Sunday, April 19, 2009

Ahad pulak..

Mula-mula memang saya idamkan Sabtu.
Tapi bila datang Ahad,
Saya jadi gelisah.
Perlukan tidur yang cukup untuk men'cover' hari bekerja.
Rehat yang berpanjangan.

Dan hasilnya,
Setiap kali datangnya Ahad,
Saya jadi pening kepala.
Kepala perlu di tepuk-tepuk dengan air,
Untuk mengelakkan badan jadi lesu,
Dek kepeningan melampau.

Tapi saya tetap sukakan Ahad.
Walaupun Sabtu lebih digemari.
Kalau saya berada di Perak,
Harus saya gembira hari ni.
Sebab besok cuti.

p/s:
Uh, sudah berapa tahunkan umur Sultan Perak?

5 comments:

meen said...

huhu..mengharapkan esok pun ahad, malasnya nak pi kejaaaaaa..nak pi perak jugak la esok, boleh?

Diya Kamaruzaman said...

kenapa akak harap sabtu? bukan ke ahad pun cuti gak. huhu.

kaklong said...

x aci..ayg org perak tp kenapa arini kena g exam..:(

Framestone said...

out of topic--> cute ek.. nnti nk pasang iklan cupcake nie la kat blog.. leh la korang nk tempah nnt ek

zura lias said...

kak meen,
ops..dah lambat reply..kak meen dah sampai perak?ehhehee..

diya,
kalo isnin cuti, akak suke ahad..tapi kalo isnin keje..akak suke sabtu..sbb ahad tu akak dh terpikir nak keje isnin tu..huhuhuhuh...nak prepare mental..hiks..

ayang,
sebab ayang kat penang..hihhi..tpkan best kalo die ckp..org perak yg duduk kat memane pun cuti ikut besday perak sbg tanda sayang sultan perak..hakhakhak..

frame,
ehehee..boleh..bole..silakan...:D