Saturday, February 06, 2010

1 Perkara Sebelum Banyak Perkara

Udah bape kurun saya tak layan cerita hantu di wayang.
Dulu saya adalah kipas susah mati cerita hantu versi korea dan jepun.
Tapi sejak menjak saya kena tidur sensorang dalam bilik,
Perlahan-lahan saya menjauhkan diri dari cerita-cerita mistik.

Minat cerita hantu ni memang bermula dari kecik.
Antara koleksi buku yang saya ada,
1) Bercakap Dengan Jin - Edisi Tamar Jalis
2) Tok Awang Ngah.

Tapi bila umur semakin 'matang',
Nak tengok cover depan pun rasa macam tak lalu.
Boleh masuk dalam mimpi tau.

Tapi semalam Bulan paksa saya tengok Ju-On.
Memang Ju-On antara cerita hantu yang saya suka sebab mengajak kita berfikir.
Saya memang suka style cerita cenggini.

Tapi tang bunyi antu Ju-On yang tak tahan tu.
erkkk..erkk..errk...
Tengok dari celahan jari pun kira tengok jugakkan.

Mujur malam tadi dapat tidur lena.
Mungkin memikirkan sudah selesai 1 perkara selepas menonton wayang.
1 perkara yang menjadi sebab Bulan datang ke KL.

Lepas ni ada banyak perkara-perkara.

Saya kena belajar bertenang dan control antara personal dan kerja.
Bajet macam bisnes dah masuk BSKL jer.
Hiks..

Tapi lepas hantar Bulan ke stesyen bas,
Saya ada satu perasaan,

"Apa yang paling meninggalkan kesan,
kita meninggalkan orang atau orang meninggalkan kita?"

3 comments:

ell.eza said...

dua2 nya sgt meninggalkan kesan, walaupun perasaannya mungkin berbeza..


err..faham?

yonna said...

org yg meninggalkan kita... terkesan sampai mati

zura lias said...

kak meen,
paham..paham cikguuu..eheheh...

yonna,
ermm..tp kita meninggalkan org pun bleh wat rase berslh seumur idup gak..tp..kalo org yg ade perasaan je le..hikss...