainkan lagu Unintended.
Dia bilang dia tidak mahir.
Saya kira dia lupakan keinginan saya.

Hari Ahad pukul 3 pagi.
Saya terjaga dari tidur.
Cuba untuk telefon si Bulan.
Dia masih belum tidur.
Masih berjaga melihat chord *xtau betul ke tak eja* melodi,
Untuk lagu unintended.

Hari Ahad,
Pukul 2 petang,
Dia mainkan lagu itu,
Di corong telefon.
Dengan petikan gitar.

Terima Kasih kerana berusaha.
Sekarang saya letakkan mood lagu Unintended di sini.
Biar saya selalu ingat.
Ada orang berusaha memenuhi permintaan saya.
:D..

Liriknya:

You could be my unintended choice
to live my life extended
you could be the one i'll always love

you could be the one who listens
to my deepest inquisitions
you could be the one i'll always love

i'll be there as soon as i can
but i'm busy mending broken
pieces of the life i had before

first there was the one who challenged
all my dreams and all my balance
she could never be as good as you

you could be my unintended choice
to live my life extended
you should be the one i'll always love

i'll be there as soon as i can
but i'm busy mending broken
pieces of the life i had before

i'll be there as soon as i can
but i'm busy mending broken
pieces of the life i had before

before you

9 comments:

Sanji said...

Wahhhh...jiwang nyer cik Kriesz dengan si Mulan ehhh si Bulan tu....sampai mainkan gitar lagu unintended....pergh....bleh tahan la sayang dia kat cik kriesz ekk sampai tak tido malam cari chord lagu....


P/s: Uwaaaaaaaaaaa....melepas nak ngorat cik Kriesz.... *Mode* ~Hati lara~

wilda said...

wah...seronoknye angah..:) bukan ramai yg begitu tau angah..begitu bermakna angah di hati bulan :) (makin cepat je rase2nye nk dibelanja angah mkn ni.heheheh)

Noushy Syah said...

Pweetttt!! It so sweet...next time you should just request him to play the tune till you sleep..

But again, the reality is people would do anything when in love...that's fact of life.

MUahhss,have a nice weekdays my friend.

Hajar said...

wah, bertuahnya. hehe..
moga berkekalan ke akhirnya ya? Amin...

*sori, lama x dtg melawat, bz sikit.
selamat memulakan kerja kat tempat baru ye? All the best 2 u :)

MZ said...

fuiyo ....

chot said...

aku xpernah dgr lagu ni..best ke? (soalan bodoh)

yOnnA said...

aik..
awat lagu die kejap je kak?
lagu ni mmg best giler..
dah lame yonna suke lagu ni..
but it reminds me seorang kawan.. yang yonna terasa ngan dia :)

hee..
sygnye bulan dekat akak..
sanggup penuhi permintaan akak!! hee..
dat was soo sweet akak!!

zura lias said...

sanji,
haa..boleh tahan arr..pandai tak bulan men gitar?siap ade tgn tu..tinggi tak imaginasi sy?hikss...

p/s:leh ngorat lg..still single but not available je..hikss..

wilda,
kene check atie bulan nie..betul ke angah bermakna?hahaha..*angah tetap rase ayang yg blanje angah..hikss*

noush,
rasenye mcm nk wat cenggitu gak..tp mau ke die?hihihi...zura tertido time ckp dgn die kt tepon pun die dh bising..hehehhe...
yess dear..people will do anything when a butterfly flying in their stomach..hikss..

same to you.. :D

hajar,
mekasey..doakan ade jodoh ek..tq my frend.. :D

pokcik,
pokcik xnak wat camtue kt sy ke?hihihi...

chot,
erk..aku dh letak kat blog maaa...ehhehe..

yonna,
nape akak dgr full ek..haa..akak mmg suke lagu nie since 2003 ke 2004..slow n damai.. :D..still terase lg dgn kwn tu ke?lagu nie ingtkan akak time malang bertimpa-timpa.. :D..tp yakin,setiap yg jadi ada hikmahnye..
erm,syg tu xtau ar..kene tanye die..hope berkekalan le.. :D..

diya said...

huhu. diya pun klw blh nak boipren pandai main gitar jugak kak. wah gitu. hahaha.

btw, hope akk ngan abg bulan baik2 je... :)