Tuesday, January 22, 2008

Geram

Esok cuti.
Untuk negeri-negeri yang tidak bercuti,
Jangan cemburukan orang yang bercuti.
Tapi malang sungguh tak dapat nak berlagak dengan orang-orang wilayah.
Sebab orang wilayah pun nak menyambut Thaipusam.
Isk..Isk..

Tapi hari wilayah nanti,
Orang bekerja di Selangor boleh bercutikah?
Saya takde masalah.
Selangor cuti, saya cuti.
Wilayah cuti, saya cuti.
Walaupun saya duduk di kawasan Wilayah.
Tapi kawasan sekitar Wilayah tak cuti kalau hari Wilayah.
Maka pada hari itulah saya boleh eksen.
Hahahaha..

Mode: Nak eksen je lebey..

Entry hari ini memang mencerminkan jiwa penulis blog yang sedang kacau kerana pihak U*M tidak melayan beliau dengan sewajarnya.
Seolah-olah "menuntut Ilmu hingga ke negara China" ,
Tapi mau menuntut ilmu di negara sendiri terasa payah.

Terima kasih acu kerana menenangkan saya dengan berhubung melalui telefon.
Terima kasih en bulan kerana menenangkan saya sambil memberi saya jalan bagaimana mau impian saya terlaksana.

Saya kena berterima kasih juga pada seorang kawan saya.
Tapi dia tidak membaca blog saya.
Kalau dia baca, maka dia sudah menjadi si Pondan.
Sebab katanya,
Siapa yang buat blog - pondan.
Siapa yang baca blog - pondan.
Tapi kalau dia lalu-lalang di sini,

"Hello, mau menjadi golongan pondan jugakah?"

Eh, tapi tinggal msg di msjbox juga boleh dikatakan menjengah sini.
Ahaa, mau jugak join golongan pondan ye.
Jangan malu-malu kalau mau join.
Kerana pondan itu manusia jugak.
Kalau tak reti, jangan malu bertanya.
Janganlah sebab tak reti, maka memondankan orang-orang yang tau tentang blog.

Ini Edisi Lepas Geram Cara Sopan.
Akhirnya..
Saya lepaskan jugak di sini.
Puas.

22 comments:

MZ said...

whoa .. tak pasal2 pondan jadik mangsa!

Noushy Syah said...

Hahhha...Actually mahu tapi tak tahu or simply jelous coz he/she doesn't have blog or he/she doesn't know how to start with..:p

Noushy Syah said...

p/s What a pathetic,you should teach him/her Zura...LOL!

Hajar said...

hehe, sopan sungguh cara awak melepaskan geram yer?
*bykkan bersabar :)

myfisol said...

!@#$%*?...apa?..pondan?...betul cakap noushy, diaorang jealous sebenarnya...

ak_0143 said...

sempitnya pemikiran... jumudnya minda!

lantaklah dia nak kata apa... dia tak tau di sini medan bertukar idea!

kak zura tolong sepak dia sket bleh!

huhu

Anonymous said...

yer...yer sepak jer...aku pn pondan la kira..siot jer pikiran


tra

MaziDah said...

x patut ckp spe wat blog kak pon..
anak spe la tu...

aria ayumi said...

huhu. tol ckp pakcik.. kesian yg pondan2... terasa diorg nnt... erm... no matter what... pondan ke tak... at least kene lah ade rasa hormat... kami yg ada blog... tak kaco pun idop org laen... till now, diya still carik ape yg slhnya dgn berblog ni...
klw ade slh kami... tego lah ye... :)

Noushy Syah said...

Hi Zura..

This is for you...ambil yea jgn malu2 tau..

http://noushy-award.blogspot.com/2008/01/best-friends.html

Keep smiling!

zura lias said...

pokcik,
kesiankan pondankan pokcik...

noush,
no idea die jeles or tensen dgn org yg berblog nie..hahahaha..x buley nk ajar noush,some peope we call buduh sumbunk..hakhakhak...biarkan die dgn labu-labunye..

hajar,
hahhaa..kerana pikir die slh seorg best fren..tp slalu berpikir,boley tak org yg slalu menyakitkan atie sy kite panggey bestpren..sbb dh terlampau manyak bersabar le,terlepas gak entry lepas geram nie..:D

myfisol,
hahhaa..ntah le,kalo ckp camtue..kang dikata x boleh menerima pendpt org lain..dunia..*SIGH*

kamal,
erm,mmg tergolong dlm lelaki pikiran sempit..konservatif..akak mmg dh slalu menyepak dia..tampar pun pernah..hahahhaa

tra,
nanti aku pikirkan sepakan yg mewakili blogger2...sbb slalu aku sepak die utk personal je..

zidot,
ehhehe...kalo ko leh teke le..hahahhaa

diya,
betull..akak mengharapkan persatuan pondan membelasah budak nie...hahahaha...pondan pun manusia jugak...

noush,
tenkiu noushhhh..muahss...hikss..

chot said...

teruknya kawan ko tu..kalau mcm tu aku pondan la ye...malu i..

faisal said...

org yg dah kahwin tu bleh katakan pondan gak ker zura,ehhehe..ai tulen tau zura,wakakakaka...

zura lias said...

chot,
hahhahaha...kalo malu kene tutup muka gune tangan, tp make sure jari kene lentik..hiks..

acai,
erkk..org dh kawen xleh panggey pondan..kene panggey suami org..tulen ye??sure tulen nie?hahahhahaa...

halym said...

err.aku pondan beranak 3..ekeke

zura lias said...

halym,
erkk...erkk..no comment bleh tak?nnti pondan belasah aku plak..hikss..

halym said...

kuat ke tangan pondan tu nak belasah kau..muehehe

zura lias said...

halym,
iskk,pondan jgn memain..kalo pondan mcm tra, aku rase yg bukan pondan pun takut..hahahaa..

p/s:yer...yer sepak jer...aku pn pondan la kira..siot jer pikiran ->aku cakap sebab amik ape tra cakap kat sinie..:D

Encik KhaL said...

pondan?
oh mai
x kuasa
aww :))

zura lias said...

khal,
hahhaa..kenape bile sebut pondan je..mesti ade ayat..x koser...aww..i x rela..hikss..

halym said...

mencikk taww...ekeke

zura lias said...

halym,
hahaha..