Thursday, September 11, 2008

Malas

Malas.

Saya ada perasaan malas sekarang.
Malas mahu online.
Bila YM di malam hari,
Saya sepikan diri dengan status "invisible".

Malas.

Maaf kawan-kawan.
Saya masih malas mau meninggalkan jejak di blog masing-masing.
Tapi saya masih pengunjung yang setia.
Tunggu saya basuh tapak kaki saya bersih-bersih.
Baru boleh jejak kaki rumah orang.

Malas.

Rupanya saya masih belum berhijrah.
Dari sifat malas kepada rajin.
Malas itu masih tertinggal.
Untuk perkara tertentu.
Dan yang paling ketara sekarang,
Malas mahu online.

Malas.

Saya begitu malas mahu mengadap komputer.
Mungkin sudah terlalu muak.
Dari 2000 hinggalah sekarang,
Hidup saya banyaknya di depan komputer.
Jadi malas itu makin menebal.
Bila saya memandang komputer.
Walaupun kerjaya saya menuntut,
Saya memandang komputer hingga tembus.

Malas.

Arghhhhh..
Malas..malas...malas...
Tapi saya masih rajin untuk update blog.
*wink..wink*
Sekurang-kurangnya masih ada rajin yang tertinggal.
:D

10 comments:

Sanji said...

Banyak lagi kena tambah....

1. Malas bangun sahur
2. Malas makan sket²....masa bukak kalo bleh nak makan sekali banyak...malam malas nak turun ke dapur...
3. Malas nak dengor nasihat...kalo orang nasihat tak pernah nak ikut...dia jer gamaknyer yg betui..
4. Malas nak cakap ler...sebab banyak benor...

Jangan malas nak gi Aseana bukak puasa sudah....sedap nanti ader orang malas nak drive balik I**H...

MZ said...

dah berhijrah ke bintang? :p

:: Cikgu Wiween :: said...

heep...anak dara xleh malas2. lagik2 bln pose nih. agagagagga *org yg kasik komen ni lagik malas :P*

Hajar said...

ehe. samela. saya makin malas nk on YM sekarang ni. Kekangan masa di bulan puasa. :D

meen said...

k.meen tak malas..cuma kurang rajin..iks..tapi sebenarnya bukan malas tu zura, biasa la bulan puasa ni kan..banyak komitment lain nak buat..contohnya...tidur ke..hiks

selamat berpuasa zura

ak_0143 said...

rajen yang tertinggal tuh macam tak berbaloi je

mmg la kak zura dengki
sume title saya nak diambiknya
hanya saya je boleh malas2 ni...

the term is:
"kamal hassan kemalasan"

hahaha

AiRynnz said...

salam zura.....

asalkan jgn malas nak berpuasa udah la yek ;p

chot said...

aku pun begitu gak..kat ofis menghadap pc..balik umah menghadap laktop..

zura lias said...

sanji,
hamboi..hamboiiii..cube check sikit poser tu..dh terkurang ke belum...sosodap raso mengutuk..

pokcik,
tak pokcik..bulan pun x sampai lg.. :(

ween,
erkk..dh jadi mak dara leh malas ek?fuhhhh..x sabar nak jadi mak dara.. ala kassimmmm....

hajar,
tu le pasal..tp siang leh on lg..mlm je kemalasan makin melampau..

kak meen,
ehehehe..bulan poser sy xleh nk tidor..nnti lagi laporr...tp nak baring2 je sambil bergayut..hikss..

kamal,
rajin tertinggal tu le yg org nampak sgt..bakal2 mak mertua nampak sgt rajin yg tertinggal tu..hahahahaha..elehhh..xde hak reka cipta tauu.. bluweekkk.. :P

airynz,
skarang bukan malas nak berpuasa..tp malas nak minum time bulan poser.. *diwajibkan berbukak tau*..hihhhi

chot,
ade mase ko rase buhsan tak life cenggitu? ehehhehehe...

blog BeliBuy said...

kemalasan ku seperti mu

kemalasan ku ke kuliah,
even aku xde la pandai

kemalasan ku membuat assigement
even aku nie suke wat last minute

kemalasan ku berbelanja
even aku xde la kedekut sgt

kemalasan ku berblog
even aku tau ada pembaca setia ku

kemalasan ku berkunjung
even ku tau kaki ku boleh meninggalkan kesan bau (manyak mucuk ini budak)