Thursday, March 22, 2007

Sukan

Hari ni ada yang ajak main tennis.
Ada jugak yang ajak main squash.
Seolah-olah tuan punya blog selaku ahli sukan gayanya.
Sering cergas sepanjang masa.

Walhal fizikalnya saja tiada ciri-ciri ahli sukan.
Skillnya lansung haprak.
Cuma tahu main belasah.
Suka-suka tu kan best.

Tapi pagi ini, kerana semangat mau menghabiskan kerja di pejabat.
Lalu boleh bermain tennis dengan selesa.
Tuan punya blog bangun dengan awal. (6.40 pg tu dikira awal)
Kocoh-kocoh mandi walaupun air sejuk.
Tiada konsep termenung dalam bilik air hari ni kerana semangat mau habiskan kerja.
Bagus ye budak tu. (ehehehe..sape lg nk puji kalo bukan diri senirik)

Enjin kereta sudah panas.
Semua sudah sedia.
Maka kereta bergerak dengan sendiridipandu oleh tuan punya blog.

Bila sampai di pertengahan jalan, baru dia sedar,
Raket tennis tak bawak.
Baju sukan tak masukkan dalam kereta.
Segala pergerakan adalah sia-sia belaka.
Hari ini sudah cancel Tennis.
Jangan pulak cancel Squash.
Bukan kerana dia seorang Atlet tapi dia adalah seorang yang suka bermain-main.

Dan untuk berita terbaru,
tuan punya blog sekali lagi hampa.
Semangat habiskan kerja tapi dibalas dengan tuba.
Tuan punya blog terpaksa reprint sekali lagi kerana terdapat error script disitu.
(Anggap sahaja paham bila membaca kerana tuan punya blog payah mau menerangkan kerja apa sedang dilakukan).

Jika jadi bermain squash,
mungkin tuan punya blog akan gunakan kesempatan yang ada untuk membelasah bola squash.
(Jika tuan punya blog sangat kuat menghentam bola)
*Anggap mimpi sahaja ek...

4 comments:

Diya said...

hek3... akak nih... nak pi men tennis... leh plak bleh lupe bwk raket... aduhai... cam same ngan diya je nih... :p

zura lias said...

heehhee..akak mmg begitu dik..pelupa yang amat..manyak mkn semut agaknye..hikss..ataupun manyak dose..*insappp...=((*

MZ said...

ehem. ehem. baper umur dak juera ni? *sowang kakak sowang adik. konpius pak cik ni ha*

zura lias said...

erk,pokcik mmg betul kene pakai kanta..dh bubuh dlm profile..17+8..hikss..