Friday, July 04, 2008

Friendster

Saya bukak friendster.
Ada keganjilan disitu.
Profile saya telah di edit.
Status saya sudah bertukar menjadi Married.
Oh,saya belum lagi menjalani upacara akad nikah.
Bagaimana ya status sudah bertukar.

Who I want to meet jugak sudah bertukar.
Bukan bertukar.
Tapi dipadam nama si bulan.
Adakah mereka yang menghack akaun saya,
Berasa cemburu kerana saya memilih sang bulan.
Hahaha.. *Ini adalah imaginasi tuan blog adaptasi dari cerita korea yang selalu di tonton*

Kerana saya letak di pejabat,
Friendster saya boleh dimasuki tanpa memasukkan password.
Jadi saya dapat lihat profile saya yang sudah diubah.
Saya tidak dapat menukar password.
Tidak dapat menukar current email.
Kerana semuanya sudah ditukar.
Dari kriesza at yahoo menjadi zuralias at ymail dot com.
Siapakah yang sangat suka membuang masa.
Membuat perkara sebegini.

Saya lihat bantuan di friendster site.
Katanya saya perlu tekan butang logout untuk mengelakkan cookies.
Jadi saya tekan.
Dan hasilnya,
Sampai sekarang saya tidak dapat masuk kerana user ID saya selaku email saya,
Telah tiada dalam database.

Saya lapor pada pihak Friendster.
Sayangnya kalau tidak dapat kembali akaun saya.
Dari 2003 saya bergiat aktif di Friendster.
Kalau tiada perubahan,
Maka saya akan mengucapkan selamat tinggal pada Friendster.
Dulu Email saya di hack.
Yang asalnya saya menggunakan kriesz_gti at yahoo dot com sebagai primary email saya.
Sampailah sekarang saya tidak dapat buka email sendiri.
Dan sekarang friendster.
Kalau blog pun ditimpa masalah yang sama.
Maka saya akan ucapkan selamat tinggal pada dunia blog.

p/s:
Kalau orang berkenaan yang mungkin tahu password friendster saya tanpa saya sedari.
Sila jangan khianat saya.
Pulangkan..pulangkan.. *ala-ala cik samihah dalam PHSM*

20 comments:

Noushy Syah said...

Strange but true...:)

You mean your account has no PW that anyone could access it?

...many possibilities then...xdpt org dpt friendster account pun jadilah tak? lolz! Just kidding..

BTW hope you have a relaxing weekend and get back your 'friendster account' soon.

Ted said...

ya allah, sape yg khianat sangat tu?anyway, ted pnah hack tapi takde la tukar semua skali..memang tak tukar pepe, just nak tgk page dia je macam mana..

hurm, nampak gaya u kene buka akaun baru..sape la dengki ngan u ek?

yOnnA said...

uik kak?
cmne fs akak leh masuk even without guna password?
huh??
eieie..
sangat tidak amanah la ceroboh profile org!
grr..
akak buat la fs baru :(
jgn la say bye2 :(

Cik jah pot pet said...

wah sentap...
tula, len kali jangan klik kat box remember my id and password..dan jangan lupa log out bila guna shared pc..ngeri..

Flurrygent said...

hack sana .. hack sini.. hack diri sendiri.. hahaha..

ak_0143 said...

hahaha terbayang muka yang sengal merayu2 tuh... macam pontianak...

hurm... so akaun tuh dah tak aktif kah???

kalo tukar akaun gtau tau!

untuk akaun mana2 sebaiknya kalo browse kat public places, log out balik... supaya tak ubah apa2...

Kujie said...

Kalau auto login dgn komputer yang di share mmg akan ada masalah mcm ni...

sedihkan..kerana kehilangan, mungkin org yang berkenaan sedang berbahagia kerana dpt membuat org lain susah..

ingat... Allah tak pernah mungkir janji..tiap perbuatan ada balasannya..

MZ said...

tu la payah nya jadik dak pipit melayu manis terakhir. ada secret admirer. pas tu org tu desperate enuff to steal ur id ... coz juera wat bodooo00000 jek sama dia.
bersabar lah.
bukak je frenster yg baru dengan id n password yg kebal.
sila la simpan id n katalaluan dgn selamat. tukar2 ...

