Monday, June 16, 2008

Sies, Tuan Blog sedang Di Alam Kebuhsanan

Nampak cahaya.
Waktu malam gelap.
Pandang atas.
Bulan sinar terang.

Bulan senyum.
Langit cerah.
Saya bahagia.
Harapan sinar,
Kekal sentiasa.

Tanya bulan,
Pastikah esok masih ada?
Jawab bulan,
Jika bulan sentiasa dihati,
Genggam kukuh,
Semat di hati.
Jika lepas,hujankan turun.
Langit gelap,
Runsing jiwa.

20 comments:

diya said...

uikss kak. terkezut diya tgk timing akk update blog. huhu. dekat kol 2 pg. rs mcm pes time je. akk tgh runsing ke? slagi akk pecaya pd bulan, bulan akan sntiasa ada dgn akk walaupun sskali dia ilang di sebalik langit gelap. cewahhh. bermadah lak diya :p

ak_0143 said...

wuhuhuhu...
penuh dramatik...
sedang beromantikkah???

yOnnA said...

ouh..
entry ini sangat melankolik la kak :p

bulan..
tetaplah di sini meneman kakakku yang slalu x ketahuan ;))

buleh x cmtu :p

yOnnA said...

ouh..
entry ini sangat melankolik la kak :p

bulan..
tetaplah di sini meneman kakakku yang slalu x ketahuan ;))

buleh x cmtu :p

MZ said...

dlm kebuhsanan terlahir lah ayat2 power rangers pink.
kalo betui2 romantik tak tahu lah ayat2 power apa lak yang kuar!
:)) muahahahaha
*sungguh besh baca ayat2 itu*

faisal said...

slm zura, kalau bosan mai tolong acai kat kebun,ehehe..takpun tolong kisar tahi kambing tu..mmg byk keje kat umh ni..diya sat lagi nak ajdi buruh pakse acai,hahahaa

zura lias said...

diya,
hihihi..time bulan tgh mengambang penuh..bulan gie memancing..maka akak tgk bulan mengambang penuh..dari kejauhan..hahahhahahha...

kamal,
romantik???hahahha..mmemang x boleh tahan..hihihiiih..

yonna,
melankolik??salahkan bulan yg gie memancing..tinggalkan akak sensorg kt ym..hahahahhaha...so..jadilah entry cengginie..hihhi

pokcik,
ronantik jugak ke???alamakk..xleh nie wat ayat2 cengginie..kang org ingt sy jiwangans lak..hahahahha

faisal,
salam wak..tolon kt kebun okies..tolon kisar taik kambing xmo..suh diya wat sensorg je le..kite dulukan org muda dulu yg wat keje..hahahahah.. *aksi membuli diya*

Hajar said...

ehe. moga bulan sentiasa setia menyinari hari2 awak eh? ;)

zura lias said...

hajar,
hehehe..aminnn...

Noushy Syah said...

Everyone's a poet when in loved!:)

Wishing you all the best dearie..bulan tentu akan jatuh keriba bila tiba masa yang sesuai:)

Until then..keep hoping for the best!

chot said...

ko mmg berbakat dlm penulisan la zura..

MZ said...

eleh .. kalu dah jiwang tu pakai baju apa pun kenampakan kejiwangan nya :)) muehehehehe

kerdipanbintang said...

betullah kata orang, 'bila kita kesunyian dan kebosanan, idea akan datang mencurah-curah.. malah boleh menghasilkan puisi nan indah'...

zura lias said...

noush,
hhahahaha...nie namanya aktiviti tgh buhsan..tgn pakai taip je..nak2 bulan kt langit tgh terang..cantik je...thanx noush..

chot,
haa..ye ke chot?nie aku men taip je nie..sambil tgk bulan kt langit..hahahaha..mekasey...

pokcik,
erkk..jiwang??jiwang x betul...sy rock kapak pokcik..x men jiwang2..hahahaha

kerdipan bintang,
sepi itu indahkan..:D

meen said...

nak tumpang berjiwang kaat sini la hehe

myfisol said...

wah!..penuh maksud mendalam nie..org yg kebosanan selalu dikatakan lebih kreatif, agaknya ini salah satu daripadanya..

lagi satu...hujan juga merupakan satu rahmat..lepas hujan lagi terang langit..

faisal said...

zura, errr update..hahaha

Noushy Syah said...

Hi Zura...thanks my friend, hope you too have a nice weekend..

No need to boring ok?Bulan kan ada..*wink wink*

Jie said...

tak payah tanya esok ade ke tidak

selagi lum kawen

tiap bulan datang bulan..


larikk....... mengejar bulan madu di awan bitu*

zura lias said...

kak meen,
bulehh..bulehh..hikss..

myfisol,
hahaha..nie aktiviti tgh buhsan namenye...hakhakhak...

hujan mmg best..sedap bau ujan turun tanah..:D

faisal,
erk..hehehhee...

noush,
thanx noush..ehehhe..bulan mmg ade..setia menemani..tp zura yg kenkdg terabaikan bulan..

kak jie,
fuhhh...nie lg mendalam maksudnye..kire kalo x kawen...tetibe bulan xde...sesuatu le ek...hihihhi