Wednesday, September 02, 2009

Why Girls Luv Flowers

Why Girls Luv Flowers?

Ermm..
Camne nak jawab tag dari Kuza ni ek.
Sebab saya bukan peminat bunga.

Tanda-tanda saya bukan peminat bunga :-

1) Ada jamuan hari raya anjuran company. Kat meja memasing ada bunga. Bebudak opis saya yang pompuan pakat-pakat amik nak letak atas meja. Saya? Buat taktau dan tak rasa paper walaupun meja saya sorang je yang takde.

2) Masa degree punya konvo, saya berharap adalah yang sudi memberi bunga. Bukan suka bunga tapi rasa best bila tangkap gambar pegang bunga. Ex dan rakan-rakan memberi bunga. Balik rumah, bunga tu saya lupa saya letak kat mana. Nasib baik Put kasik bunga kain. So, bunga tu still ada dalam bilik tidur walaupun dah berabuk-abuk. *Sorry Put*

3) Masa zaman kanak-kanak bercinta. Orang bercinta dapat bunga, saya pun terasa nak jugak. Dapatlah bunga-bungaan dari kanak-kanak bercinta. Saya letakkan bunga dalam almari sampai kering sebab taktau nak simpan mana. Last-last sang tikus yang tarik bunga tu taktau mana dia bawak lari. *Tikus pun suka bunga tauu*

4) Mr Bulan tak pernah kasik bunga. Saya ada bersungut, kenapalah tak pernah kasik bunga. Dia cakap, " Nak bunga ke nak aiskrim coklat?" Saya jawab dengan yakin; "aiskrim coklat!!!". Dia tanya lagi, "Awak suka bunga ke?" *mUka kerut-kerut*. Ciss...

5) Saya tak suka cadar katil berbunga-bunga. Saya lebih gemarkan konsep belang-belang walaupun tak pernah beli cadar. Antara baju berbunga dan baju berbelang, saya lebih suka yang berbelang. *Bajet nak nampak kurus*. Dan saya tak pernah pandai memilih kain berbunga-bunga.

6) Kalau mengikut kaum-kaum pompuan melihat bunga-bungaan atau pasu-pasuan, saya cepat mengantok. Kalau ajak saya tengok wayang, men bowling atau men games kat shopping complex, laju je kaki saya melangkah.

7) Bila di tanya bunga apa yang paling di gemari. Saya cukup seksa menjawab. Saya rasa saya lebih gemarkan bunga plastik kot. Takyah nak jaga-jaga. Tapi mengikut layout blog saya yang terdahulu, mungkin saya gemar bunga matahari atau bunga teratai. *Sebab saya pilih layout tu bukan sebab bunga tapi sebab saya rasa macam best je layout yang saya pilih..hiks..*

Eh, tapi tak menjawab lansung tag dari Kuza ni.

"Kuza, boleh tak aku terbalikkan?Bolehkan..kan..kan"

Kenapa saya tak suka bunga?

-Sebab bunga tak boleh di makan.
-Tak boleh nak jual balik kalau dah layu.
-Tak boleh nak men wrestling dengan bunga.

4 comments:

*meen* said...

zura rawk!!!!

sikakikecil said...

hahaha, angh x suke bunge? siap pilih aiskrim tuu..xpe angah, kalo ade dpt bunge, pas kat ayg. ayg sentiasa ada. haha

jejakalkindi said...

saya pun x suka bunga, sebab saya umpama pasu bunga..penyeri kepada bunga2..haha..

Kak Long Mawar Merah said...

Uish...ni mesti kecewa sebab Mr Bulan tak suka bagi bunga.
Mr Bulan..cepat bagi bunga,....
nanti lepas ni mesti dia suka bunga.
hihihi...