Thursday, December 27, 2007

Tagged Dari Noush

Instructions:Remove 1 question from below, and add in your personal question, make it a total of 20 questions, then tag 8 people in your list, list them out at the end of this post. Notify them in their chat box that he/she has been tagged.

1. What would you do if you found a briefcase full of money?
-Tak pernah jumpa lagi, so tak dapat berpikir nak buat apa kalo dah jumpa. Tunggu dah jumpa baru boleh cerita ek.

2. If you have the chance, what would you probably say to your beloved one?
- Jom tido jom..

3. If you were to be stranded on a desert island, who are the 3 blog buddies you would take with you?
*Encik Bulan-buatkan saya ketawa
*Diya-Ajak bergossip
*Pokcik-Tukang cari makanan n tukang masak.

4.Where is the place that you want to go the most?
-Tempat untuk menunaikan haji.

5.If you can have 1 dream to come true, what would it be?
-Jadi puteri raja dalam negara pelangi.

6.Till now, what is the moment that you regret the most?
-Bersama-sama menggelakkan kawan saya bila salah seorang dari kami menyatakan secara berdepan, muka kawan saya seperti Cipanzi. Dan kawan yang digelakkan itu terkulat-kulat menahan perasaan. Sungguh, jika boleh ditarik balik, saya tidak mau menjadi salah seorang peserta yang menggelakkan. Dan kawan saya baik. Dia tidak marah. Dalam hati, siapa tau.
Sungguh, saya terasa jahat sekali.

7.What are you afraid to lose the most? Harga diri..

8.If you win $1 million, what would you do? Bayar semua hutang,melabur n beranak pinakkan duit dahulu kemudian baru cuti-cuti Malaysia.

9.If you meet someone that you love, would you confess to him/her? Or would you keep it to yourself and observe from afar? -Awak, saya sayang awak. *Tutup muka dan larik*

10.List out 3 good points of the person who tagged you.
-Noushy:
*Cantik
*Tinggi
*Friendly

11. What are the requirements that you wish from your other half?
Cepat-cepat kawen dengan syahyayang, leh makan kat TKK sama-sama n jadi jiran saya. Hahahah..

12.Which type of person do you hate the most?
Orang berlagak, membuatkan saya pun jadi nak berlagak gak..hikss..

13.What is your ambition?
-Orang yang tidak lupa Tuhan.
-Pekerja yang berjaya.
-Isteri yang cemerlang..heheheh..

14.What is the thing that will make you think he/she is bad?
-Belum ada lagi yang boleh dipikirkan.

15.Christmas is coming, who do you like to celebrate with?
-Saya orang Islam.

16.If you could do one thing different in life, what would it be?
-Nak jadi penduduk planet lain plak.

17.Are you a shopaholic or no?
-Oh tidak sama sekali.

18.Which actress or actors you would like to be?
-Sudirman

19.It would be 2008 in a few days, do you have a new year’s resolution?
-Ada, ada manyak. Tapi biarle saya simpan sendiri.

20.Do you have any plans for tomorrow?
-Nak balik kampung..lalalala..

Saya tak keluarkan soalan. Takmau, takmau. Nak jawap semua soklan gak.
Saya sebarkan tagged ni pada sesapa yang ada masa free nak jawab.
Sila le jawab ek...hikss..

6 comments:

Noushy Syah said...

hehehhehe..

2/ Ajak Bulan tido yea? lalala;)

6/ EEEE jahatnya ZUra..dah minta maaf dgn that friend belum?

9/ Alaaa malu2 kamben yea? OOO I think that's how you told to Bulan yea? hahahhaha...

10/I'm blushing..but it's OK Noushy bole petikkan buah papaya utk Zura kalau xsampai hehehe..

16/ERRR nak pegi planet of the apes tak? LOL

18/ Sudirman? Why?

20/ Wahh selalu balik kampung kan kan kan?*wink wink*

mama ranggie said...

rajin sgt jwb tag ek sayang...

meen said...

zura..kmeen pun dah buatkan tag dari noushy ni..kak meen letak kat blogdrive, datang arr tgk..hihi

~bulan dipagar bintang~hihi

faisal said...

slm zura, waa nak balik kampung sok ye..ati2 dalam perjalanan ye..kalau org jumpa duit penuh duit, org benti keje berkebun sepenuh masa,muhahahaa

zura lias said...

noush,

2) ehhee..bile nk off ym memlm..hikss..

6) dah rasenye..tp still menyesal yg amat...

9)ye ke encik bulan camtu sy cakap?hiks..

10)erk..tp zura x makan papaya...noush petikkan buah rambutan ek..hikss...

16)xmo...orang2 die x ensem..hahahaa..

18)erm..kene wat satu entry nie..kenape zura suke sudirman..n wants to be like him..ehhee..

20)haah..jumpe mak abah..:D..

mama ranggie,
x sempat nak updet entry..tag pun bleh le sebab tag copy n paste je dr blog org len n jwb je ape terlintas kt kepala..hahhaa

kak meen,
dah..zura dh gie tgk tp x sempat tinggal jejak..kelam kabut nk keluar rumah..ehehhee..

acai,
erk..awak mesti baca x tgk tarikh..hahahaha...dh balik dari kg pun..eh, tp kalo jumpe duit penuh,tapi duit kite..kalo kite gune..nnti x alal...*wink..wink*

aria ayumi said...

ahaks. diya? waaa terharu nih. hehe. nanti sambil2 kita bergosip, kita tngu pakcik msk dinner utk kita... :p