Wednesday, April 25, 2007

Minggu Ke- 3

ASSIGNMENT MINGGU KETIGA

"Sekeping gambar boleh mencerminkan seribu perkataan". BKS mengkehendaki setiap perserta untuk : -

1. Mengekprestasikan gambar hiasan dalaman (interior image) yang telah ditetapkan kepada setiap perserta, dalam bentuk cerita ataupun pengalaman sebenar tidak kurang dari 1000 perkataan. (INGAT bukan dalam script dialogue, pantun atau sajak!!)

2. SATU object MERAH yang ada di dalam gambar hiasan dalaman ini dikehendaki menjadi bahan utama dalam penulisan anda.

3. Gambar yang telah diberi MESTI ada di dalam blog anda bersama penulisan assignment anda.














Sungguh saya buntu. Apakah ini.
Maaf untuk pihak penganjur dan juri-juri juga pemerhati jika assignment sebelum ini seperti nyawa-nyawa ikan.
Saya dilanda kerja yang memerlukan pemerhatian yang jitu tapi tidak mahu juga dianggap kalah sebelum bertanding. Prinsip saya, sekali melangkah, saya memang tetap akan melangkah. (kadang-kadang boleh main 2-3 langkah)
Maka lahirlah hasil-hasil yang menampakkan seperti kedangkalan ilmu. (atau mungkin juga saya ini memang tidak boleh berfikir panjang)^_^.
Kali ini saya cuba buat dengan bersungguh-sungguh, (keje yg perlu pemerhatian jitu juga sudah begheh).=))..
Tapi sungguh lagi, saya tidak tau apakah ini? *SIGH*..

Gambatte Zura..:D..

5 comments:

aria ayumi said...

erm... ape yg diya nampak dlm gambar tu kan kak... tempat tu cam chalet je... tempat rehat... ngan pool skali kat luar tuh... huhu best nye klw dpt swim... :p erk, ni mesti akk busy ngan keje sampai xterkeluar idea psl gambar tuh... huhu amek ms dulu lah kak... teliti satu2... mane tahu dpt ilham nnt... heeee :D

kujie said...

salam, fokus kt kaler merah tu ape ye ...mcm bekas tmpat simpan barang2 je..ape nk panggil benda ni ye..apa pun..gudluck ye....

shu said...

kawan aku kate nama tempat tu 'topless'. sabo je lah. ada nama indonesia dia sbb diorg kata tu mcm kat bali.. tapi sorg pun tak igt... nnt aku tny2 lagi..

Adam Dryx said...

Siannya Zura, tapi ADam yakin Zura boleh lakukan...

Andainya ini dapat membantu, ADam sarankan supaya Zura menyelidik sifat, dan fungsi warna merah.

Cari di "search engine" seperti google.com dan wikipedia...

Setelah dapat sifat dan fungsi warna merah, kaitkannya dengan barangan yg berwarna merah seperti yg terdapat di dalam gambar...

Harap-harap ini dapat membantu,..

All the best dear..

zura lias said...

diya,
tue ar, akak pun nampak kolam tu mmg best..rase mcm terjun..siap pintu terbukak lak tu..hihihih..thanks diya..

kak jie,
tu ar kak jie, dah search merata still buntu..last-last panggil bekas merah.hihihi...thanks kak jie..

adah,
lepas aku tanye ko, aku dpt keje yg dateline jumaat ni..so dgn seberapa pantas aku siapkan entry..xleh nk bubuh nama "topless"..heehhe...aku bubuh bekas merah je..hikss..thanks ek..

adam,
thanks adam..memule mmg search..skali dpt urgent job...terus stop..setakat tu je mampu buat..thanks adam..^_^