Wednesday, July 09, 2008

Friendster 2

Disaat friendster di serang.
Hati saya dilanda garuda.
Mungkin ada yang pikir,
Apa ada dengan friendster.
Tapi untuk saya,
Di sini saya dapat berjumpa rakan lama,
Yang berbelas tahun hilang tanpa cerita.

Saya bina pada tahun 2003.
Yang mulanya untuk suka-suka.
Tapi menjadi medium untuk berjumpa kembali dengan rakan-rakan.
Mengetahui perkembangan terbaru rakan.
Melihat gambar rakan yang dulu cantik sekarang semakin molek.

Bila ada yang tak bertanggungjawab.
Menyerang akaun saya.
Bukan saja serang,
Malah menukar user id dan password saya.
Yang paling tidak boleh dimaafkan,
Menukar gambar muka depan.
Yang sepatutnya saya letakkan di ruangan private photo.
Khusus untuk tontonan teman rapat.
Tapi di letakkan di ruang depan,
Untuk tontonan umum.

Juga dengan rajinnya mengedit profile saya,
Dengan kejinya menukar,
Who I want To Meet:
Yang bleh puaskan aku.

Aduh, hinanya manusia begini.
Malah terlebih rajin,
Menyelongkar private message saya.
Meng"copy" "paste" kan mesej-mesej saya dengan si bulan,
Di ruang testimonial/komen.

Agaknya itu perkara yang lucu.
Menyelongkar peribadi orang untuk tatapan umum.

Saya nekad.
Email pada admin friendster.
Mengadu perihal akaun saya yang di serang orang asing.
Beserta maklumat peribadi saya.

Sudahnya,
Akaun saya ditutup sementara.
Saya dan dia(hacker) sama-sama tidak dapat masuk.
Puas hati.

Nanti saya akan dapatkan kembali akaun saya.
Saya biarkan orang yang menggodam meroyan dahulu.

Walaupun,
Kerana friendster saya dimaki oleh kawan yang paling rapat.
Walaupun,
Bulan marah pada orang yang memaki saya.
Walaupun,
Acu marah kerana saya masih memaafkan orang yang memaki.

Saya tetap percaya,
Buat baik dibalas baik.
Dan saya tetap mengakui,
Saya juga termasuk orang yang bersalah kerana menuduh dengan gaya polis.

Tapi,
Saya gembira kerana semuanya sudah selamat.

Bitch ke,
Jalang ke,
PanT*t ke,
Fu*k ke,

Peduli apa saya.
Apa ada pada ungkapan.
Tak luak di telinga saya pun.

Yang penting,
Easy to forgive..Hard to forget..
Itulah saya.
Mungkin termasuk dalam kategori dendam,
Ko buat aku sekarang, aku simpan.
Sampai masa, Aku serang habis-habisan.

*smile*

13 comments:

ak_0143 said...

tu la
saya pasan gak macam2 msg pvt kat testi tuh
pastu saya terus tutup
malas nak korek2 pasal owang len
ada owang tak ske kat akak ke???
napa sampai gitu skali?
ish2...

Wiween @ Awin said...

alahai zura..teruk gak org tu buat..mmg sgt kuang ajar.Ade ke zura online kat cc ke ape?? lupe log off ke?? org yg hack tu mmg giler meroyan nak mampus agaknye.da xde keje nak mengenakan org len! hee kalo terkena kat ween la..tatau la ape jadik..

bernard n. shull said...

hi mate, this is the canadin pharmacy you asked me about: the link

yOnnA said...

eiei akak!!!
setan betol org tuh!!
yonna sangat geram la kak!!
kalo yonna dapt..
mmg yonna sepak die abeh2.. bodoh!!
xde keje lain dah kot nk buat..
sampai buat fs akak cmtuh!!
sampai selongkar private2 mesej akak.
akak..
serius sgt kesian kan akak..
kalo yonna..
yonna delete je fs tu..
mmg syg,kak..
tapi dari kene mcm ni..
sial betul org tu!!
eieiieeie serius yonna sgt geram!!

zura lias said...

kamal,
haa..tu ar,sib baik kamal x suke nk korek2..kalo tak malu ar akak..abih msg jiwang sume kuar..x macho ar akak..hahahahahha...erm,xtau ar dik org suke ke tak suke..tp nampak mcm die x puas atie dgn akak..

ween,
xde,zura xde login kt cc..erm,tp kalo ikut gaya yg terlebey rajin, dia org yg kenal zura..sbb sampai msg kt private pun sanggup nk selongkar pastu nk copy paste..dh xde keje lain le tu..tp die wat tu kejap je..just nk puaskan atie sendiri agaknye..mengonggg..

yonna,
erm,frenster akak dh kene suspended account pun sbb akak report..so..kalo akak nk balik akak kene bg ic akak..scan n email kt diorg..gilerkan?tp akak lebey syak org yg buat tu org yg kenal akak..sbb org yg suke2 nk hack,die takat hack sbb nk tgk je..xde sampai nk ubah sume..yg lagi dasat..sanggup gie bukak inbox msg akak pastu copy paste kt komen..saiko tak?yg tak tahan tu, gie tukar email n password akak..tp lagi x tahan, ade plak sorg kwn akak yg palin rapat ckp, org tu nk bergurau je dgn akak..eloo..bergurau ke camtue?..tu yg die jd mangsa org disyaki tu..hhhehee..sampai kuar maki2..hikss..alamak,pjg lak komen..

myfisol said...

isk..kalau fitnah dikatakan menjadi2, hacking pun menjadi2 gak sekarang ni...ini semua angkara mereka2 yang xde kerja la ni, byk sgt masa terluang agaknya..

xpe!..cool down dulu...

MZ said...

"Ko buat aku sekarang, aku simpan.
Sampai masa, Aku serang habis-habisan" <--- kalo dah forgive tader la stetmen nih :p

biarkan aje dia. bukan keje kita menghukum dana menjalankan hukuman. muliakanlah hati dengan memaafkan dan meredhai ...

meen said...

salam zura. apapun nak hug2 dulu..

jahatnya org tu..tak baik ganggu privacy org. Kill!Kill! Die! Die!!!

shu said...

zura... sabo...

nanti kalo dpt siapa yg wat, kita ganyang same2..

diya said...

ya allah kak... sampai mcm tu skali dia wat gitu kat akk.. erm, akk nak serang dia, ajak diya skali. huhu.

Hajar said...

hmm, saya tumpang bersimpati dengan apa yang terjadi ni. memang sakit hati. tapi bila dh kena suspend acct cmni memang puas hatila, sebab org yang hack akaun awak tu xleh nk wat apa2 dah.

apa pun, sabar jela eh? sampai masanya ada juga bahagian untuk org yang dengkikan awak tuh.

framestone said...

satu je peringatan...jgn lupe logout walaupun tue komp anda dalam pejabat...hacker boleh hack server kompani and amik je mklumat kat mane komp yg mereka minat hhuhu

lepas nie berhati2 la ek

samdaddycool said...

ouchh.. thats terrible... bom je org camtu!!!