Tuesday, June 03, 2008

Aktiviti

Keluarga saya semacam berkumpul pada hujung minggu yang lepas.
Cuma saya yang tiada.
Selalunya saya yang kerap balik kg.
Tapi pada situasi seperti itu,
Saya yang tiba-tiba ghaib.

Agak persimpangan dilema.
Kerana sudah berjanji dengan rakan baik mau menghabiskan masa bersama-sama di KL.
Sementelahan sudah lama tidak berjumpa.
*5 bulan sudah dikira lama*
Selalu kalau tak berjumpa seminggu pun cerita sudah padat.
Apatah lagi kalau 5 bulan.
Jadi, bayangkanlah begitu banyak cerita terkumpul sampai lupa apa lagi yang mau diceritakan.

Bermula dengan Jumaat,
Bersembang bagai nak rak kerana rakan tidur di rumah abang saya.
Sampai pukul 4 pagi.
Walaupun saya tidak mengabaikan si bulan kerana earphone terlekap di telinga.
Tapi bulan cuma menjadi pendengar yang bagus kerana suara-suara saya lebih kepada orang di depan mata bukan di YM.
Nasib baik tiada jiran tetangga yang mengetuk pintu rumah.

Sabtu,
Menghadiri kenduri kawen rakan sekelas semasa di UKM.
Akhirnya, bertemu jodoh dia.
Alhamdulillah.
Tempat pertama dituju selepas masuk ke dalam dewan ialah tempat makanan.
Dan selepas itu meja.
Perut sudah berdondang sayang angkara bangun lambat dan tiada sarapan.

Balik dari kenduri,
Berjumpa sekejap dengan seseorang.
Dan kemudian membuta kembali.
Menqada' tidur yang lambat semalamnya.

Lepas maghrib,
Merayau di pasar malam.
Tapi saya tidak jumpa air tebu idaman.
Mungkin pakcik bercuti hari itu.
Haish, spoil betul.

Ahadnya,
Berjalan di Sogo,
Jalan TAR dan Mid Valley.
Tempat dengar macam banyak.
Tapi beli barang hanya satu, iaitu kain untuk dibuat baju sepasang.
Dan dapatlah merasa nando's yang dibelanja oleh rakan saya.
Tunggu chot, lambat pulak dia nak belanja.
Hahaha..
(Oh ya, selain dari rakan baik, ada si bulan sebagai pemandu pelancong)*eheheh*

Besoknya Isnin,
Saya MC.
Demam angkara sakit tekak.
Tapi si bulan masih ada di KL.
Demam saya beransur kebah.
*wink..wink*
Menonton Narnia.
Menarik.
Selepas itu berpusing-pusing sekitar Putrajaya.

Tetapi masuk pejabat hari ini.
Tekak yang semalam agak suam-suam sakitnya semakin kronik.
Rasa macam mau baring melelapkan mata.
Dengan hidung yang mula mau berair.
Argh, ujian Tuhan semua ni.
Sob Ba Ro..

p/s: sudah lama tidak letakkan gambarkan. Mari saya letak sedikit gambar semasa hari kenduri.


Muka seronok sebab dah habis makan.


Muka gembira dalam diam sebab nak balik tido.


Muka terkawal nak makan suap-suap depan orang ramai.

*Semua ayat dibawah gambar adalah rekaan semata-mata* :D..

22 comments:

Wiween @ Awin said...

waaa...beshnye dia berjln2 pusing2 diterangi 'bulan'.hehehe kwn zura kawin kat dewan eh? cantik baju purple.syok la mkn2.;)

meen said...

ooooo..berjalan sakan ek..lagi la ngan en.bulan meneman tu..suka la diaaaa..

hurmm...patut la tak jumpa zura kat sogo maupun di midvaley..k.meen di bangi rupanya hari ahad tu hehe

ak_0143 said...

huhuhu
dating n meronggeng sakan ek????
eh dua2 tuh gambar org yang sama ke???
awat gambar lepas makan tuh pipi kembang sket??? kerana baru makan kah???

ingatkan ada letak gambar bulan...
wat saspen je!

bila mau letak??? huhuhu

Noushy Syah said...

