Thursday, December 27, 2007

Tagged Dari Kamal

~ Start Copy ~

Rules :
1. Copy from "Start Copy" until "End of Copy".
2. Before "End of Copy", share your best memories of 2007 include your name and your URL blog.
3. Share this tag to your friends.

For me, the year 2007 had a lot of happiness (and hope for 2008). Happiness because i see my son, grow and grow day by day. I have a great husband. I met lots of new friends from around the world via blogging ^_^ - Juliana RW

In 2007, I become happier than before because my hubby’s got promotion and sure his salary had been increased. This had made my life more comfortable but everything seemed to cost an arm and a leg nowadays. The happiest memory is I see Nelson’s tummy becoming bigger and bigger, he can now count number 1 to number 10, by my guidance. He loves eating and he enjoys every meal. He gives us a lot of happiness by the way he mimic our talking style and making such lovely faces. At first, I was so scared to look after him but now I hope he can be with me all the time. Even I feel tired everyday but I feel my life is meaningful. - Hazel

2007 is quite a productive year for me. I got a new baby (son), now 5 months old and a new car. Career wise, everything is moving smoothly as plan and I'm half way thru my Masters degree and hope will be completed in 2008 and will path a way for me to be a Phd. candidate by end of 2008. A new batch of training and consultancy project is in the pipeline and will start soon. Most importantly my new passion -"blogging" started this year and hopefully will keep growing and blooming. I hope this blogging activity will develop my social networking and friendship with other bloggers. - myfisol

tahun 2007 boleh dikatakan tahun yang agak "terkejut" bagi aku. aku terkejut dengan schedule stadi aku yang kelam kabut. aku terkejut dengan kenyataan lecturer aku depan-depan kelas. aku terkejut dengan maki hamun paling dahsyat pernah aku terima. aku terkejut dengan suara yang mengatakan aku "kutuk bagai nak rak" idola pujaan mereka. dan aku juga terkejut bila ramai yang backup aku. terima kasih banyak untuk itu. aku tak mahu "terkejut" lagi. biarlah tahun 2007 menjadi penutup segala kisah terkejut aku... - aria ayumi


2007 started well I think, with the first memory that happen on the 1st of Jan. there are lots of things happened in 2007 - the fight with roommate - the dean’s list result that I got for last semester (just a bit to get first class) – the extreme expedition to Ledang Mountain - the the short semester that I did to ‘repair’ my grade - the July month - Harry Potter and the Deathly Hollows - the new crush – Medley Gila - the first fight – the tasks and responsibilities – the biggest project handled, Expoconvo’07 – new friends made – enjoyment and the sadness – all mixed together as one solution, that I think has a lot of sentimental value to me. And also, not to forget, the expanded community of friends to the net through my blog Yang Terdalam…

2007
Mangga pintu hati saya dibuka.
Secara perlahan-lahan.

Sebelum ini,
Mangga ini cuma diacah-acah untuk dibuka.
Tapi saya tidak benarkan.
Dungu sungguh menjadi seorang yang skeptikal pada lelaki.
Perempuan-perempuan diluar sana,
Yang hatinya pernah dilukai,
Jangan skeptikal pada lelaki kerana orang ini bermacam jenis.

Cuma percaya pada Qada' dan Qadar dari Nya.
Dia telah menyusun perjalanan yang baik untuk kita.
Tinggal kita yang mau mengikut susur yang benar atau salah.

Erk, tagged ini untuk memori terbaik 2007,
Tapi saya sudah terlebih menerangkan isi pati.

Berbalik pada memori yang paling bagus.
1. Saya jumpa dia.
2. Dia jumpa saya.

3.
-Bowling
-Bunga Api
-Zoo Negara
-Jalan Tar
-Asiana Cafe
-Cameron Highlands
-Tengok Bulan sama-sama
-Kelantan
-Lost World
-Kedai Mamak
-Bilik baru
-Katil baru
-Almari baru
-Internet baru
-Kawan baru

Memori ini tidak disusun mengikut urutan peristiwa.
Semua yang manis-manis terlintas di kepala, semuanya diletakkan di sini.

Yang paling manis,
Saya baru sedar, tidak semua yang dari maya itu jahat-jahat belaka.
Jangan skeptikal dengan dunia tanpa sempadan.
Good bye 2007, Welcome 2008

:: ^_^ ::



~ End of Copy ~

p/s: sorie le Kamal, akak memang suka merapu. Sorie kalo tagged ni tak mengikut tema. hikss..

8 comments:

myfisol said...

wow!, banyak betul yang baru2 ni..almari baru, katil baru etc..

maklumlah dah ada orang baru..semoga berbahagia di tahun baru

aria ayumi said...

huyeh huyeh. akk update before diya pegi.

diya tahu akk hepi thn ni, sbb diya kenal akk sblm akk tgk bulan dan slps akk tgk bulan. :p

btw, banyak yek kenangan manis akk... jeles diya... huhu..

ekceli kan kak... diya tak mau ah msk thn br nih. sbb nnt umo diya bertambah satu thn agi. waaaaa. tak best tak best. akk tak pe ah. sntiasa 18 taon. hahaha

zura lias said...

myfisol,
hahaha, pindah rumah baru, semuanya baru. Terima kasih. Mintak-mintak ada yang lagi baru taun depan..hikss..

diya,
Waa, x best le nnti dya dah nak masuk skolah. Tapi xpe, utk ur future..Nanti kite es em es ek..*tiru word pokcik*..

Hehehe, doakan hepi akak ni panjang sampai bila-bila ek..hiks..

Apa-apa yang terlintas dalam kepala otak akak, semuanya akak letak kat sini sbb yang terlintas tu semua yang manis..hikss..

Akak mmg 18 taun sentiasa. Diya pun kena maintain je tau. Tapi Umur diya kena lebih dari akak le..hahahaha

AiRynnz said...

jgn lupa jemput ryn tau nnti lau makan nasik myk ;)

zura lias said...

airynnz,
hahahha..Zura slalu makan nasi minyak, nnti kalo zura turun johor, kita makan nasi minyak sesame ek..ke rynnz dtg kl ke..slalu zura beli nasi minyak kt pasar malam..

ak_0143 said...

banyaknya kenangan manis dia... ada bnyk kali dia tgk bulan... kita tgk bulan, masa puasa, raya, n so on je.... mana bulan kamal ni??? mana??/??? (emo)

haha... btw,,, nak ajak org tu tido? er... kak zura??? hahaha... smaa mcm diya... lutcahaya rupyny... huhuhu

peppon... 2007 da berlalu... happy 2008! slmt menempuh bnda baru... dan kalo ehem2 ngn bulan, jemput la... huhuhu

zura lias said...

kamal,
erk..bulan kamal?nnti akak create ek..hikss...

hahhaa..ajak tido dlm ym ar...alamak, citer x abih..hihihi..

epi 2008....insyaAllah..doakan ek..:D

zura lias said...

kamal,
erk..bulan kamal?nnti akak create ek..hikss...

hahhaa..ajak tido dlm ym ar...alamak, citer x abih..hihihi..

epi 2008....insyaAllah..doakan ek..:D