Wednesday, August 26, 2009

Entry Basi

Gila lama tak update blog.
Mungkin untuk orang yang memang jarang update blog,
Takat 2-3 minggu tu apalah sangat.
Tapi bagi blogger tegar seperti saya,
*Aisehh..blogger tegar le plak..hikss*
Memang rasa macam bersalah.

Bersalah pada diri sendiri sebab target nak jaga blog ni sampai hayat dikandung badan.
Selagi server dia okies ,
Selagi tulah saya akan cuba bertahan menjadi blogger.
Bukanlah blogger terkenal seantero dunia.
Blogger untuk penceritaan diri sendiri.

Kebelakangan ni terasa bahang tekanan di kepala,
Mungkin kerana saya melupakan blogku ini,
Dan terlalu sibuk untuk menjengah blog rakan-rakan.
Huhh, orang lain pun manyak keja tapi ada masa gak.
*Kata seseorang kepada seseorang*
Saya admit,
Saya tak pandai bahagi masa.
= suka last minute.

Tapi part balik kg saya tak berlengah.
Untuk bulan poser ni,
Boleh dikatakan tetiap minggu balik kg.
Beli siap-siap tiket ketapi setiap minggu,
Dan jadi pembeli magazine setia di kedai sebelah Dunkin Donuts.

Duduk menunggu ketapi tanpa bahan bacaan sangat membosankan.
Tapi sambil-sambil saya duduk,
Pasti ada yang menegur ajak bersembang.
Agaknya muka saya memang ada ciri-ciri suka bersembang kot,
Tapi saya layankan aje.

Belum ada lagi perkenalan di KL Sentral,
Jadi suatu perhubungan baru.
Semuanya takat sembang kat situ,
Dan beredar bila ketapi sampai.

Minggu ni saya balik Ipoh lagi.
InsyaAllah ada suatu lagi perkenalan.
Tapi kena tengok berakhir ke jinjang pelamin di situ,
Atau ada sesi kontek mengontek.

P/S: orang baru mula nak berblog balik, memang idea ala basi-basi. Kepala ting tong.

2 comments:

sikakikecil said...

angah, selamat kembali! hehe. tunggu alg lak aktif semula.:)

arsaili said...

salam ramadhan moga mendapat keberkatan di bulan yg mulia ini