*pak cik dah lama delete frenster* :p

faisal said...

slm zura, hehe..sapelah yg rajin sangat buat kerja2 camtu,huhu..suh je ramai2 member zura serang fs zura tu..:) lenkali jgn tinggal camtu je zura tau.pengajaran tu..

chot said...

apasal la ko tak letak monitor password stiap kali beredar dari meja...

myfisol said...

uish...bahaya tu...mmg x patut betul org yg melakukannya...adakah ini sabotaj sebelum berpindah ke tempat baru..elok lapurkan pada polis..

MZ said...

err ... juera. apa id n kata laluan ym juera ekk? pak cik nak hack!
:D

arsaili said...

salam...samihah tu sapa..fofular ker..ekekeke

umi_e said...

zura...

kesiannya... tapi kak e ada baca kat satu blog tu kata kita boleh tukar pword gmail (ada setp by step) so mungkin zura blh try utk dptkan semula akaun zura dgn tukar pword gmail yg digu8nakan sekarang... cubalah cari caranya ya...

MZ said...

betui ke dak juera ni dah ilang ... pi mana? hanimun?

Encik KhaL said...

fs dh lama x bukak
adekah akan bertukar status juge?
seramm...
*kunyah² popkon*

mrozaidi said...

Buat La Baru

zura lias said...

noush,
hacker tu,die hack frenster zura then die tukar user id n password..zura still leh access sbb b4 this zura x penah logout frenster sbb bukak pun kt komputer opis n pc kt rumah..n sume tu just zura je yg leh bukak..not public pc..dh settle..nnti citer kt 2nd entry plak lepas nie..hihhi..

ted,
xtau ar..agaknye "berkenan" sgt kot tgk frenster zura..xleh senang so kene hack gak..tensen betul..kalo hack je xpe..nie edit ikut sedap rase..

yonna,
erm,akak mmg x logout bile gune kt opis n rumah sbb pc tu sume mmg akak sorg je bukak..org len xleh bukak..dh settle dh..nnti akak citer..next entry.. :D

acu,
bukan..bukan..tu bukan share pc..tu mmg pc angah sorg je gune..tp maybe die leh hack sbb tau email angah.. :(

flurry,
mmg rase nak hack diri sendiri..x sempat wat org tu dh wat lagi melampau..terpaksa tutup terus..

kamal,
hahahaha..ampesh je..x bukak account baru kot..nnti contact frenster balik..diorg reset balik account akak..

x bukak kt public pc..tu sume pc yg hanye akak je leh bukak..maybe hacker nie hack gune email akak..

kak jie,
tak kak jie..sy x bukak gune public pc..tu sume pc under sy..just sy sorg je leh bukak..tp tu ar..org x senang atie kan..dengki..saje nk nyusahkan idup org len..

pokcik,
hahahaha..sbb pokcik dh delete frenster tu diorg hack frenster sy..kalo tak,mesti diorg gerunkan sbb pokcik ade..hikss..

faisal,
tue ar..mmg xde keje..memcm die dh wat kt frenster sy..saiko sungguh..ermm,password tu bukak kt personal computer..just sy je leh hack..maybe die tau emailkan..so,die hack gune user id..

chot,
sebab aku x sangka ade org berkenan gak nk hack frenster aku..hahahaha..

myfisol,
erk..nie ade kaitan dgn konspirasi ke?ehehe..tp kalo die wat super impose letak gambar sy naked ke..mmg kene report kt polis gak.. :D..

pokcik,
blanje kenny rogers dulu baru bleh bgtau..pastu baru pokcik hack..hahahahaha

arsaili,
hahahaha..dalam manyak2 word, samihah gak yg dinampak..ermm..kalo kt malaysia..popular gak kot..tp bukan samihah..misha omar.. :D

kak e,
erkk..tukar password gmail?erk..frenster sy x pakai gmail..sy xleh nk tukar user id pun kt frenster sbb password sy dh kene tukar.. :(

pokcik,
tadaaaaaaaa..muncul balik..hihiih

khal,
tetiap kali bace komen uncle khal nie..mesti rase nk tergelak sambil nk curi popkon yg kene kunyah..mmg akan bertukar status..statusnye,"x reti-reti nk jenguk frenster"..hihihih

mrozaidi,
ermm..nk try dptkan balik account lame.. :D..sentimental value tu.. :D

Noushy Syah said...

Ok got it...luckily dah settled.

Harap Zura sehat2 yea..take care,muahhsss.

zura lias said...

noush,
haah...thanx noush..muahss gak.. :D