Adui..gelak baca comment Kamal..ekekkek,langsung Noushy lupa apa nak comment tadi..hiksss...:p

MZ said...

mentang2 ada bulan di sisi. cepat2 amik mc ek? :p ngan pak cik ari tu tak mo amik mc pun :p

zura lias said...

ween,
ehehhe..haah,die kawen kt dewan..n lawa..mkn2 mmg best...bile bdn naik dh x best..:D

kak meen,
lame x wat aktivti camnie kak meen..bulan tgh mengambang nie le peluang nk jenjln..hakhakhak...
kak meen gie bangi?aiseh..x ckp..kalo tak leh jumpe..dekat je putrajaya dgn bangi..:D

kamal,
ehehhe..sssi mengabihkan duit..gambar org yg same???hahaha..x ahh..dua org berbeza..satu tu kwn akak..
erkk..pipi kembang sbb nk kasik jgn nampak kurus sgt..*ayat cover*..ahahahhaa...nk kene dak nie..
gambar bulan??silelah tgk di langit,tetiap pertengahan bulan Islam..bulan mengambang penuh..:D

noush,
hahaha..kamal nie memang nk kene le..sampai noush lupe nk komen...jgn terikut peel kamal tu noush..hahahahahaa

pokcik,
saya amik mc dulu pastu baru tau bulan di sisi..hikss..nnti pokcik pun sy amik mc jugak le..*beli jiwa*..:D

yOnnA said...
This comment has been removed by the author.
yOnnA said...

akak!!
akak sangat cantek :p
lepas ngan sebelum mkn haha :p
*gelak gak bace komen kamal*
ngeh2..
wahh..
patot la meronggeng sakan bersama si bulan dan rakan2 haha..
akak boleh eh ym sambil berbual ngan org depan akak :p
ahaha..
kalo yonna..
dah lame tinggal ym tu :p
ngeh2..
tp nnt bulan mrh kan :p
ngee..
bile nk tunjuk gambar bulan ni? :p
da byk request ni :p

MZ said...

sejak 'berbulan' ni kan, pak cik tengok senyuman juera bertambah manis. pipit pun makin mengancam. almost terguder pak cik :)) miahahaha *gelak sengal*

chot said...

ko pergi sogo hari ahad..aku plak pergi hari sebelum hari ahad..sabtu..
dan pekena nandos di sogo gak..hehe

faisal said...

amboi berjalan sakan zura ek,hehe..ingat tadi nak teruk gambar zura atas pelamin plak,hihii...minggu depan nak pi sogolah,heh

Noushy Syah said...

hehhehe...no wonder you didn't go home last week...ABgMoon was in town;)

Senyum so pweeetttt!!! hehehehhe...

myfisol said...

wah..padat aktivitinya, makan & berdating lagi..bagus2, gunakan masa dengan sepenuhnya...ditemani bulan then bajunya menghijau pulak...kombinasi yang sepadan..

faisal said...

dahla tu cik zura oii, jalan je kerjanye,hahahahhaa:) have a nice weekend zura ye

diya said...

kak, tekak diya saket... huhu. dan ade muqadimah nak demam sket... :(

diya said...

berjangkit ngan akk kot :p

Hafifi said...

kesian..boleh pulak skit tekak ye..ni mesti kuat merokok..haha

zura lias said...

yonna,
erk,cantik?cantik ke?hahahhahaha...dlm gambar je dik..real2..len sgt..hihihi...BTW,mekasey..akak YM gune VOIP..so,xyah taip2..tu yg leh sembang skali dgn org depan akak..gambar bulan?silalah tgk bulan tiap2 pertengahan bulan Islam...bulan mengambang penuh..:D

pokcik,
tipuuuu..pokcik tipuuuu..kalo betul pokcik tergode dah lame pokcik blanje sy kenny rogers..pokcik tipuuu...waaaaa..

chot,
silap betul aku x gie arie sabtu..kalo tak leh paw ko..hahahhaa

faisal,
erkk...gambar atas pelamin?tgk gambar acai dulu kot..hihihihi...gie ke sogo minggu nie?ade sale tauu..hehhehe

noush,
ehhehe...bukan..bukan..main point x turun sbb best frens ade kt kl..:D

myfisol,
sib baik sy bukan student lg kan?nnti kene tuduh habiskan duit ptptn gie berdating..ehehhee..tp lupe bulan pakai bbaju putih ke ek..hihihhi

faisal,
x jalan dah..minyak naik..stop jenjln..:D

diya,
erkk...virus akak dh merebak kt diya ek?ala ciann..minum air masak manyak2 ek...

hafifi,
kuat merokok?????*jegilkan mata sekuat atie*..camne tau nie?hiksss...isap rokok biskut tu..hehehehe

MZ said...

oit juera. pak cik cakap @ tulis 'almost terguder' :p blom lagi terguder :p
kalo dah terguder .... siap lah kamu :p :p :p

zura lias said...

pokcik,
opss..sy tak nampak word almost tu xpun wat2 mcm x nampak..:D..xpe..xpe..tarik balik sy ckp td...hihihi...

MZ said...

tau takut. nanti pak cik pangkah dahi juera itu :p

zura lias said...

pokcik,
erk..pokcik jgn pangkah dahi sy..tp pangkah le bulan warna putih..hahahahhaha